Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATAMIZI HÜZÜNLE ANDIK

ATAMIZI HÜZÜNLE ANDIK


Hüzünlü gönüller ile atamızı aramızdan ayrılışının 76’cı yıl dönümünde andık. Hüzünlüyüz ülkemizi düşman istilasından kurtaran. Cumhuriyetimizin kurcusu ulu önderin aramızda ayrılışını andık. Allah ruhunu şad mekânını cennet eylesin. Nasıl hüzünlü olmayalım. Dünyanın takdirine mahzar olmuş. Büyük devlet adamının ülkemizde itibarsızlaştırılmasının hız kazandığı bir dönem yaşıyoruz. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki. Ülkesini düşman istilasından kurtarmış. Yepyeni bir devlet kurmuş. Önderini itibarsızlaştırmaya çalışan. Bu ancak bize mahsustur. İşte içimizi acıtan budur. Yabancı bir âlim şöyle diyor.“Allah Türkler için Atatürk’ü yaratı. Atatürk de Türkiye cumhuriyetin yarattı” diyor. Çok doğru bir tespit olduğu ne zorluklar içersinde cumhuriyeti kurduğudur. Allah herkese böyle bir onuru nasip etmez. Onun için atamızla gurur duyuyoruz. Onu her zaman iftiharla anıyoruz.

Bu gün minarelerimizden ezanlar yurt sathına dalga dalga yayılıyorsa. Camilerimizde özgürce namazlar kılınıyorsa. Ay yıldızlı al bayrağımız yurdu her köşesinde dalgalanıyorsa. İsmimiz Türk ismi ise. Babamız belli ise bunları Atatürk’e borçluyuz. Ey Müslüman kardeşim! Bu gün özgürce hac’ca gidip peygamber efendimizin mezarını ziyaret edebiliyorsan, bunu Atatürk’e borçlusun bunu unutma. Suudi Arabistan kralı şehri imar ederken, dozerlerle her tarafı dümdüz ediyormuş. Mezarlıklar da düzleniyormuş. Suudi Arabistan’dan birisi Atatürk’e telgraf çekiyor. “Kral Peygamber efendimizin mezarını kaldırıyor” diyor. Atatürk krala telgraf çekiyor. “Peygamber efendimizin mezarına dokunursan askeri oraya gönderim” diyor. Bu gün peygamber efendimizin mezarı biliniyorsa Atatürk sayesindedir. Atatürk dinsiz diyenler. Hem bu olayı hem de Balıkesir paşa camisinde okuduğu hutbeyi iyi değerlendirsinler.

Bu gün ülke topraklarında özgürce yaşıyor isek. Bu Atatürk sayesindedir. Askerlerine “sizlere ölmeyi emrediyorum” diyen Atatürk’ün bu emri ile. “Biz esir ölmektense özgür ölmeyi yeğleriz” diyen atalarımıza borçluyuz. Bize özgürlüğü Atatürk ve savaşlarda canlarını veren atalarız öğreti. Ruhları şad mekânları cennet olsun.

19 Mayıs 1919 da samsunda özgürlük güneşi doğmasaydı. Bu gün bu ülkeye ve cumhuriyete sahip olmazdık. Atatürk’e çok şey borçluyuz. Atatürk’e borcumuzu ancak sahip çıkmakla ödeyebiliriz. Atatürk’ü itibarsılaştırmaya çalışanlarla mücadele ederek borcumuzu ödeyebiliriz. Kurduğu cumhuriyete sahip çıkarak, emanetlerini koruyarak mümkündür. Allah mekânını cennet etsin.

Atatürk’ü tanıma bahtiyarlığına ulaşmış olanlar bu gün 80 yazışın üzerinde olanlardır. Sayılarını bilmek mümkün değildir. Amma kalbi Atatürk sevgisi ile dolu dolu olan milyonlar var. Bizleri Atatürk sevgisi ile yetiştiren öğretmenlerimizden Allah razı olsun. Bu gün 5-6 yaşındaki bir çocuk atamı çok seviyorum diye ağlıyorsan. Atatürk’ü unutturmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin göstergesidir. Böyle bir sevgiye mahzar olan dünyada kaç kişi vardır? Bu sevgiyi kıskananlar çatlasın. Ve bu nesil onları çatlatacaktır. Ne kadar Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya ve unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar bu sevgi selinde boğulacaklardır.

Ayyaş deseler de, faşistti deseler de Atatürk kalbimizin ve gönümüzün sultanıdır. Atatürk büyük bir devlet adamıdır. Bunu bütün dünya kabul ediyor. Ne yazık ki ülkemizde bunu kıskananlar var.  En büyük Türk Atatürk dür. Atatürk bu Türklüğünü şöyle dile getiriyor. “Benim en büyük servetim, iftiharım Türk olmaktır” diyerek. Türklüğünü en içten duygu ile dile getirmiştir.

Atam bıraktığın cumhuriyete ve eserlerine sahip çıkacağız. Millet olarak izinden ayrılmayacağız. Rahat uyu atam. Geçliğe hitabında “ Türk istiklalini ve cumhuriyeti korumaktır. Muhtaç olduğun güç damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyerek. Gösterdiğin yolda mücadeleye devam edecektir. Atatürk’ün emanetlerine elbirliği ile sahip çıkacağız. Bizi bu yolumuzdan döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Atatürk sevgisi çığ gibi büyüyor. Büyümeye de devam edecektir. Çünkü Atatürk’ün büyüklüğünü anlayamayanlar. Anlamaya başladılar.

Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09 – 11 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44