Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AŞAĞIDAKİLER NE OLACAK

AŞAĞIDAKİLER NE OLACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Aşağı tabakada olanlar ne olacak? Bu ülkende her gün yoksulluk artıyor mu? Artmıyor diyemeyiz! İşsizlik artıyor mu? Artmıyor diyebilecek var mı? Açlık sınırı 1.119 TL’ye çıkmış. Asgari ücret ise 800 TL. Sokaklarda çöplerden rızkını temin eden binlerce vatandaş var. Sözde sosyal devletiz. Sosyal devlet olduğumuzu seçimlerde oy için hatırlıyoruz. Sosyal devletliğimizi unutuyoruz. Sadaka kültürüne dayalı devlet oluyoruz. Aşağı tabaka ile yüksek tabaka arasındaki fark her geçen gün artıyor. Zengin daha zengin olurken fakir daha da fakirleşiyor. Yüksek tabakada olanlar şaşalı bir yaşam sürdürürken. Alt tabakadakiler sefalete mahkûm ediliyorlar. Köylü sefilleri oynuyor. Traktörü hacizli, tarlası, bağı, bahçesi, evi ipotekli durumdadır. Esnaf alacağını alamıyor. Çekini, senedini ödeyemiyor.

Memur, emekli, işçi her geçen gün geçim sıkıntısını daha çok yaşıyor. Bankalara borcu her geçen gün artıyor. Borç yiğidin kamçısıdır derlerdi. Fakat şimdi borç yiğidin kamçısı değil derdi oldu. Banka borçlarını ödeyemeyen borçlular. Evlerinden, fabrikalarından, iş yerlerinden, tarlalarından, arsalarından oluyor. Bankalar emlakcılık yapar duruma geldi. İki sene önce bir bankanın elinde satılık 2500 emlak vardı. Bu yalnız bir bankanın idi. Diğer bankaların satılık malları bu bankadan aşağı değildi. Şimdi bu rakam daha da artmıştır.

Memura, emekliye, işçiye zam yapılmaya gelince kılı kırk yarıyorlar. Ödenek yok diyorlar. Sadaka gibi zam yapıyorlar. 2010 senesindeki referandum da memura, emekliye yapılacak zam konusunda anlaşma sağlanamaz ise kurulacak komisyon hakemlik yapacaktı. Ve bu komisyonun verdiği karara da iktidar uyacaktı. Ne oldu hiçbir şey değişmedi. Komisyonun kurulması sendikalardan oluşacaktı. Komisyonu kendileri seçtiler. Zammı da kendileri belirliyorlar. % 3+3 zam yapıyorlar. Senelik % 6 zam yaptık diyorlar. Hattı zatında bu zam senelik % 4,5 dur. Çünkü temmuz ayına kadar % 3 veriliyor. Temmuzdan sonra % 3 daha veriyorlar. Senenin tamamında % 6 verilmiyor.

Fakat kendilerine gelince cumhurbaşkanına yapılan zam ile ayni alıyorlar. Emekli vekillere, milletvekili danışmanlarına, kendi sekreterlerine daha fazla zam yapıyorlar. Kendi menfaatlerine gelecek yerleri de ayarlıyorlar. Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü hesabı gibi. Hâkimlere ve savcılara zam yaptıklarını açıklıyorlar. Kim açıklıyor bu zammı? Adalet bakanı Bekir Bozdağ. Neden hâkim ve savcılara zam yapma ihtiyacı duydular? HSYK seçimleri yapılacak. Bu HSYK’ya kendi istediklerini kişileri seçtirebilmek için maaşlarına zam yapıyorlar. Yukarıda sosyal devlet olduğumuzu seçimlerde oy için hatırlıyoruz dedim. Menfaat insana neler yaptırıyor görüyor musunuz? Zammın oranını açıklamadı. “Tatmin edici bir oran olacak” dedi. Kararname ile bu zammı yapacaklar. Kararnameyi cumhurbaşkanlığına gönderecekler. HSKY seçiminde istedikleri sonucu alırlarsa onaylanacak. Ah menfaat ah sen nelere kadirsin. Hani memura, emekliye ödenek bulamıyoruz diye hayıflanıyordunuz? Hâkim ve savcılara nasıl ödenek bulunuyor? Çünkü hakilere savcılara işiniz düştü.

Gezi parkı olaylarında polislere tarih yazdınız. Kahramanlık gösterdiniz diye ikramiye veren bu iktidar değil miydi? Polislerle işleri bitti. Polis şimdi tu kaka oldu. 2.500 polisin meslekten ihraç edileceği gündeme geldi. Ne için kendi menfaatlerine ters düştükleri için. Bu polisler bu vatana canları pahasına hizmet etmişlerdir. Şahsi ihtiraslar uğruna insanların ekmeği ile oynamak günahtır. Vatandaşlar çocukların askeri okullara göndermek istemiyor. Neden? Orduya kurulan kumpas yüzünde haksızlığa uğradıkları için. Yarın polis okullarına da çocuklarını göndermezler.

Ülkenin borcu her sene 50 milyar artarken. Bütçe devamlı açık verirken, cari açık devamlı artarken, üretim devamlı azalırken yöneticilerin şaşalı hayat yaşaması normal midir? Sultanlar gibi saraylarda yaşamak. Teknolojinin bütün gereçlerine haiz uçaklarda seyahat etmenin bu ülkeye faydası nedir? Biz Müslüman bir ülkeyiz. Peygamber efendimiz “ komşusu açken yatarken kendisi tok yatan bizden değildir” buyurmuştur. Vatandaşı aç iken şaşaalı hayat yaşamak. Müslümanlıkla bağdaşmıyor. Yukarıdakiler lüks hayat yaşarken. Aşağıdakilerin sefaletle boğuştuğunu ne ile bağdaştıracağız. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!    

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşsın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44