Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANKARA NEDEN HEDEF ALINIYOR

ANKARA NEDEN HEDEF ALINIYOR


Son beş aydan Ankara da üç bombalı eylem gerçekleşti 177 vatandaşımız hayatını kaybetti. 250´nin üzerinde vatandaşımız yaralandı. Bunların çoğu engelliler sınıfına girdi. Ankara´nın hedef alınmasının sebebi iktidara gözdağı verip, anlaşma masasına oturtmaktır. Terör örgütü barış sürecinde ki gibi rahat hareket etmeyi sağlamaya çalışıyor. Ankara´nın hedef alınmasının bir nedeni de. İstihbarat ve güvenlik zafiyetinin olmasından kaynaklanıyor. Ankara gibi bir merkeze 6 aydır bir emniyet müdürü atanamıyorsa. Burada güvenlik zafiyetinin doğması normaldir. Üç saldırıda emniyet müdürlüğünü vekâleten yürütenlerin döneminde olmuştur. Bazı önemli mevkilere atanacak kişilerin. Tecrübeli ve deneyimli olması önem arz eder. Paralelciler ile mücadele ediyoruz diye. Tecrübeli ve deneyimli kişileri bu makamlardan alındı. Görev layık olmayan kişilere verildi. Şimdi hemen Van emniyet müdürünü Ankara emniyet müdürlüğüne getirdiler. İnşallah bu emniyet müdürü başarılı olur. Emniyet müdürünün elinde sihirli değnek yok. Alt kademelere de deneyimli ve tecrübeli elemanların getirilmesi gerekir.

İktidar barış sürecine karşı çıkanları çok ağır şekilde eleştirmişti. Bu sürece karşı çıkmak hainliktir. Bunlar analar ağlasın istiyorlar. Şehit cenazeleri gelsin istiyorlar gibi. Ağır ithamlarda bulunmuşlardı. Şimdi bu eleştirileri yapanlar haklı çıktılar. İktidar da bu süreçte yapılanları gördükten sonra hatasını anladı. Bu barış sürecini kötüye kullanmışlar. Her tarafı silah ve cephane ile doldurmuşlar diyerek itiraf ettiler. O barış sürecindeki rahatlığın hep öyle devam edeceğini zannettiler. Onalar bu ilçelerdeki yaptıklarını diğer yerlerde de yapıp. Sessiz sedasız buraların yönetimini ele geçireceklerini planlıyorlardı. İşler istedikleri gibi gitmeyince o barış sürecine tekrar dönebilmek için. Ankara ya bu eylemlerle gözdağı vermeye çalışıyorlar. İktidar daha önce barış sürecini kendisi teklif etmeseydi. Bu gün bu duruma gelinmezdi. Emniyet müdürlüğünün vekâleten yapılmasına Numan Kurtulmuş asaletle vekâlet aynidir diyor. Acaba kendisi bakanlığa vekâleten getirilmiş olsa ne diyecekti?  İsmi üzerinde vekâleten, başka birisinin görevini geçici olarak yürütmektir. Şimdi bu kadar vatandaşımız hayatın kaybettikten ve bu kadar vatandaşımız yaralandıktan sonra. Şu tedbirleri aldık. Bunları yapacağız gibi sözlerin söylenmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bu tedbirler önceden alınmalıydı. Amerika elçiliği vatandaşlarına şuralara gitmeyin buralardan uzak durun diye tedbir alıyor. Bizim istihbaratımız ve emniyetimiz tedbir alamıyor. Şimdi her sokak bir polise zimmet edeceklermiş. Böyle tedbir almak olmaz. Önce Ankara ya girişlerde tedbir alınmalıdır.

Ne imiş vatandaş terörle yaşamaya alışmalıymış. Alıştırmadığınız bir bu kalmıştı. Büyük devletiz diye övüneceğiz. Ondan sonra vatandaş olarak terörle yaşamaya alışacağız. Böyle bir söylem acizliğin ifadesi olur. O zaman benim can ve mal güvenliğimi sağlayacak olan devlete ne olmuş demek benim hakkım değil mi? Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksanız neden iktidar oldunuz? Yeni alınacak tedbirlerin biriside cumhurbaşkanının söylediği tedbirdir. Ne diyor cumhurbaşkanımız? ?Terörün ismi yeniden tanımlanmalıdır? diyor.  Yalnız eline silah alanlar değil. Eline kalem alanlarda terörün içerisine alınmalıdır. Şeklinde bir ifadesi kullandı. Ülkemizde terör kelimesinin kullanıldığı kadar hiçbir ülkede kullanılmıyordur. Terör örgüt mensubu, darbeci, vatana ihanet gibi kelimeler tutuklananların hemen hemen hepsine bu isimler yaftalanıyor. Terör kelimesinin tanımlaması genişletiliyor. Millete terörist yaftalaması genişletilecek demektir. Bir kimseye yolda Allahın selamını verdin. O da terör yandaşı imiş. Sen bunu bilmiyorsun. Sen ona selam verdin. Sende teröristlerin yandaşısın diye doğru gözaltına alınacaksın demektir. Terör isminin kapasa mı genişletilecek demektir. Çıkarılan iç güvenlik yasasında makul şüphe gibi bir şey olacak.

Bu Türk milleti terörle yaşamaya alışmayacaktır. Ve alıştırılamayacaktır! Bu Türk milleti özgür yaşamaya alışmış bir millettir. Bu özgürlüğü Çanakkale de ?esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz? diyen atalarımızdan öğrendik. Biz bu özgürlüğü 19 Mayıs 1919 da samsunda doğan güneşin sıcaklığından öğrenmiş bir milletiz. Adı ile sanı ile Türk milletiyiz. Onun için terörle yaşamaya bizi alıştıramazsınız.

Endişe etmeyin! Terörle mücadeleyi kararlılıklar sürdüreceğiz gibi sözleri devamlı duymaktan gına geldi. Bu söylemi bütün milli güvenlik kuruları toplantısından sonra hep duyduk. Barış süreci içersinde yapılan toplantılardan sonrada söylendi. Maalesef iktidar terörle mücadele etmediği gibi müzakere masasına oturmayı tercih etmiştir. 3 seneye yakın süren barış sürecinde. Rahat bir dönem yaşayan PKK şimdi, yine böyle bir süreci elde etmeye çalışıyor. O barış süreci döneminin sefasını PKK sürmüştür. Cefasını ise garibanların çocuklar çekmiştir. İktidar şimdi terörle yaptığı mücadelenin % 25´şini barış sürecinde yapmış olsaydı. Bu günkü duruma gelinmezdi. Bırakın mücadeleyi orduyu kışladan. Emniyeti karakoldan dışarıya çıkmalarına engel olunmasaydı. Yine bu durum yaşanmazdı. Bu günkü duruma ülkeyi iktidarın yanlışlıkları getirmiştir. İleride başkanlığın sefasını sürebilmek için. Ülke bu günkü çekilmez durma getirilmiştir. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 03- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44