Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK İÇİN SÖYLENENLER

ATATÜRK İÇİN SÖYLENENLER


Dinsiz, ahlaksız, ayyaş, diktatör bu kelimeler kimin için kullanıldı. Atatürk için kullanılamadı mı? Atatürk kim? Ülkeyi düşman istilasından kurtaran değil mi? Türkiye cumhuriyeti devletinin kurucusu değil mi? Böyle bir kurtarıcıya ve devletin kurucusuna bu yakılıksız kelimeler yakışıyor mu? Dünyanın teveccühüne mazhar olmuş böyle bir devlet adamını bu sözler ile itham etmek bir Müslüman´a yakışır mı?

Bilhassa ölmüş birisi için söylenilmesi Müslümanlığın neresinde var? Atatürk için dinsiz diyenler. Siz kendinizi dindar zannediyorsunuz ya? Atatürk kurtuluş savaşını kaybetseydi. Yumanlılar Ankara ya yaklaşmışlardı. Polatlı ya kadar gelmişlerdi. Yunanlılar Ankara ya gireceklerdi. O zaman ülkeye yunanlılar hâkim olacaktı. Yunanlılar size dininizi yaşamanıza izin vereceklerini zannediyordunuz? Yunanlılar sizi dinsiz yaparlardı.

Ne Müslümanlığınız kalırdı. Nede özgürlüğünüz kalırdı. İsimleriniz bile Türk ismi olmazdı. Ne minarelerde ezan okunurdu. Nede camilerde namaz kılınırdı.  Önce ülkenizin toprakları üzerinde özgürce yaşaya biliyorsak bunu Atatürk´ e borçluyuz. Minarelerinizde ezan sesi yurt sathına dalga dalga yayılıyor ise. Camilerde özgürce namazlarımızı kılabiliyorsak bunu Atatürk´e borçluyuz. Dinimizi özgürce yaşayabiliyorsak bunu Atatürk´e borçlu olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın. Dinsiz dediğiniz Atatürk dine hizmet etmiştir.

Önce şu soruyu Atatürk´e dinsiz diyenlere soruyorum. Dinsiz bir kişi hutbe yapar mı? Yapar diyen varsa. Şu sorumu cevaplasınlar. Atatürk´e dinsiz diyenlerin çoğu hacca gidenlerdir. İslam dini Allah tarafından kime inmiştir? Peygamber efendimize değil midir? Allahın emir ve yasaklarını kullarına peygamber efendimiz tarafında bildirilmedi mi? Şimdi hacca gidenlere soruyorum! Hacca gittiğinizde peygamber efendimizin kabrini ziyaret ettiniz mi? Tabi oraya kadar gittikten sonra peygamber efendimizin kabrini ziyaret etmemek olmaz. İşte bu ziyaretinizi Atatürk sayesinde yapabildiğinizi biliyor musunuz?

Bunu bilmiş olsanız Atatürk´e dinsiz demezsiniz. Bakın anlatayım! Kral, kral olduktan sonra mezarlıkların olduğu yeri düzlemeye başlamış. Peygamber efendimizin yakınlarının mezarları falan düzeltilmiş. Yani mezarları kaybolmuş. O zaman oradan bir vatandaş Atatürk´e telgraf çekmiş. Kral böyle şeyler yapıyor. Peygamber efendimizin mezarı da kaybolacak diyor. Atatürk hemen krala bir telgraf gönderiyor. Peygamber efendimizin mezarına dokunursan orduyu oraya gönderirim diyor. Peygamber efendimizin mezarı Atatürk sayesinde kaybolmuyor. Bu İslamiyet´e en büyük hizmettir.

Türkiye de vatandaşlar kuranı öğrensinler diye. Kuranın tefsirini elmalıya yaptıran Atatürk´tür. Ahlaksız yakıştırması yapanlarda oldu. Bu Konuya girmeyeceğim. Diktatör diyenler oldu. Devlet malını kendi üzerine geçirdi diyende oldu. Bunların çoğunu iktidara yakın olanlar ve dindar geçinenler tarafından söylendi. Bu zaman kadar bunlar söylendi. Hiç değilse bundan sonra gelecek nesillere böyle söylenmesin. Şimdiye kadar okullardaki ders kitaplarında ve öğrencilere okumaları için dağıtılan kitaplarda Atatürk´ten övgü ile bahsedilirdi.

Bu mesnetsiz, tutarsız söylemler şimdi okullarda okumaları için dağıtılan kitaplarda bakın neler söyleniyor. Ahmet Yıldız´ın yazdığı ?etkinlikler yeşerdikçe? adlı kitabın da. ?Atatürk döneminde kuran yasaklandı, harfler değiştirildi. Halk cahil yapıldı, devlet umumhaneler açtı, fuhuş serbestti. Sonra medreseler, tekkeler, ilim yuvaları kapatıldı. Kuran rafa kaldırıldı, yasak kitap oldu?. Gibi mesnetsi şeylerden bahsediyor. Böyle bir kitabın öğrencilere dağıtılması yeni neslin Atatürk düşmanı olarak yetiştirilmesidir. Biz böyle bir ülke teslim aldık.

Ne yapıldı ise bizim dönemimizde yapıldı. Size Türkiye cumhuriyetini biz kurduk diyenlere inanmayın. Onlar bunları yaptılar. Biz size demokratik, özgür, yasaksız bir Türkiye yaptık demek için. Yeni yetişen neslin kafasına bunlar sokmaya çalışılıyor. Hani biz dinine, kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz demişlerdi ya. İşte yetiştirdikleri nesle bunun için böyle kitaplar dağıtıyorlar. Devlet eli ile Atatürk düşmanı yetiştirilmeye çalışılıyor.

Sakın bu oyuna gelmeyin. Bu düpedüz bir İngiliz oyunudur. Atatürk bu İngiliz oyununu bozmuştur. Hindistan bile özgürlüğünü Atatürk ilkeleri sayesinde İngilizlerden almıştır. Hindistan camilerinin iç duvarlarında. Yaşa Mustafa Kemal paşa yazıları aslı imiş. İngilizlerin oyununu bozan tek liderdir, Atatürk´tür. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03-03 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44