Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA ZİVANEDEN ÇIKTI

AMERİKA ZİVANEDEN ÇIKTI


Amerika iyice zıvanadan çıktı. PYD ve YPG ye hala yardım peşinde. Bu terör örgütleri ile ordu kurmaya çalışmasının amacı açıktır. Suriye de bu terör örgütleri sayesinde kalıcı olmaktır. Onun için Afrin harekâtına karşı çıkıyor. Savaşın kuralları vardır. Fakat terörle mücadelede kural falan yoktur. Ordu Afrin´e harekât yapıyor. Terör örgütleri sınırlarımız içerisindeki köylere taciz atışı yaparak sivilleri hedef alıyor.

İşte bu terörle mücadelenin kuralı olmadığıdır. Hâlbuki savaşlarda siviller hiçbir zaman hedef alınmaz. Terör örgütü sivilleri hedef alıp roket atıyor. ABD temsilcisi ?ben arkadaşlarla konuştum roket falan atılmamış? diyor. Hala terör örgütlerini koruma çabasındalar. ABD´den temsilci bir heyetin geldiği söylendi. Bunların geliş amacı. Afrin harekâtının durdurulması içindir. Geçmişte ayni olayı yaşadık.

Kandile hava kuvvetlerimiz gece operasyonu düzenledi. Arkasından kara operasyonu yapıldı. Birliklerimiz kandile doğru yol alamaya başladı. 4 veya 5´cin gün idi. ABD´den bir elçi geldi. Önce genelkurmay başkanı ile görüştü. Genelkurmay başkanı ?belirlediğimiz hedeflere ulaşılana kadar devam edeceğiz? dedi.

Sonra hükümet ile görüştü ülkeden ayrıldı. Sabah kalktık kara operasyonu durdurulmuş. Hükümet kara operasyonunu durdurmuştu. Genelkurmay başkanı hükümeti sıkıntıya sokmamak için. Belirlediğimiz hedeflere ulaşıldı. Onun için operasyon sonlandırılırdı diyerek iktidarı sıkıntıdan kurtardı.  O gün o operasyon durdurulmamış olsaydı. PKK diye bir örgüt kalmayacaktı. Şimdi PYD ve YPG sıkıştığı için. ABD yine heyet gönderdi.

Bu saatten sonra iktidar bu harekâtı durdurursa yanlış yapar. Bu harekât ile bu terör örgütleri çökertilir ise ABD Suriye de kalamaz. İşte Rusya´nın bize Suriye hava sahasını açmasının yegâne sebebi ABD´nin Suriye deki kalıcılığını önlemek içindir. Rusya ya istedi bir göz Allah onlara verdi iki göz. Fakat Rusya hava sahasını açmamış olsaydı. Afrine girmekte epey zorlanırdık.

Havadan terör örgütlerine ait mevziler bombalanmamış olsaydı. O mevzilerden terör örgütlerini sökmek zor olurdu. Anan mühimmat deposu dahi vurulmuş. Ellerinde ki mühimmattan başka mühimmat desteği alacağı yer kalmamış oldu. Bu bizim için büyük bir avantajdır. Belki Afrin dışından ABD´nin verdiği mühimmatlardan takviye gelebilir. Fakat Afrin birliklerimiz tarafından tamamen kuşatılmış durumda. Bu biraz zor gözüküyor. Mutlaka bunun önlemini almışlardır.

Zor olacak durumumuzu ucuz atlattık. Bundan sonrası dikkatli ve planlı harekâta bağlıdır. Terör örgütlerinin en çok korktuğu komando birliğimiz orada. Terör militanlarına eğitim yaptırılırken devamlı ateş edilirse korkma. Arada sırada ateş edilirse dikkatli ol. Fakat sessizlik hakimse oradan hemen kaç çünkü orada komando vardır. Diye telkinde bulunurlarmış. Rabbim komandolarımızla birlikte ordumuza güç kuvvet versin. Görünmez kazalardan belalardan korusun.

Evlatları Suriye de olan ailelere de sabırlar versin. Onlara evlat acısı yaşatmasın. İki şehit verdik. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Ailelerine ve milletimize sabırlar versin. Başımız sağ olsun Türkiye´m. Cephede durum böyle iken siyasette neler oluyor birde ona bakalım.

Bir tarafta gazilik tartışması, bir tarafta Kılıçdaroğlu tartışması. Çok yersiz konuşmalar oluyor. Kılıçdaroğlu harekâta karşı bir şey söylemedi. AKP liderinin Kılıçdaoğlunu eleştirmesi bu harekatı siyaset malzemesi yapılması demektir. Böyle durumlarda siyaset olmaz. Kılıçdaroğlu tek bir şey söyledi. Diplomatik kaynaklar sonuna kadar zorlanmalı dedi. Bu kötü bir söz değil ki?

AKP İstanbul milletvekili cumhurbaşkanına gazilik unvanı verilmesini talep ediyor. Gazilik unvanı masa başındakilere verilmez. Cepheye gidenlere ve küçük de olsa bir savasın ürünü olan yara almasına gerekir. Atatürk hem cephede bizzat bulunmuştur. Hem de kurşun isabet etmiştir. Allahtan kurşun köstekli saatine isabet etmiştir.

15 Temmuz da yaralandım deyip hastaneye gidenlere gazilik unvanı verildi. Biliyorsunuz bir kişiye evden dışarı çıkmamış olmasına rağmen gazilik unvanı verildi. Oda bu gazilik unvanını kötüye kullandı. Komşusunun şikâyeti üzerine gazilik unvanı geri alındı. Cumhurbaşkanı başkomutandır. AKP bu meseleyi meclise taşıyor. AKP ve Bahçelinin desteği ile meclisten geçer. Cumhurbaşkanı kabul edecek mi? O belli değil. Bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23- 01-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44