Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Senede bir gün anneler günü. Hâlbuki anneler bizim her saniye gönlümüzde olan unutmamız mümkün olmayan en değerli annelerimiz. Ana gibi yar olmaz, Bağdat gibi diyar olamaz. Anne ayağını öpmek, Cennet kapısının eşiğini öpmek gibidir. (Hasisi şerif) Cennet anaların ayağının altındadır. (Hadisi şerif) babalar için ben hiçbir tane hadisi şerife rastlamadım. Anneler cennete girmekte babalardan bir adım öndedir.

Geçen sene anneler gününde bu güne kadar vefat eden anneleri minnet ve şükranlar anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Annesini kaybedenlere de sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz öyle anneler var ki. İnsanın yüreğini dağlıyor. Vücuduna saplana bıçak darbeleri ve kurşunlar ile hayatını kaybedenler için insanın yüreği dayanmıyor. Bu anneleri sebebi ne olursa olsun katledenleri lanetliyorum. Onları Allaha havale ediyorum. Devletten koruma isteyen anneler dahi koruyamayanları kınıyorum. Bu devirde, bu çağda bu vahşeti önleyememek acizliktir.

Bir erkek bir kadını nasıl olurda katleder? Her şeyden önce kadınlar. Erkeklere Allahın emanetidir. Müslüman’ım diyen, birisi kadını öldüremez. Çünkü hem Allahın emanetine ihanet etmiş olur. Hem de cinayet işlemiş olur. İki suçu birden işlemiştir. Eziyet ederek, işkence ederek bir insanı öldürmek demek, öldürülen kişinin öldüren üzerinde hakkı zuhur eder. Allah’ı Teâlâ her günahı af edeceğini, fakat üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini emretmişlerdir.

Keşke ülkemizde kadına yönelik şiddet, saldırı, tecavüz olayları olmasaydı dan bu anneler gününde bu olaylardan bahsetmeseydik.  Ne yapalım ölenle ölünmüyor. Hayat devam ediyor. Hepimizin gideceği son durak orası, Allah hayırlı ölümler versin. İman, kuran nasip etsin. Ölümün hayırlısı mı olur demeyin. Allah üç gün yatak, dördüncü gün sevenleri ile helalleşerek, imanlı ölümler nasip etsin. Trafik kazasında parçalanarak, sele kapılıp sel sularında sürüklenerek, yangının ortasında kalıp yanarak, vahşi havyan saldırısında parçalanarak ölüm nasip etmesin.

Evet, anneler belki sizleri biraz hüzünlendirdim. Hayatın gerçeklerini dile getirdim. Sizleri böyle bir günde üzdüğüm için özür dilerim. Anneler sizler sevilmeye, saygı duyulmaya layıksınız. Sevilmeye layıksınız! Evlatlarınızı karnınızda taşıdınız. Çocuklara sevgiyi siz öğrettiniz. Uyumadınız uyuttunuz! Yemediniz yedirdiniz! İçmediniz içirdiniz! Onun için anne sevgisi kutsal bir sevgidir. Sizler bu sevgiye layıksınız. Ana yürekten yana, baba sarığı kaba diye bir söz vardır. Sizle evlatlarınız için yandığınızda yürekten yanarsınız. Herkesin hakkı ödenir. Fakat ananın hakkı ödenmez.

Siz anneler erkeklere Allahın emanetisiniz. Sizi üzmek Allah’ı üzmekle eş değerdedir. Anne sevgisi bambaşkan bir sevgi, anlatmak mümkün değil. Bir gün annesi oğlunu doğum gününde aramış. Bir türlü telefonla ulaşamamış. Telefon cevap vermemiş. Meğer oğlu dışarıda eşi ile doğum günü kutlamaya gitmiş. Gece saat 4 civarlarında bir daha aramış. Oğlu telefonu açmış. “Anne bu saatte insan rahatsız edilir mi” demiş. Annesi “oğlum 25 sene önce sende beni bu saatte rahatsız” etmiştin demiş telefonu kapatmış.

Ülkemizde annelere verilen değer yeterlimidir? Asla yeterli değildir. Allah Atatürk’ten Allah razı olsun kadın hakları konusunda adım atmış. Bu atılan adıla verilen hakları. Bir adım ileriye götüremedik. Kadın özgürlükleri konusunda çok gerilerde kaldık. Giyiminize karışılır! Gezmenize karışılır! Başörtünüze karışılır! Erkeklerle eşit olmanız kabul edilmez. Çalışırsınız eleştirirler! Çalışmazsınız eleştirirler! Bazı kesimlere bir türlü yaranmazsınız.

Hâlbuki kahramanlık dersen, sizde! Özveri dersen, sizde! Vefa derseniz, sizde! Çanakkale ve kurtuluş savaşlarının görünmez kahramanları kadınlardır. Ana ile çocuğu arasında inanılmaz bir sevgi seli vardır. Dünyada hiçbir çiçek anne kokusu gibi kokmaz. Yeni doğmuş bir çocuk annesini kokusundan tanır. Affınıza sığınarak bir misal vereceğim. Sözümü yanlış anlamayın. Koyunları kuzularda ayrı tutarlar. Kuzuları getirirler sürüye bırakıverirler. Kuzular annelerini, koyunlarda kuzularını birbirinin kokusunda ve seslerinde bulurlar.

Sizler elleri bırakı ayakları öpülecek annelersiniz. Ben anne sevgisine hasret yetişmiş birisiyim. Bütün annelere Allah evlat acısı vermesin. Allah kimseyi de küçük yaşta annesiz bırakmasın. Bütün annelerin anneler gününü candan kutluyorum. Allah sevdiklerinizle birlikte nice anneler günü kutlamayı nasip etsin. Bütün anneleri saygı ile selamlıyorum. Gülün en güzel kokanı, çiçeklerin en güzel açanı, evlatların en hayırlısı, günlerin en güzeli, Cennetin kokusu sizlerin olmasını temenni ederim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DDİYENE!  10 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44