Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANAYASA MADDESİ 138

ANAYASA MADDESİ 138


Hâkimler görevlerinde bağımsızdır. Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinden yargı yetkisini kullanılması ile ilgili soru sorulamaz görüşme yapılamaz.

Bu anayasa maddesi değişikliğe uğramadığına göre. Bu madde Ergenekon ve balyoz davalarında geçerli değimliydi? Bu davaların savcısıyım diyen iktidar değil miydi? Davalara gizli tanık bulan iktidar değil miydi? Davalıların lehine karar veren hâkimleri görevden alan iktidar değil miydi?  Ayrıca davalara müdahil olan iktidar değil miydi? Bunun anlamı mahkemeye ben senleyim demek değil miydi? O zaman anayasanın bu 138. maddesi yok muydu? Bu davaları açan savcı kahraman ilan edilip altına zırhlı araç ve koruma verilmedi mi?

Deniz feneri hakkına dosya hazırlayan savcılar görevlerinde alınmadı mı? Daha buna benzer birçok olay var. Adalete güveni sarsan iktidarın kendisidir. Uzaklara gitmeye gerek yok. FETÖ olayından binlerce haksızlığa uğrayan mağdur varken. İstanbul belediye başkanının damadının tutukluluğunun kaldırılması bir ayrıcalıklılık değil de nedir? Bülent Arınçın damadının kısa sürede serbest bırakılması ayrıcalık değil midir? Ne imiş sabit ikametgâhı varmış. Diğer tutuklular çadırda mı yaşıyor? Bu ülkede ve bu iktidarın emrinde genelkurmay başkanlığı yapmış olan İlker başbuğ emekli olduktan sonra tutuklanıyor. İktidarın sesi çıkmıyor. MİT müsteşarı savcı tarafından ifadeye çağrılıyor. Gönderilmiyor! Gece yarısı çıkarılan bir yasa ile MİT müsteşarının ifadeye çağırılması başbakanın iznine tabi tutuluyor.

Bu ayrıcalık değil de nedir? Ayni durum iktidar ile birlikte görev yapmış genelkurmay başkanına da yapılabilinirdi. Bir yasa kişiye özel olmaz. Ayni görevi yapmış kişi ve kişilere de uygun olur. Milletin adalete güveni kalmamış. Zaten millet adaletin olduğuna olan inancını da yitirmiş. Herkes kendi adaletini kendisi almaya kalkıyor. Cinayetlerin sebebi nedir? Kendisini adaletin yerine koyuyor. Olayı kafasından geçiriyor. Evet diyor kendisi adalet odluya! Kararını veriyor. Ben haklıyım.  Bunun cezasını ben kendim vereyim diyor. Hasmını öldürüyor. Koca karısına işkence ediyor. Kadın koruma istiyor. Ardan aylar geçiyor. Koruma verilmiyor. Kocaya evden uzaklaştırma cezası veriliyor. Artık kendisi adalet olacak ya. Kafasına koymuş cezasını kendisi verecek. Evden uzaklaştırma cezası cezadan sayılmaz ki. Cezanın caydırıcılığı olmalıdır.

Birçok adaletsizlikler vuku buluyor. Son CHP milletvekili Berber oğluna verilen cezayı değerlendirelim.  Mahkeme karar verdiğine göre suçlu sayılıyor. Mahkeme ceza verdi ise suçlu olduğa kanaat getirmiş demektir. Yalnız suçun oluşumu ilginçtir. Devlet sırrını milletvekili nasıl ele geçirmiş? Demek ki bu devlet sırrını birlileri bu vekile getirmiş vermiş. Ceza almasının nedeni elindeki devlet sırrını gazeteye servis etmektendir. Bu bir olayın sırrı nasıl ele geçirmişse geçirmiş. Şimdi devletin bütün sırlarının devlet tarafında birilerine teslim edilişine ne diyeceğiz. Devletin bütün savunma planlarının gizlendiği kozmik odaya devlet sırlarının saklandığı bu odalarda arama yaptıran iktidar değil miydi?  

Devletin sırlarını kendi elleri ile FETÖ örgütüne teslim ettiren değil miydi? Bunda sırrı ele geçirmeye çalışmak diye bir gayret falanda yok. Kozmik odayı arayacağız. Buyurun arayı der mi devler? Dur bakalım sen hırlımızın hırsız mısın demez mi? Bunlar adaletli davranılmamanın cezalarıdır. Devlet adamlığı bu kadar ayağa düşmemesi gerekir ciddiyet olması gerekir. CHP lideri mecliste bir şey olmayacağını bildiği için. Adaletsizliği önlemenin yolunun yürüyerek protesto etmesi gayet doğaldır. Fakat anayasaya saygısızlık yapılıyor. Diyor adalet bakanı. Sayın adalet bakanı Bekir Bozdağa sormak gerekmez anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum saygıda göstermiyorum diyen cumhurbaşkanı değil miydi? Siz bu söylendiği zamanda adalet bakanı idiniz? Neden o zaman anayasaya saygısızlık yapılıyor demediniz? Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Yargıya kimse müdahale edemez diyeceksiniz.

Her olayda yargıya müdahale edilecek. Cumhurbaşkanının Kılıçtaroğlunu kastederek birileri yarın gelir senide çağırır demek yargıya mesaj göndermek değil midir? Adalet sokakta aranmaz. Mecliste aranır diyorlar. Başkalarının lehine olabilecek hangi kanun çıkarıldı? Hangi olayın araştırılması için AKP evet dedi? Referandumda yapılan adaletsizlik diz boyu idi. hangi adaletten bahsediyorsunuz. Allahın adaletine itibar etmeyenler. Kulun adaletine mi itibar edecekler? Sokaklar yürümekle açınmaz Demirel´in sözünü hatırladılar. O zaman sokağa çıkanlar neden dövülüyor? Adalet olduğundan mı? Anayasa bütün millete eşit mesafede dedir. İktidara başkan anayasa muhalefete başka anayasa yapılsın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19- 06- 2017 Mustafa KOÇAL

   

     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44