Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA SURİYE´DEN ÇEKİLİYOR İNANALIM MI?

AMERİKA SURİYE´DEN ÇEKİLİYOR İNANALIM MI?


Amerika sırtına binmeyeceği eşeğin önüne ot atmaz. Suriye´den askerlerimizi çekiyoruz diyorlar. Hizmet askerleri mi çekiliyor? Yoksa cephedeki askerde mi çekiliyor? Bu bir kelime oyunu olmasın? Askerleri çekme kararı verdilerse? Daha düne gelinceye kadar güney sınırımıza nöbetçi kulübeleri inşa eden bunlar değil miydi?  Her ne olursa olsun. Ben inanmıyorum. Bizi Suriye ye sokan ABD değil mi? Bana kalırsa Rusya ile yakınlaşmamızı bozma amaçlı olabilir.

Suriye´den askerlerinin tamamını çekeceğine inanmıyorum. Çünkü Suriye de yeni bir örgüt kurdu. Suriye demokratlar örgütü. Bu örgüte PYD ve YPG den elamanlar aldı. Yeni örgüte birçok militan aldı. PYD ve YPG´nin dışında. Buları hepsini bir arada eğitiyor. Bunların eğitimini tamamlamada eğitim yaptıranları çekeceğini tahmin etmiyorum. PYD ve YPG çekilmelerini istemiyor. Belki ellerinde kullanmasını bilmedikleri malzemeler vardır.

ABD çekilirse Esat yanlıları ile baş başa kalacağız. Rusya ve İran ile üçlü ittifak yaptık. Hedefimiz Fırat´ın doğusu idi. Şimdi plan değişikliği yapıldı. Hedef IŞID oldu. Şimdi IŞID´ı temizleyeceğimiz söylendi. Kadere bak! Suriye de IŞID´I bu duruma biz getirdik. Nasıl olur diyemezsiniz? İşte ispatı! Musul konsolosluğumuzu bastıkları zaman dış işleri bakanı olan Davutoğlu. ?Direnmeyin teslim olun onlar bizim hasmımız değil? demedi mi?

Sonra başbakanlık döneminde IŞID için. ?Onlar terör örgütü değil. Heyecanlı gençler gurubu? demedi mi? Şimdi Suriye´den IŞID´ı temizleme görevini öne aldık. Buna kadere bak denir. ABD çekilse ne olur? Çekilmese ne olur? Yalnız insan gücünü çekmiş olur. Yanlış hatırlamıyorsam 1400 kusur Tır araç gereç verildi. Zaten şimdiye kadar ABD askerleri hiçbir çatışmada görev almadı. ABD askerleri onları eğitme görevi yaptı. Terör örgütünün planları hazırladılar. Sınıra yapılan nöbetçi kulübelerinde ABD askerleri bizi gözetledi.

Militanlar hendekler kazdı. Şimdi iş Rusya´nın tutumuna kaldı. Rusya PYD ve YPG´ ye sıcak bakıyor. İran´ın durumu net değil bu konuda. Fakat hem Rusya hem de İran Esat yanlısı. ABD çekilirse İsrail´in tutumu ne olacak. Çünkü ABD Esat karşıtı diye İsrail de Esat karşıtı idi. Zaten bu PYD ve YPG´ ye ABD´nin devlet kurdurmaya çalışmasının anacı. İsrail´e jandarmalık yaptıracak olması idi. Şimdi Rusya buna yanaşmaz. Fakat bunun sonu Türkiye ile Esat´ı bir araya getirmek olacaktır. Önceliği IŞID´ın temizlenmesine verdiler. Rusya bu işe müdahil olmaz.

Yalnız biz tek başımıza mücadele edeceğiz. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Hiçbir Mehmetçiğimizin ne ayağına taş değsin. Ne de burnu kanasın. Allah yardımcıları olsun. Bizi Suriye ye soktular. Şimdi bizi yalnız bırakıyorlar. Fransa´nın durumu ne olacak. Acaba bu işi ABD Fransa ya havale etmiş olabilir mi? Durup dururken bu Fransa nereden çıktı?  PKK´nın Fransa ile arası iyi idi. Leyla Zana´yı defalarca Fransa da ağırladılar.  ABD´nin Suriye´den alacağını alamdan çıkacağını hiç tahmin etmiyorum. Bunlar binmeyeceği eşeğin önüne ot atmazlar. Bizim gibi menfaati olmayan yere asker göndermezler destekte olmazlar.

Ayni durumu Libya da yaşadık. Biz önce NATO´nun Libya da ne işi var dedik. Sonra Libya ya müdahale edenleri deniz kuvvetlerimize biz koruttuk. Libya olayının kontrol merkezinin İzmir de kurulmasına izin verdik. ABD Libya´dan alacağını almıştır. Biz hiçbir menfaat gözetmeden her yere balıklama girdik. İşte bunun için şimdi Suriye batağının tam göbeğine oturduk. Dönemin başbakanı Davutoğlu birkaç hafta içerisinde Şam da Cuma nazmı kılacağız demişti.

Seneler geçti Şah Süleyman hazretlerinin mezarını bile kaçırdık. Orası yurt dışında tek toprağımız idi. Onu bile terk ettik. Herkes menfaatini düşünüyor. Biz ise desinler peşindeyiz. Sanki madalya verecekler. Şunu hiç unutmayalım Türkün Türk´ten başka dostu yoktur. Birilerinin Anadolu topraklarında gözü var. Silah kuvveti ile alamadıkları topraklarımızı şimdi para ile alıyorlar. Ülkemizde toprak toplayanları biliyorsunuz. Bu olayı önlemeye çalışan var mı? İktidar satışın önünü açıyor.

Eski kanuna göre bir yerin topraklarının % 10´nun dan fazlası yabancılara satılamaz diyordu. 6-7 il bu kotayı aşmış. İktidar kanunda değişiklik yapmış. Türkiye yüz ölçümümün % 10´nu aşamaz şeklinde kanunu değiştirmişler. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok diyoruz da. Bizim topraklarımızda gözü olanlara kolaylık gösteriyoruz. Ülkenin ileride Filistin gibi olmasından korkuyorum. Her yerde maddi ve manevi zarar gören bir ülke olduk. Allah ordumuzun yardımcı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44