Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK HAYKELİNE SALDIRI

ATATÜRK HAYKELİNE SALDIRI


1950´li yıllardan Atatürk heykellerine saldırılar artınca. Mekânı cennet olsun, Adnan Menderes Atatürk´ü koruma kanun çıkarıyor. Bu kanun çıktıktan sonra saldırılar kesiliyor. Bu iktidar döneminde çok seneler önce yine böyle bir vakıa olmuştu. Bir TV programında bu konu bakan Hüseyin çelik´e soruldu. Neden? Atatürk´ü koruma kanunu uygulanmıyor dediler. ?İnsanları kanunla birisini sevmeye zorlayamazsınız. Peygamber efendimizi koruma kanunu var mı?? Diye cevap verdi. Bu bir yanılgıdır. Allah âleme peygamber olarak gönderdiği hazreti Muhammed´in korumasını kullara verecek değildir. Peygamberimizi Allah koruması altına almıştır. Mekke de kur eşliler işi iyice azıtınca peygamber efendimiz. Yanına birkaç kişi alarak Medine´ye gitmek için yola çıkarlar. Kur eşliler takibe başlar. Yaklaştıklarını fark ederler. Hıra dağında bir mağaraya gizledirler. Mağaranın girişine bir örümcek ağ örer. Bir güvercin yuva yapar kuluçkaya basar. İzleri takip ederek gelen kur eşliler. Mağaranın önüne gelirler. Mağaranın önündeki manzarayı görünce buraya girmeleri mümkün değil derler giderler. İşte bu olay Allahın peygamber efendimizi koruduğunun bir göstergesidir. Hüseyin Çelik beyin peygamberi koruma kanunumu var. Demesi talihsiz bir açıklamadır. Neden? Atatürk korunsun demektir. Fakat kendilerini korumak için kanun çıkarıyorlar. Kendilerini korumak için korumaların olması kanunla mümkündür. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Hüseyin Bey kanunla kimseyi sevmeye zorlayamazsınız. Diyor ya! Biz de gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Demiyoruz fakat Atatürk´e sözlü ve heykellere fiili saldırı yapanlara da bir şeyler söyleyin iktidar olarak diyoruz.  Bu saldırıyı yapan ya Rumpontus soyundandır. Ya da yobazların soyundandır. Biz cumhuriyet istemiyoruz. İngilizlerin himayesinde kalalım diyenlerin soyundandır. Bunlar bunu söylemekle kalmıyorlar birde milleti isyana kışkırtıyorlar. İşte bu yobazları o zaman Atatürk idam ettiriyor. İşte onların soyundan gelenlerdendir.  

Saldırı yapanlar dinci geçinenlerdir. Bunlar İktidar yandaşı olup. Yağcılık yapmak içindir. Bakın bunlardan birisi ne diyor. ?Atatürk´ü rüyamda cehennemde cayır cayır yanarken gördüm. Bana baktı Tayyip Erdoğan Mehdidir? dedi diyor. Başka birisi bunu daha önceki bir yazımda da yazmıştım. ?Atatürk namussuzun, ayyaşın birisidir. Savaşarak kazanılan toprakları para ile yabancılara satmıştır? diyor.  Bu kişilere inananlar olduğu için. Yalan üzerine yalan söylüyorlar. Atatürk´ün ülkeyi düşman istilasından kurtardığını söylemeleri yerine toprakları sattı diyorlar. Bunlar şeref yoksunu kişilerdir. Heykele tarha ile saldıranı önce lanetliyorum. Şimdi önemli bir konuyu dile getireceğim. Atatürk heykelleri put değildir. Sevginin, saygının sembolüdür. Atatürk´e gösterilen bu saygı ve sevgi putperestlik asla değildir. Biz Atatürk´ten minnet dilenmiyoruz. Atatürk´ün elini eteğini öpmüyoruz. Yalnız ülkeyi düşman istilasından kurtarıp, Türkiye cumhuriyeti devletini kurup bizlere emanet ettiği için. Minnet ve şükranlarımız arz ediyoruz. Gelelim el etek öpenlere. Şeyhlerinin karşısına gelip elini, eteğini, ayağını öpüp, abdest aldığı suyu şifa olsun diye içenler. Kendileri putperesttir. Biz değil. Şeyh geliyor diye önüne yatıp üzerlerine basarak geçmesini bir matah zannetmek putperestliğin ta kendisidir. Biz değil. Şeyh den minnet dilenmek putperestliktir. Biz minnet dilenmiyoruz. Biz minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Onun için bunlar gibi dindar geçinenler yok Allah bana sordu. Ben Allah ile konuştum. Demek şirktir. Şirkin karşılığının ne olduğunu benden daha iyi biliyorsunuz. Amma bu dünyada işlerinizin yolunda gitmesi için. Şirki dahi göze alan menfaatçi takımısınız. Allah´ı Teâlâ her türlü günahı af ederim buyuruyor.  Fakat bana şirk koşanı ve üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini de buyuruyor. Bırakın böyle yalan dolanları. Atatürk en büyük Türk´tür. Allah´ın Türklere bahşettiğin bir dünya lideridir. Bakın Atatürk ne diyor. ?Benim en büyük zenginliğim ve iftiharım Türk olmaktır? diyor. İslam âlemine en iyi hizmet eden Atatürk´tür. Peygamber efendimizin kabri kaybolmadı ise Atatürk sayesindedir. Atatürk Türk milletinin gönlünde taht kurmuş bir önder bir liderdir. Sizin soyunuz unutulup gidecektir. Fakat Atatürk olarak bu milletin gönlüden hiç çıkmayacaktır. İktidardan beklentimiz Atatürk düşmanlarına müsamaha göstermemeleridir. Atatürk´ü kimse unutturamayacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-08- 2017 Mustafa KOÇAL     

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44