Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


ANADOLU ANA DOLU MU?

ANADOLU ANA DOLU MU?


1804 Sırp isyanından, 9 Eylül 1922 arasındaki 118 senede Anadolu´nun Türk ve Müslüman nüfusu, bir cepheden diğer cepheye koşarak savaşmaktan perişan olmuştu!
Bir taraftan savaş, diğer taraftan en az 7 yıl süren askerlik, salgın hastalıklar, açlık, soğuk yüzünden 40 milyona yakın Türk-Müslüman kırılıp gitmişti?

Osmanlı zamanında askerlik yapanlar, gariban-sabansız kalmış köylüler, yani Türklerdi. Kur´a- İhtiyat- Redif denilen ve sonu gelmeyen askerlik hizmeti sadece Türklerin omuzlarında idi.

Hıristiyanlar askere alınmaz, bedel öderlerdi.
Azınlıklar askere alınmazlardı.
İstanbul´da doğanlar, başka yerde otursalar dahi askerlikten muaftı.
Arap Bedevileri, Girit Ahalisi, Arnavutlar askerlik yapmazlardı.
Aşiretlerin çoğu, Irak topraklarındaki Kürt Aşiretler ve Kabileler askere alınmazdı.
Kadılar, Müderrisler, İmamlar, Müezzinler, Tekke Şeyhleri, Medrese talebeleri (sadece İstanbul´da 25 bin medrese öğrencisi vardı), Kabe-i Muazzama,
Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa hademeliği yapanlar, Peygamber Kabirlerinin Türbedarları, Padişah Hizmetinde on dört sene bulunanlar, Devlet Memurları
askerlik yapmazlardı.

Burada bir konuya dikkatinizi çekmek isterim;
Gerek Osmanlının son zamanında gerekse Türk Devleti kurulduktan sonra, devlete karşı yapılan silahlı isyanların tamamında, dış kışkırtmaya da elverişli, elebaşı olan iki unsur vardır; Şeriat düzenini savunanlar ve Bölücü-Kürtçüler!
Bunlar askerlik yapmazlar ve kendi yörelerinde halkı sömürerek krallar gibi yaşarlardı. İsyana gerekçe olarak ne gösterirlerse göstersinler, esas gerekçe ?kendilerinin kazanımlarının ellerinden gitmesidir!?

Bu kesimin 28 Şubat´a karşı olmalarının gerekçeleri de inançlarını yaşayamamak, baskılar değildi. Tüm 28 Şubat sürecinde görevden alınan devlet memuru sayısı 3 bin 268 idi.( Üstelik hepsi de mahkeme kararıyla) FETÖ yüzünden 500 bin kişinin tutuklandığını Bakan söyledi! Hem de haklarında yargı kararı olmadan.
Bu iki kesimin esas dertleri, kurban derilerinin sadece Türk Hava Kurumuna verilmesi kararı ve sayıları 10 binden fazla olan kaçak kursların, tarikat ve cemaatlerin elinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığına devri idi!
Zaten bu iki kesimin demokrasi ile alakası olması, eşyanın tabiatına aykırıdır. İtirazları, kalkışmaları tamamen parasal menfaat ile ilgilidir. (Bkz; Suudi Arabistan ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi. Özendikleri rejimlerde demokrasi var mı?)

Türkler çeşitli cephelerde vatan uğruna canlarını verirlerken, askerlikten muaf olan azınlıklar çok zenginleştiler. Devletin üst kademelerinde yer tuttular.
Bizler, kendi devletimizi Türklerin yönettiğini düşünürken, yönetim kademeleri bu grupların eline geçti.

17 yıllık AKP iktidarında da bu iki kesim, hiç olmadıkları kadar güçlendi.
İslami terör örgütlerinin (İhvan-IŞİD- El Nusra) AKP tarafından desteklendiği, Avrupa ve Arap basınında tefrikalar halinde yazılıyor.

2002 yılından bu yana AKP Hükumetlerinde görev yapan bakanları- üst düzey bürokratları-valileri inceleyin, tamamına yakınının bu iki kesimden olduğunu göreceksiniz?

Değerli Okurlar;
Biz körü körüne milliyetçi değiliz. Biz ?Atatürk Milliyetçisiyiz.? Bu yüzden
?Ne Mutlu Türküm Diyene? ilkesine inanır, ?Ne Mutlu Türk Olana? ilkesini reddederiz. Bize göre, kendini Türk kabul eden herkes Türk´tür!
Herkesin inancı-etnik kökeni onun onurudur. Böyle bilir ve buna saygı duyarız.

Ama siz, etnik kökeninizden dolayı PKK Narko-Terör örgütünü desteklerseniz veya PKK terörü karşısında susarsanız, İslam´ın arkasına sığınıp, kaçak kurslarda her yıl on binlerce genci Taliban mantığıyla Cumhuriyet düşmanı olarak yetiştirirseniz, vatanınıza ihanet etmiş olursunuz ve kafanıza Türk´ün demir yumruğu öyle bir iner ki, aklınızı kaybedersiniz?

Türk Devletinin her gün Cumhuriyet değerlerinden ve çağdaş dünyadan koparılmasının, dünyada itibar kaybetmesinin en büyük suçlusu AKP´dir.
Türk Düşmanı bu harekete, kendi ayıbını örtmek için destek veren çakma
Türk Milliyetçisi İşlevsiz Doçent de aynı derecede suçludur.
Muhalefet Liderleri, bu konuların farkında bile değildirler.
Farkında olsalar, 15 Temmuz için yapılan şova katılırlar mıydı?
Tek çocuklarının nikah şahidi yaparlar mıydı?
Devamlı Saray ziyaretçisi olurlar mıydı?
Bunlar da en az zerzevatçı ve Püskevitçi kadar suçludur.

Eskimiş, çağ dışı kalmış siyasetçileri ve partileri tümden tarihe gömmedikçe ve Türk olarak yaratılmanın, Müslümanlığı seçmiş olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyan genç vatan evlatlarına Türkiye´nin yönetimini devretmedikçe, başımız dertten kurtulmayacaktır.

Yazının başlığındaki gibi, Anadolu bugün ana mı dolu, yoksa hain mi dolu?
Çoban Ateşi Hareketi tüm Anadolu´ya yayılıyor. Türklüğün, gerçek İslamın, Atatürkçülüğün, çağdaşlığın temsilcisi bu hareketin ateşi tüm Anadoluyu saracak, vatan ve millet dostlarını ısıtacak, Türk Vatanı ve Türk Milleti düşmanlarını da yakıp, kavuracaktır?

Anadolu´da bir söz vardır;
Tandır tava geldi, hamur bitti /İşler yola girdi, ömür bitti?
Daha yazacak çok şey vardı (Örneğin son dönem Saray Paşaları) ama yerimiz bitti!

Sağlık ve başarı dileklerimle 25 Mart 2019
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55