Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA´YA GÜVEN KALMAMIŞTIR

AMERİKA´YA GÜVEN KALMAMIŞTIR


Türkiye´yi Suriye batağına sokan ABD. Ortada bir mektup sorunu varken. Şimdi Türkiye´nin aleyhine olacağını düşündüğü iki karar almıştır. Hem de Türkiye cumhurbaşkanı ile 13 Kasım da ABD de buluşacağı belirlenmiş durumda iken. İki karar almıştır. Senelerdir gündeme gelmeyen Ermeni soykırım olayını kabul etmiştir. İkinci olarak da Türkiye ye yaptırım uygulama kararı alınmıştır.

Geçmişe dönelim.

Bir Ermeni Asala terör örgütü vardı. Bu örgüt dış ülkelerde. Bu ülkelerin koruması altında olan 34 Elçimizi şehit etmiştir. 1915 Ermeni soy kırımını görüyor. Yakın tarih deki 34 elçimizin şehit edilmesini görmüyor. Asla denen terör örgütü. 34 elçimizi şehit ettikten sonra. PKK yı kurduruyor. PKK´ya maddi yardım ediyor. PKK militanlarını eğitiyor.

Ondan sonra kendini lav ediyor. Fakat terör faaliyetlerine son veriyor. Ermeni soy kırımını siyasi yönden Avrupa ülkelerine kabul ettirme çalışmalarına başlıyor. Avrupa da birçok ülkeye bu Ermeni soy kırımını kabul ettirdiler. ABD de geçtiğimiz senelerde gündeme gelirdi. Fakat ret edilirdi. ABD de görüşüleceği tarih belirlenirdi. O tarih de Türkiye´den ABD ye heyet giderdi. Bu sefer hiç konuşulmadan ani bir kararla gündeme getiriliyor. Ve Kabul ediliyor. Bu Türkiye yekarşı bir ihanettir. Artık Amerika ya güven kalmamıştır. Kalleşlik haddini aşmıştır.

Emeniler ne istiyor? 1- Tazminat yani para. 2-Topraktır. Bunu nasıl gerçekleştirmeyi düşünüyorlar. Birleşmiş milletlerin üyesi olan ülkelerin sayısından bir fazlasına Ermeni soy kırımını kabul ettirdikleri zaman Lahey adalet divanına başvuracaklar. Lahey adalet divanı birleşmiş milletlerin bir kuruluşudur. Merkezi Hollanda da bulun maktadadır. Önce tazminat davası açacaklar.

Tazminat davasını kazanıp parayı aldıktan sonra. Biz soykırıma şuralardaki topraklarımızda soy kırma uğradık. Bu topraklar bizimdir diye adalet divanına ikinci bir dava açacaklardır. Bazı ülkeler ABD ile hareket ediyordu. Şimdi ABD kabul etti diye bazı ülkelerinde kabul etmesi mümkündür. Bilhassa geldiğimiz durum ortada. Pınar barışı operasyonunda ve doğu Akdeniz deki petrol arama olayında hiçbir devlet yanımızda değildir.

Bizi destekleyen halihazırda üç ülke vardır. Pakistan, Kıbrıs birde menfaati için Katar.Belki ABD bu yalnızlığımızı koz olarak kullanmak için. Hiç gündemde yokken. Bu Ermeni soy kırım olayının acele olarak kabul etmiş olabilir. Olaylar bu noktaya gelmiş durumda iken. Cumhurbaşkanımızın ABD ye gitmesi ne derece doğru olur? Bence gidilmemesi gerekir. Bu olaylara karşı elimizdeki kozları kullanma zamanı gelmiştir. Türkiye ani bir kararla karşı hamleyi yapmalıdır.

Derhal incirlik hava üssü ile Kürecik radar üssünü kapattığını ilan etmelidir. Bu Ermeni soy kırımı olayı da nasıl halledilecekse hal edilmelidir. İkide bir temcit pilavı gibi önümüze getiriyorlar. Bu olayı da kökünden halletmek gerekir. Fakat iktidarın mektup konusunda sıkıntısı var gibi duruyor. Çünkü hiş bu mektup konusuna değinmiyorlar. Mektup konusunda CHP´yi hedef alıyorlar. Bu konularda muhalefet iktidarın yanında olduğunu söylemesine rağmen. İktidar muhalefeti karısına almaya çalışıyor.

İktidar muhalefetin desteğine sıcak bakmıyor. Başarılı olurlarsa biz yaptık diyecekler. Başarısız olduklarında ise muhalefeti hedef gösterecekler. Devlet olaylarında kin ve nefret olmaz. Bencilik de olmaz. Bir elin nesi var? İki elin sesi var. Bu söz bu günler için söylenmiştir. Cumhurbaşkanı mektubu dışişleri aracılığı ile ABD´ye iade edip. ABD başkanı ile görüşmeye gitmemelidir. Karşı hamle olarak elindeki iki kozu kullanmalıdır. Bu olaylardan başak daha neler göreceğiz bakalım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne u mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-11-2019

                                                    Mustafa KOÇAL    1-11-2019                 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44