Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATAMIZI HÜZÜNLÜ ANDIK

ATAMIZI HÜZÜNLÜ ANDIK


Atam sana minnet borcumuzu ödemek, için huzuruna geldik. Sana layık olamadığımız için hüzünlüyüz. Nasıl hüzünlü olmayalım! Toplumlar layık oldukları başla idare edilirler söylemi gerçek oldu. Atamızı itibarsızlaştırmak için çalışanların olduğu, bir ülkede atamızı dahi layıki veçhile anamıyoruz. Dünyanın teveccühüne mazhar olmuş. Ülkeyi düşman istilasından kurtaran, Türkiye cumhuriyeti devletini kuran ulu önderimize yapılanlar bizi kahrediyor. Atatürk kelimesini ağızlarına alamayan yalnız gazi unvanı ile bahseden bir zihniyet var. Kimseye atamızı sevin demiyoruz. Biz onlardan ihsan beklemiyoruz. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Bir yabancı âlim şöyle diyor. ?Allah Türkler için Atatürk´ü yarattı. Atatürk de Türkiye devletini yarattı? diyor. Bütün dünya Atatürk´ün yaptıklarından hayranlık ile bahsederken. Ülkemizdeki Atatürk düşmanları yerden yere vurmaya çalışıyor. Böyle düşünenler Atatürk olmasaydı. Acaba böyle davrananlar olur muydu? Olmasaydı da olurdu diyenler. Bu gün ülkenin geldiği noktaya dikkatlice baksınlar bakalım ne görüyorlar? Atatürk Türkiye cumhuriyetini kurmakla kalmamıştır. Peygamber efendimizin mezarının kaybolmasını da önleyerek, Müslümanlara en büyük hizmeti yapmıştır. Başımdan geçen bir olayı anlatayım. Memleketimde ikindi namazını kıldıktan sonra. Caminin yanındaki çar bahçesinde 4-5 hacı ile oturduk çay içiyoruz. İş döndü dolaştı siyasete geldi. Bazı kişiler vardır. Çok bildiklerini zannederler. Hâlbuki hiçbir şey bilmezler. Böyle kişiler cahil kesimi biliyormuş gibi göstererek etkilerler. Hacılardan birisi söze başladı. Atatürk´ün dinsiz olduğundan başladı. Bu dinsiz kişilerden kurtulduk falan demeye başladı. Fazlada bir şey söylemiyor dönüyor dolaşıyor. Sözü Atatürk´e getiriyor. En sonunda ben araya girdim. Hacı Atatürk dinsiz değil mi? Dedim! Evet dinsizin ta kendisi dedi.  Hacı dinsiz bir insan hutbe yapar mı? Dedim! Yapamaz dedi. Öyle ise Balıkesir´e gideceksin merkezde paşa camisi vardı. Atatürk´ün o camide yaptığı hutbe camiye dahi girmene gerek yok. Caminin dışarısında duvarda asılıdır. Onu okuyacaksın dedim. İkincisi sen hacca gittin değil mi? Dedim! Evet, gittim dedi. Peygamber efendimizin mezarını ziyaret etin mi? Dedim! Etim dedi! İşte peygamber efendimizin mezarını ziyaret edebilmeni Atatürk´e borçlusun. Suudi Arabistan kralı tahta çıkınınca mezarlığın olduğu yeri düzlemeye koyulmuş. Peygamber efendimizin yakınlarının mezarları düzlenmiş. Bunu gören bir Suudi vatandaşı Atatürk´e telgraf çekmiş. Kral peygamber efendimizin mezarını diğerleri gibi düzlüyor? diyor. Atatürk krala telgraf çekiyor. Peygamber efendimizin mezarına dokunursan orduyu oraya gönderirim diyor. Kral mezara dokumuyor. Bu Atatürk mü dinsiz? Dedim! Hacı hemen kalktı  bana müsaade benim işim var dedi gitti. Atatürk böylelikle Müslümanlığa da hizmet etmiştir. Bu gün camilerimizde özgürce namaz kılabiliyor isek. Ezan sesi yurt sathına dalga dalga yayılabiliyorsa bunu Atatürk´e borçluyuz.

Bey efendiler mecliste ceylan derisi pembe koltuklarda oturabiliyorlarsa bunu Atatürk´e borçludurlar. Atatürk ismini duymaktan nefret ediyorum diyen. O bayanlara yazıklar olsun. 1926 senesinde Osmanlıdan gelen Mecelle (medeni kanun) kanununu Atatürk kaldırarak. Türkiye medeni kanununu getirmesi ile kadınlar özgürlüklerine kavuşmuşlardır. Bu medeni kanunla evinin tek hanım olmuşlardır. Birden fazla kadınla evlenmeyi yasaklamıştır. Kuma korkusundan kadınları kurtarmıştır. 9 yaşında kız çocuklarının evlenmesini yasaklanarak. Kızlarda evlenme yaşı 18 erkeklerde 19 olmuştur. Bular olmasaydı ne olacaktı? Anneleri babaları kızlarını çocukluklarını dahi yaşayamadan koca evine göndereceklerdi. Ayrıca kadınlara seçme ve seçilme hakkı Atatürk tarafından verilmiştir. Bugün adımız Türk ismi ise bunu Atatürk´e borçluyuz. Üzerinde özgürce yaşadığımız bir vatanımız varsa bunu Atatürk´e borçluyuz. Allah kimseyi vatansız bırakmasın.

Ne yaparlarsa yapsınlar. Atatürk´ün kurduğu bu laik Türkiye cumhuriyeti devletini korumak için kanımızın sön damlasına kadar mücadele edeceğiz. Atatürk´ün emanet ettiği milli bayramların kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Benim en büyük zenginliğim ve iftiharım Türk olmaktır diyen. Atamıza hiçbir zaman saygımızı ve sevgimizi eksik etmeyeceğiz. Bilhassa ne mutlu türküm diyene vecizesini hiçbir zaman unutmayacağız. Bu günler hüzünlü günlerimiz olsa da bu hüzünlü günlerden kurtulacağımıza inancım sonsuzdur. Bu bedenden bu can çıkmadan bizi Atatürk sevgisinden kimse mahrum edemeyecektir. Atamızı hüzünlü anmış olabiliriz. Gönlümüz mahzun olabilir. Fakat yüreğimiz Atatürk sevgisi ile doludur.  Sen rahat uyu atam bıraktığın emanetlerin sonuna kadar koruyucusu olacağımıza söz veriyoruz. Bir düşman doğuyorsa, yüz seven doğuyor. Her gün sevenlerin sayısı artıyor. Artmaya da devam edecektir. Dünyanın teveccühüne mazhar olmuş. Ulu önderimize sadakatle bağlıyız. Bu bağı hiçbir güç koparamayacaktır. Atam ruhun şad mekânın cennet olsun. Senin izinden yürümeye devam edeceğiz. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 ? 11- 2015 Mustafa KOÇAL 

/resimler/2015-11/9/2309343277856.jpg

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44