Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ASKERLER NASIL ZEHİRLENİYOR

ASKERLER NASIL ZEHİRLENİYOR


Son günlerde asker zehirlenmeleri sık olmaya başladı. Yanılmıyorsan ayini olay Diyarbakır da da olmuştu. Fakat Manisa da 4 defa oldu. Buradaki olay çok entrasan hadi bir oldu. Bir hatadan kaynaklandı. İkincisi oldu. Hemen gerekli araştırma yapıma idi. Yine ses çıkmadı. Neden ses çıkarılmadı. Çünkü askerin yemeği özel şirkete verilmiş olmasında dolayı ses çıkarılmadı.

Askerin işine bu kadar karışılmaz. Asker kendi işin kendisi görüyordu. Dördüncü zehirleme olayı olduktan sonra. Yemek şirketi ile yapılan anlaşma iptal ediliyor. Ya bu dördüncü olaya da askerlerin yarısı ölseydi. Bunun hesabını kim verecekti. Biliyorsunuz bir asker hayatını kaybetmişti. Kim kimi korumaya çalışıyor. Manisa valisi zehirlenme yok diyor. Olay psikolojik diyormuş. Bu kadar insanın psikolojik olarak zehirlendiği ne görüldü ne duyuldu. Bu olayın hemen sorasın da mecliste araştırma komisyonu kurulması teklif ediliyor. İktidarın vekilleri ve MHP´li milletvekillerinin oyları ile teklif ret ediliyor.

İktidar yemek olayını özelleştirdiği için teklifi ret ediyor. Ya Sayın Bahçeli neden ret ediyor. Sayın Bahçeli ne bekliyor ki ret ediyor. Bu büyük vebaldir. Ya askerlerin yarısı ölseydi. Yine ret edecek miydi? İktidar bütün araştırma komisyonu kurulmasını ret etmiştir. Doğu olayları için araştırma komisyonu kurulsun denildi iktidar ret etti. Terör olayları için araştırma komisyonu kurulsun denildi ret etler. Daha birçok olay için komisyon kurulsun denildi ret edildi. Bir tek FETÖ olayında ayıp olmasın diye komisyon kurulmasını kabul ettiler. Gülen hayranı birisini iktidar komisyon başkanı yaptı. Araştırma komisyonu görevini tamamladı.

Raporu basına açıklayan komisyon başkanının durumuna Allah kimseyi düşürmesin. Kendisinin de inanmadığı raporu okurken terledi. Kızardı bozardı. Çünkü FETÖ örgütünün siyasi ayağını bulamamışlar. Fakat CHP´yi karalamak için 50 sene önce gülenin CHP´ye 5 bin lira bağış yaptığı makbuzu bulmuşlar. Buna kargalar bile inanmaza. İşte böyle bir komisyonun kurulmasın kabul etmiştir iktidar. Oda kimseyi tatmin etmemiştir. Skandal bir rapor ortaya çıkmıştır. Biz yine askerlerin zehirlenme olayına dönelim. Bu olayda ihmal ve ilgisizlik var gibi. 

Bir yerde 4 defa zehirlenme olayı hem de kısa aralıklı zaman dilimi içersinde. Bunun insanın aklının kabul etmesi mümkün değil. Birincisine diyecek bir şeyim olmaya bilir. Amma ondan sonra olan olaylar da ya birçok asker hayatını kaybetseydi. Ne olacaktı? Bunda birilerinin para kazanması sağlanmıştır. Askerin işine dışarıdan karışmak doğru değildir. Şimdiye kadar asker bu işleri kendileri yapardı. Birliklere bir tane aşçı alınırdı. Askerle den yanına yardımcı aşçılar seçilirdi. Bular birliğin yemeğini yaparlardı. Levazım malzemesin temin ederdi.

Yemek piştiğinde komutana getirilir. Komutan kontrol eder ondan sonra askere yemek servis edilirdi. Bu iktidar birilerine kazanç sağlamak için ve askerin içersine sivil sokmak için özelleştirmiştir. Askeri birliklerin yemeğinin özelleştirmesi kaldırılmalıdır. Asker kendi yemeğini kendisi yapmalıdır. 22 sene askerin yemekten zehirlendiğini duymadım. Ordu evleri de özelleştirildi. Ben onun için hiç ordu evin gitmiyorum. Eskiden ordu evinde iftar yapardık. Zaman olurdu yer bulamazdık. Şimdi kimse gitmiyor. Eskiden bir birlikte en fazla 5 sivil memur olurdu. Teknik eleman dahi alınmazdı. Astsubaylar teknik elemen işini yapardı. Ordu da astsubaylar, subaylar birde asteğmenlerden oluşurdu.

Şimdi ordu karma karışık oldu. Bizim zamanımızda. Tarikatçılara orduda yer verilmezdi. Orduda namaz kılanları ordudan atıyorlar denirdi. Orduyu kötülemek için uydurulmuş bir yaladır. Ben 25 yaşımda orduda namaz kılmaya başladım. Bana hiç kimse neden namaz kılıyorsun dememiştir. Adam gibi namazını kılanlara kimse bir şey dememiştir. Ve orduda personel birbiri ile kaynaşırdı. Şimdi birbirinden kaçıyorlar. Bu FETÖ yüzünden. Namaz kılanı takip altına alırlardı. Başka birileri ile görüşenleri ordudan hemen atarlardı. Ben tarikatçı birisi ile tanıştım. Sonra bir baktım ki beyefendi demez mi? Savaş olsa ben tek mermi bile atmam. Ben arkadaşlığımı o kişi ile bitirdim. Bir ay sonra ordudan atıldı.

Meğer dışarıda birileri ile ilişki içerisine imiş. Cuma namazına gitmezdi bir gün neden cumaya gelmiyorsun dedim. Ben özgür değilim dedi. Biz esir miyiz? Dediğimde subayların esiriyiz demişti. Neden böyle düşünüyorsun dediğimde. Benim namazıma karışıyorlar dedi. Namaz ile işi birbirine karıştırıyorlardı. Uçağı uçurmuş uçağın dönüş zamanı gelmiş beyefendiyi ara bulasın.

Hemen başka birisini uçağı karşılamaya gönderirdik. Dedim ya adam gibi iş zamanı ile namaz zamanını birbirine karıştıranlara orduda yer verilmezdi. Ordunun yemek olayı kendisine verilmelidir. Ordu kendi işin kendisi görmelidir. Hem devlete tasarruf sağlarlar. Hem de böyle vakalar olmaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   20-06- 2017 Mustafa KOÇAL          

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44