Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ARAZİ SATIŞLARI ARTMAYA BAŞLADI

ARAZİ SATIŞLARI ARTMAYA BAŞLADI


İleride ülkenin başına bela olacak üç olaydan bahseden iki defa yazdım. Bunlardan birisini arazilerin yabancılara satılma konusu idi. Bela olacak olan bu üç konu 1- Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmasıdır. Kısaca açıklık getireyim. Etnik gurup oluşturup ileride Hatay bizimdi deme ihtimallerinin olduğudur. 2- 18 adanın yunalılar tarafında istila edilmesidir. Daha önce Yunanistan deniz sahanlığını 12 mile çıkarma isteğini defalarca gündeme getirmiştir. Türk hükümetleri tarafında ret edilmişti.

Çünkü 12 mile çıkardığı zaman ege kıyılarında manevra sahamız daralıyordu. Şimdi burnumuzun dibindeki adaları istila etti. Bu olaya ses çıkaran olmadı. Ve hala olmuyor da. Bu adaları silahlandırıyorlar. İleride ben deniz milimi 12 mile çıkardım dediğinde. Bu adalar onların olduğu için. Bu adalardan itibaren 12 olacaktır. İzmir limanından gemi dahi kaldırılamaz. Çiğli hava üssünde uçak kaldırılamaz. 

3- Yurt içindeki topraklarımızın yabancılara satılma konusu idi. Bu konu ile yaptığım araştırmada. 2003 ? 2012 seneleri arasında yabancılara 90 milyon metre kare arazi satılmış. 98 bin taşınmaz yabancıların mülkiyetine geçmiş. İl ve ilçelerde yabancılara satış sınırı % 10 dur. Bu sınırı açan 7 il 11 ilçe bulunuyor. Bir milyon metre karenin üzerinde satış yapılan 15 il var. Durum böyle iken iktidar bir yasa çıkarıyor.

Bu yasa ile yabancılara satışın önündeki engelleri kaldırıyor. Tapu Kadastro kanununda değişiklik yaparak satışları kolaylaştırıyor. İl ve ilçelerdeki %10 sınırını kaldırıyor. Bu sınırı ülke genelini % 10 nu geçmeyecek diyor. Bunun anlamı 78 bin kilo metre kare arazinin satılabileceğidir. Yabancılar mülk satışında karşılıklılık vardı. Bu ne demektir. Bir yabancı ülkenin vatandaşı Türkiye de bir mülk aldığında.

Türkiye den birisinin de o mülk alan şahsın ülkesinde buna karşılık bir mülk alması gerekiyordu. Bu karşılıklılık da kaldırılıyor. Dünyanın neresinden olursa olsun bir yabancı gelip gayrimenkul alabiliyor. Karşılıklılık (mütekabiliyet) ilkesi aranmaksızın gayrimenkul satışı yapılabiliniyor.

Son zamanlarda bu satışlar hemen hemen ülkenin her yerinde büyük artış göstermeye başladı. Bunun için vatandaşlardan çok tedirginlik mesajı alıyorum. Telefonla arayanlarda oluyor. Bizzat gelip anlatanlarda oluyor. Ata yadigârı topraklar satılmaz. Borcunuz olabilir borç bir türlü ödenir. Fakat giden toprak hele yabancıya giden bir daha geri gelmez. Bu yabancılar neden Türkiye den bu kadar toprak alıyor.

Çünkü bunlar Anadolu dan Türkleri çıkarmak istiyorlar. Bunların oyununa alet olmayın. Topraksız millet olmaz. Savaşla alamadıkları yerleri, şimdi para ile alıyorlar. Edindiğim bilgilere göre arazinin fiyatının iki üç katını teklif ediyorlarmış. Yabancıya satılan toprağın tapusu doğrudan onların tapusuna geçiyor. Oradan elde edilen mahsulün parası onların ekonomisine katkı sağlıyor.

Bu vatan topraklarının her karışı atalarımızın kanı ile yoğrulmuştur. Yabancıya bir karış torağın satılması atalarımızın kemiklerini sızlatıyordur. Paraya tamah ederek topraklarınızı satmayın. Para insanın elini kiri gibidir. Toprak ise bulunmaz bir nimettir. Araplar İsrail´e topraklarını satılarda ne oldu. Ülkelerinde huzurları yok. Toprağın yabancılara satılması demek hürriyetinizin satılması demektir.

Bağımsızlığın satılması demektir. Atalarımız Çanakkale de esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diye canlarını vermişlerdir. Kimin için bizler için. Yarın ileride çocuklarımız ve torunlarımız bizi nasıl anacaklar? Atalarımız atalarının kanları ile yoğurduklar bu toprakları hoyratça satmışlar. Bizi vatansız bırakmışlar diyeceklerdir. Ey köyü kardeşim sen bu ülkenin efendisisin Mekânı cennet olsun. Atatürk öyle diyor. Millete efendilik etmek yoktur. Hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisidir.

Büyük Atatürk bu toprakları millete emanet etmiştir. 23 Nisan bayramını çocuklara. 19 Mayıs bayramını gençlere. 29 Ekim cumhuriyet bayramını millete emanet etmiştir. Bunun anlamı ülkenin topraklarını millete emanet etmiştir. Bu toprakları satmak emanete ihanet etmektir. Duyduğuma göre işe yaramayan meraları dahi yüksek fiyatla alıyorlarmış. Bunu hiç düşündünüz mü köylü kardeşim? Hayvan otlattığın yeri dahi yüksek fiyatla ne için aldığını? Yarın o meralarda hayvan otlatamayacaksınız. Bu çok sabit gibi görünüyor. Amma acısı sonra çıkacaktır.

Burada hayvanlarınızı otlatamazsınız diyecekler. O zaman eyvah biz ne büyük hata yapmışız diyeceksiniz. Amma iş işten geçmiş olacak. Sayı köy muhtarları kardeşlerim köylünüze bunları anlatın. Yabancılara topraklarını satan ve satmaya teşebbüs eden kardeşlerim. Toprak satmıyorsunuz özgürlüğünüzü satıyorsunuz. Bağımsızlığınızı satıyorsunuz. Para size sıcak gelebilir. Cebinizi ıstır. İstediğin gibi bir yaşam sağlayabilir. Amma Allah geçinden versin. Öldüğünde çocukları torunların mezarında seni ziyarete gelmeyebilir. Çünkü o yabancılar müsaade etmez. Sayın okurlarım mümkün olduğu kadar bunu köylü arkadaşlarınıza anlatın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44