Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ARTIK BU KADARINA DA PES

ARTIK BU KADARINA DA PES


Bu kadarına da pes demeyelim d ne diyelim? Neden pes dediğimi öğrendiğinizde siz pes diyeceksiniz. Eski müsteşar ve ticaret bakanlığında dış ticaret uzmanı olarak görev yapmış. İbrahim Sener Sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda bakın ne diyor?  ? Onların 29 Ekimi varsa! Bizimde 15 Temmuzumuz var? diyor. Numan beyde ? Çanakkale zaferi ile 15 Temmuz arasında bir fak yok? diyor. Bunlara pes veya yuh artık denmezde ne denir? 29 Ekim ülke düşman işgalinden kurtarıldıktan sonra kurulmuştur. 15 Temmuz ise ülkenin içerisindeki hainlerin kalkışması bastırılmıştır. Birisi ülkemizi işgal eden düşmanlar karşı kazanılmış bir zafer neticesinde ilan edilmiş. 29 Ekim cumhuriyet bayramıdır. Kurtuluş savaşı zaferinden sonra ilan edilmiş cumhuriyettir. Kurtuluş savaşı kazanılmamış olsaydı. Belki bu gün Türk devleti olmayacaktı. İç Anadolu da bir koloni devleti olurdu. Bu bey efendinin ismi de İbrahim olmazdı İbrahimof olurdu.  Numan Bey Çanakkale zaferi ile 15 Temmuzun arasında bir fark yok diyor. Birisi İngiliz ve Fransızlar karşı kazanılmış bir zaferdir. Biriside kendi yetiştirdiğimiz hainlere karşı kazanılmıştır. 15 Temmuz Ergenekon davalarının ürünüdür. İktidarın müdahil olduğu davalar yüzünden 15 Temmuz başımıza bela olmuştur. Şayet o davalar başladığında iktidar. Siz ne yapıyorsunuz milli ordumuza bunu nasıl yapıyorsunuz diye bilseydi. Bu gün 15 Temmuz diye bir tarihten bahsetmezdik. İktidar ordu vesayetinden kurtulmak için. Bu davalara müdahil olmuştur. Ve ben bu davaların savcısıyım denilmiştir. Ülke bağırsaklarını temizliyor. Ordunun içindeki Karuzatları (pislik) temizleniyor denilmiştir. Bülent Arınca suikast yapılacaktı diye. Kozmik odalara girilmiştir. Buraya girenler kimlerdi? Cemaatin adamları idi. Ergenekon davalarında yargılana Atatürkçü cumhuriyetçi general ve ordu personellerinin yerlerine Cemaatin adamları atanmadı mı? Ordunun içerisindeki cemaatçiler korunmadı mı? YAŞ

 Toplantıların da ordudan atılanlara iktidar kanadı şerh koymadı mı? Ordu cemaatlerle ilgileri olanları YAŞ toplantılarında ordudan ihraç etmiştir. İktidar hepsine şerh koymuştur. Bu ordudan atılanların çoğu AKP tarafından bir yerlere yerleştirilmiştir. Cemaatle uğraşan ordu idi. Onun için orduya kumpas kuruldu. Bu kurulan kumpasa iktidar müdahile etmediği gibi. Davalara müdahil oldu. Ve 15 Temmuz Ergenekon davalarının ürünüdür. İktidar daha o davalar başladığında bu kumpasa müdahale etseydi. Cemaatle birlikteliğine son verseydi. Bu gün FETÖ diye bir örgüt olmazdı. Ülke ayrım, ayrım ayrıştırıldı. Şimdi bir ayrıştırma daha ortaya çıktı. 29 Ekimciler ve 15 Temmuzcular diye ayrıştırılıyor. Ülkenin birlik beraberliğe ihtiyacı olmasına rağmen ayrıştırma devam ediyor. Mehmet Dişili kimin kardeşi? Şaban Dişlinin kardeşi değil mi? Mehmet Dişli ömür boyu hapse mahkûm olmadı mı? Şaban dişli AKP milletvekili değil miydi?

İki kardeşten birisi FETÖ darbecisi olarak hapiste. Diğeri ise mükâfatlandırılarak Hollanda da büyük elçi değil mi? Buna FETÖ ile mücadele ediliyor denemez. 3 senedir FETÖ´cüler temizlenemedi ise mücadele gereği gibi yapılmıyor demektir. 15 Temmuz dan sonra mecliste FETÖ örgütü için araştırma komisyonu kuruldu. Yaptıkları araştırma sonuçları ne oldu? Komisyonun verdiği yerde kaldı. Meclise bile getirilmedi. Her kurumda FETÖ´cü bulundu. Fakat bir türlü siyasi ayağı bulunamadı. Mecliste Hoca efendiye hakaret edemezsin diye milletvekili rahmetli Kamer Genç´in üzerine yürüyenler nerede? FETÖ´ nün siyasi ayağı ortaya çıkmadan bu iş bitmez. 15 Temmuz dan ders alınmamış. Bir cemaat gitti. Başkaları geldi. İki, üç cemaat ile iktidarı birlikte olduğu iddia ediliyor. Gündüz Sümbül´müdür nedir. Sosyal medyada bir paylaşımı vardı. Bu kişi bir cemaatin önderidir. Tayyip Erdoğan emretsin silahlı adamlarımız hazır. Cumhuriyetçileri kanlarında boğalık diyordu. İktidarın cemaatlerden mutlaka uzak durması gerekiyor. Başka 15 Temmuzlar yaşamamak için cemaatlerden uzak durulmalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-07-2019 M. KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44