Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANDIMIZ

ANDIMIZ


Türküm doğruyum çalışkanım.

İlkem: küçüklerimi korumak büyüklerimi saymak yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm: yükselmek ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda gösterdiğin hedefe duramadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!

Bir millet varlığını sürdürebilmesi için milli şuura sahip nesil yetiştirir. Türk milleti de varlığını korumak için. Milli şuura sahip nesil yetiştirmeyi amaçlamıştır. Andımız bu amaçla yazılmıştır. İlkokula başladığımızda önce andımızı öğrendik. Çocuklarımıza milli şuur aşısı gibi olmuştur. Öyle içten coşku ile söyler ki? İnsanın tüyleri dikek, dikek olur. Biz bu andımızla büyüdük. Ve bun andımız 2013 senesine kadar okullarımızda söyleniyordu.

Ne yazık ki? Maalesef 2013 senesinde açılım ile birlikte. O tarihteki Kürtçü partinin iktidardan bazı istekleri oldu. Anayasadan Türk kelimesinin çıkarılması, andımızın kaldırılması, ne mutlu türküm diyene ibaresinin kaldırılması gibi isteklerde bulundular. Bu isteğe ilk olumlu yanıt, o zaman anayasa yapma komisyonunun başkanı Burhan kuzudan geldi. Ülkede Rumlar ve Yahudiler varken anayasada Türk kelimesini kullanamayız diye yanıt vermişti. Bu söylemden sonra olanlar oldu.

Hâlbuki Türkiye de Rumlar 15 bin Yahudiler 20 bin nüfusa sahipler. Toplam 35 bin olan iki etnik gurup için 55 milyon türkü heba etmeyi göze aldılar. O tarihte Türk ırkı diye bir ırk yok demeye başladılar. Andımızı da o tarihlerde kaldırıldı. Gerekçe olarak da ırkçılık içeriyor dediler. TC´leri kaldırdılar. Tepelerde ve dağların yamaçlarında yazılı olan ne mutlu türkü diyene ibarelerini kaldırdılar.

Kürtlerinde kendilerine göre antları var. Andımızın kaldırılma gerekçesi olarak ırkçılık içeriyor dediler. Gerçek gerekçe bu değildi. Atatürk ve Tür kelimesinin andımızda yer alması idi. Geçen hafta Danıştay bu konuda kararını verdi. ?Andımızın kaldırılması hukuksal temellere dayanmıyor? dedi. Bu karardan sonra herkes andımızın tekrar okullarda yeniden söylenmesini beklenirken.  Başta iktidar ve AKP çevreleri Danıştay´ın kararına tepki göstermeye başladılar. Adalet bakanı Abdülhamit Gül ?yargı kararları itilaf çıkarmaz, itilafları giderir. Adalet idarenin yerine geçmiştir? diyerek tepkisini dile getirmiştir.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı eski adalet bakanı Bekir Bozdağ ?Danıştay 8. dairesi hukuka uygunluk denetiminin sınırların aşmış anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir? diye teki gösteriyor. TBMM başkan vekili Mustafa Şentop ?Danıştay eski ideolojik korumacılık günlerine mi dönüyor?? Diyerek tepkisini dile getiriyor.  

Daha 12 Ekim tarihinde papaz Brunson´u serbest bırakan yargı bağımsız yargı oluyor. Andımızın geri dönmesini sağlayan yargı anayasa ihlalimi yapmış oluyor? Bir ülkeyi istiladan kurtarıp, yeni bir devlet kuran! Kurucusunun her şeyi o millet için manevi değerdir. Bir zamanlar AKP milletvekili Hüseyin Çelik ?peygamber efendimizi koruma kanunu mu var? Atatürk´ü koruma kanunu neden olsun?? Demişti!

Bu söylemin arkasından şöyle devam etmişti! ? Bir kişiyi zorla sevdiremezsiniz? diyerek Atatürk´ü koruma kanunu kastetmişti. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Hiç kimseye de andımızı okuyun demiyoruz. Hiç kimseye de ne mutlu Türküm diyene ibaresini söyle demiyoruz. Tek söylediğimiz şey. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Biz bunları manevi bir değer olarak kabul ediyoruz.

Manevi değer olarak kabul etmeye de devam edeceğiz. Türk milleti manevi değerlerine bağlı bir millettir. Şimdi birilerini kötülemek için. Terör örgütleri ile işbirliği yapıyorlar diye millete şikâyet etmiyor musunuz? Terör örgütünün temsilcileri ile konuşmam demenize rağmen. Barış sürecinde terör örgütü temsilcilerinin isteğini yerine getirmek için. Andımızı, TC´leri ve ne mutlu türküm diyene ibarelerini kaldıran iktidar değil miydi?  Birisini suçlarken önce geçmişi gözde geçirip öyle suçlamak gerekmez mi?

Andımız kaldırıldığı zaman gerekçe olarak ırkçılık içeriyor diyen iktidar değil miydi? Andımızın yargı tarafından kaldırılmasını eleştirmek demek ırkçılığa sahip çıkma değil midir? Vatandaş soruyor. Andımızdaki hangi kelimelerinden rahatsız oluyorsunuz? Diyorlar! Bence rahatsızlık duyulan iki kelime var. Atatürk ve Türk kelimesidir. Terör örgütü temsilcileri o zaman anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın demedi mi? Andımızın kaldırılmasının nedeni budur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-10-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44