Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANAYASA BAHANE

ANAYASA BAHANE


Bu günlerde yeni anayasadan bahsedilmeye başlandı. 2002 senesinden bu yana ülkeyi AKP bu anayasa ile yönetmedi mi? Her seçimde seçmenden anayasa yapacağız diye oy istemedi mi? Yeni anayasa yerine mevcut anayasanın maddelerini kendilerine göre değiştirmedi mi? Geçen dönem anayasa uzlaşma komisyonu kurulmasına rağmen. Bu komisyonu kendileri çalıştırmadığı gibi komisyonu kendileri dağıtmadı mı? Anayasa yapmaya hevesli olmuş olsaydılar o komisyonu dağıtmazlardı. Anayasa AKP tarafından 14 senedir seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Ülkenin refaha ve huzura kavuşması anayasaya bağlı idiyse şimdiye kadar neden değiştirilmedi?

Anayasa yapıldığı zaman demokratik, özgürlükçü, adaletlik içeren anayasa olması gerekiyor. Böyle bir anayasa AKP´nin işine gelmezdi. Onun için anayasa yapmak devamlı sözde kaldı. Şimdi anayasa diyorlar. Şimdiye kadar bu anayasa ile iktidar olan, bu anayasa ile seçimler kazanan, ülkeyi 14 senedir yöneten AKP değil miydi? Anayasanın iktidarın önünde bir engelmiş gibi göstererek. Yeni anayasa yapılmak isteniyor. Amaç anayasa yapmak değil. Amaç 14 senedir ülkeyi nasıl yönettiler ise. Ayni şekilde, hatta daha da ilerisini düşünerek her şeyin tek elde toplanmasını sağlamaktır. Bununda en geçerli yolu başkanlık sistemidir. Fakat uygulanan bir başkanlık sistemi değil. AKP´ye uyacak bir başkanlı sisteminin ihdas edilmesidir. Amaç anayasa değildir. Anayasa bahane edilerek başkanlı sistemini ele geçirmektir. Milletin yararına olacak bir anayasanın yapılacağını kesinlikler düşünmüyorum. AKP´nin devamlı iktidarda kalabilmesini sağlamak için yapılacak bir anayasa olacaktır. Ülkeyi ayrıştıra bildikleri kadar ayrıştırdılar.

Amaçları paralelci dedikleri cemaatin yerine geçmektir. Hele bir başkanlık sistemi konusunda başarılı olsunlar. O zaman kendi cemaatlerini oluşturacaklardır. Çünkü daha şimdiden yandaşlarını oluşturdular. Her istediklerini yaptırabildikleri bir topluluk oluşturdular. Siyaha bu beyaz dediklerinde evet beyaz diyen bir topluluk oluşturdular. Örnek mi istiyorsunuz? 17-25 Aralık olaylarında ele geçirilen paraları paralelciler koydu dediler. Buna inanan bir topluluk çıktı ortaya. Pekiyi bu paraları paralelciler koydu ise. Bu paralar bakan çocuklarına neden verildi? Diye sorulduğunda. Mahkeme öyle karar vermiş yapılacak bir şey yok diyen bir topluluk oluştu. Çaldılarsa benim paramı çaldılar size ne diyecek kadar beyinsizler çıktı. İşte bunlar kurulacak cemaatin müritleridir.

Bu gün ülkenin geldiği durumda başka ülkeler olsaydı. İktidarın bırakın tek başına iktidar olasını. Meclise bile giremezdi. İşte bunların yegâne sebebi müritlerdir. Çünkü kayıtsız şartsız AKP´ye biat etmelerindendir. Bunları neden anlatıyorum. Başkanlık sistemini bu kadar iştahla istemeleri sebebi tek adamlıktır. Tayyip Erdoğan 1980 senesindeki bir konuşmasında başkanlık sistemi emperyalist güçler Türkiye ye önerdiği bir sistemdir. Bunun Türkiye ye uygulanması mümkün değildir demişti. Şimdi o sözünü unutup başkanlık sistemini istemesinin nedenlerinde biriside. Kendilerini garantiye almaktır. Başkanın yetkileri arasında meclisi fesih yetkisi olacak. Meclisin görevi başkanın istediği kanunları çıkarmak olacak. Meclis soru önergeleri ile başkanı denetleyemeyecek. Böyle bir başkanlık sistemi dünyada ancak krallıkla yönetilen ülkelerde vardır. İşte AKP´nin başkanlık sistemini istemesinin nedenlerinden birisi ülkeyi şimdiye kadar istedikleri gibi yönetmeye alıştılar. Kanunların arkasından dolaşarak istediklerini yaptılar. Anayasa mahkemesi dahi yaptıklarını önleyemedi.

Seydişehir alüminyum tesisleri arazileri ile birlikte, bir gölet ve Antalya limanı olmak üzere millete küfreden iş adamına satıldı. Anayasa mahkemesi millet menfaati gözetilmemiştir diye satışı iptal etti. Keza Balıkesir SEKA yandaşa satıldı. Bunun içinde anayasa mahkemesi satışı iptal ederek. Buraların geri alınmasına kararı verdi. Bu anayasa mahkemesinin kararına karşılık olarak, satışın üzerinde 5 sene geçen yerlerin iadesi yapılmaz diyerek. Kanun çıkardılar. Buraları sattıkları kişilerden geri almadılar. İhale kanunlarını devamlı değiştirdiler. İhalelerin kanunlara uyması gerekirken, kanunlar ihalelere uyduruldu. Bu kadar istediklerini yapabilen bir iktidar bundan sonra böyle bir nimeti elinden kaçırmamak için. Anayasayı bahane ederek başkanlık sistemine geçmektir.

Yine 4-5 şehidimiz var. Yine millet olarak içimiz yandı. Ocaklara yine ateş düştü. Eşler dul, çocuklar yetim kaldı. Yine gözyaşı sel oldu aktı. Feryatlar yüreklerimiz kavurdu. Doğuda her gün şehit haberleri gelirken, ülke kan ağlarken. İktidarın tek düşündüğü başkanlık olması insanı düşünceye sevk ediyor. Bunca şehitler verdik. Bu kadar canlar hayattan koptu gitti. Başkanlık için değer miydi? Acaba kendi çocukları şehit olsaydı. Yine ayni düşüncede hareket ederler miydi? Çocuklarımızı feda etmeye hazırız diyen Başbakan hala çocuklarımızı feda etmeye hazırız diyebiliyor mu? Şehit ailelerinin yaşadığı yerleri gördükçe içimiz daha da yanıyor. Geçen dönem milli savunma bakanı olan İsmet yıldız. ? Askerler şehit olmuyor.

Bu çocuklar aileleri şehit maaşı alabilsinler diye intihar ediyorlar? demişti. Vücutları param parça olan bazı şehitlerimizim ailelerinin yaşadığı acının nasıl olduğunu biliyor mudur? Böyle bir zihniyete olan birisi bu ülkede nasıl bakan oluyor? İnsan hayret ediyor. Anayasa bahane! Fakat içeriği AKP için şahane! Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20- 01- 2016 Mustafa KOÇAL 

 

   

     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44