Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANAYASA BAHANE

ANAYASA BAHANE


Başkanlık sisteminin gündeme geldiği günlerde bir yazımda anayasa bahane anayasa üzerinden başkanlık sistemine gitmektir demiştim. Anayasa komisyonunun bu kadar erken dağılacağını da tahmin etmiyordum. Muhalefet başkanlık sistemini istemiyor. Anayasa komisyonu başkanlık sistemi yüzünden dağıldı. Bir ülkede ülkenin bir tarafından şehitler geliyor. Bu yetmiyormuş gibi Ankara da patlama oluyor. Yani terör saldırısı oluyor. 21 ölü ve 40 yaralı var. Milleti alıştırmak için. Önce 5 ölü deniyor. Sonra 11 diyorlar. En son 21 ölü 40 yaralı dediler. Olayın boyutu her ne kadar ölü sayısı ile ölçülüyorsa da. Esas olan bu saldırının ülkenin başkentinde olmasıdır. İsterse bir ölüm olsun. Bir kişinin ölmesi de bizi üzer. Daha fazlası da üzer. Böyle bir durumda dahi başkanlık sistemi propagandasının yapılması insanı daha çok üzüyor. Bu ülkenin şu anda huzura ihtiyacı vardır. Millet huzursuz ve tedirgin durumda. Böyle olaylar oldukça tedirginlik daha artıyor. Millet ne olacak bu ülkenin hali demeye başlıyor.

Ülkenin bu kadar sorunu varken. Sorunların giderilmesine gayret sarf edilmiyor. Bütün enerji başkanlık sistemine harcanıyor. Böyle durumlarda kamu görevlileri görevlerinin başında olması gerekirken sarayda başkanlık sisteminin propagandasına çağrılıyor. Hâlbuki böyle durumlarda kamu görevlilerinin izinleri bile kaldırılır. İzinde olanlar dahi çağrılır. Herkes görevinin başında olur.

60 gündür bir sur kazasını halledemedik. Hala şehit vermeye devam ediliyor. Yine Ankara da ocaklara ateş düştü. Rakamlar daha kesin değil. Kaç ocağa ateşin düştüğü belli değil. Acıların ülkesi olduk. Allah daha beterinden korusun. Ülkenin içersinde bir türlü güvenlik sağlanamıyor. Güvenliği sağlayacak olan iktidardır. İktidar başkanlık sistemi ile meşgul. Koyun can derdinde kasap et derdinde hesabı gibi bir olay yaşıyoruz.

Birde bu kadar sorunun varken hala Suriye olayı gündeme geliyor. Amerika ya devamlı sitem ediliyor. Ne kadar sitem edilirse edilsin. Amerika söyleyeceğini söyledi. PYD benim müttefikim diyor. Cumhurbaşkanı Amerika ya devamlı soruyor. ?Ey Amerika terör örgütünün yanında mısın? Yoksa bizim yanımızda mısın? Diyor amma karşı taraftan bir cevap gelmiyor. ABD başkan yardımcısı gitti PYD den ödül gibi plaket aldı. Bunun anlamı biz terör örgütünün yanındayız demektir. Suriye konusunu bizim gündemden çıkarmamız gerekir. Zaten Suriye batağına girmemiz hata idi. Şimdi daha batağa iyice batmadık. Kurtulma şansımız varken. İyice batmadan Suriye konusunu gündemden çıkarmamız gerekiyor. Zaten PKK, PYD ve IŞİD ile uğraşıyoruz. Birde başka ülkelerle uğraşmayalım. Şayet Suriye ye girmeye kalkarsak Rusya ile iyice papaz oluruz. Buda yetmez İran ile de papaz oluruz. Bunlarla papaz olmak bize bir şey kazandırmadığı gibi zararımız olur.

Ankara da ki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Kederli ailelerine sabırlar versin. Yaralılara Rabbim acil şifalar versin. Milletimizin başı sağ olsun. Canım çok yanıyor sayın okurlarım. Şu satırları yazıyorum amma gelin birde bana sorun. Ellerim titriyor. Harfleri bulamıyorum.  Daha ne kadar susacağız. Terörü lanetlemek suç değildir. Nerede sivil toplum örgütleri? Sesimizi çıkarmadıkça bunların duracağı yok.  Sokaklara çıkıp terörü lanetleyerek onlara vatandaş olarak cevap vermeliyiz. Artık yetti canımıza tak dedi. Bu lanet terör örgütlerine karşı birlik olmalıyız.

Orta doğu ülkelerinden beter olmaya başladık. Orta doğu ülkeleri neden böyle diye merek edenler vardır. Orta doğu ülkelerinin hiç birisinde demokrasi yok. Laiklik yok! Özgürlük yok! Krallıkla, sultanlıkla yönetiliyorlar. Yani tek adam yönetimidir. Ülkemize de bu tek adamlık sistemini getirmek için çalışıyorlar. Bir çocuğa nasihat gerekmez. Onun için ön önemli olan örnektir. Ülkemiz için karşımızdaki bu orta doğu ülkeleri örnek olmalıdır.

Tekrar hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar versin. Milletimizin başı sağ olsun. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 02- 2016 Mustafa KOÇAL  

/resimler/2016-2/18/0933434730005.jpg

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44