Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK SEVGİSİ

ATATÜRK SEVGİSİ


Dünyada hiçbir lider yoktur ki? Ölümünde 70- 80 sene sonra bu kadar özlemle hasretle anılsın. Her geçen gün sevgi daha da artıyor. Bu nedendir hiç düşündünüz mü? 1- İstilaya uğramış bir ülkeyi istiladan kurtarmaktır. Hem de yokluklar içerisinde olan bir ülkeyi düşman istilasından kurtarıyor. 2- İstiladan sonra yeni bir devlet kuruluyor.

Atatürk kurtuluş savaşına karar verdikten sonra. Atatürk´e sorular soruyorlar. ?Paşam ordumuz yok? diyorlar. Cevap ?toplanır? diyor. ?Paramız yok? diyorlar. Cevap ?bulunur? oluyor. ?Düşman çok? diyorlar. Cevap ?yenilir? diyor. Atatürk´ü Atatürk yapan milletine güvenmesidir. Bu 10 Kasımda yine milyonlar anıt kabre koştu. Bizlerin Atatürk heykellerinin önünde anma törenleri için toplanmamıza. Bazıları ?puta tapıyorlar? diyor.

Biz Atatürk´ten minnet istemiyoruz. Yalnız bize özgür yaşayabileceğimiz bir ülke bıraktığı için. Saygılarımızı ve şükranlarımız arz ediyoruz. Başkaları gibi minnet dilenmiyoruz. Abdest suyu şifalı diye. Abdest suyunu içmiyoruz. Bizi hidayete erdir demiyoruz. Bu günkü liderleri gördükçe Atatürk´ün kıymeti daha öne çıkıyor. Hiç birisi Atatürk gibi olamaz. Amma gösterdiği yolda yürüyebilirler. Bunu da yapmıyorlar. Kuranda mezar ziyareti vardır.

Mezarları ziyaret edin.  Ve ayakta durun diye buyruluyor.  Tevbe süresinin 84´üncü ayetinde ? iyi kişilerin ardından dua edebilirsiniz, ama alâmetifarikasını ve örnek kişiliğini öne çıkarmak adına onların mezarları başında ayakta durun? denilmektedir. Rahmetli Yaşar Nuri hoca şöyle diyor. ? Ey yobazlar âlemi! Atatürk´e saldırmak, daha kaliteli bir dindar olduğunuz için değil. Daha kaliteli bir şerefsiz olduğunuz anlamına gelir? diyor.

Diyanet işleri başkanını görevi dargınları barıştırmak, ırk ve mezhep ayrımcılığının yapılmasını önlemektir. Kadir Mısıroğllu denilen zat. ?Kurtuluş savaşını keşke yunanlılar kazansaydı? diyen kişidir. Ayni zamanda Atatürk düşmanı olduğu tescilli bir kişidir. 11 Kasım tarihinde basında yer alan bir haberde. Diyanet işleri başkanı Ali Erbaşın Mısıroğlunu ziyaret ederek hediye verdiği yer aldı. Bu olay sosyal medyada tepkilere sebep oldu. Bunu üzerine diyanetten bir açıklama yapıldı. ?Ziyaret 9 Kasım da insani bir hasta ziyaretidir? denildi.

İyi güzelde bu ziyaret daha önce neden yapılmadı da? 10 Kasımda Atatürk´ü anma törenlerinin yapılacağı günün arifesinde yapıldı? Böyle bir hasta ziyaretine neden? Diyanet işleri başkanı üniforması ile ziyaret etti? Ve verdiği hediyenin basında neden yayınlanmasını sağladı? Dinci geçinenlerin Atatürk´e düşman oldukların biliyoruz. Bunu kimse inkâr edemez. Bunu her yerde söylüyorlar. Hilafeti kaldırdı. Ülkeye batı kültürünü getirdi diyorlar. Kadir Mısıroğlu da bunlardan biridir. Yunan keşke kurtuluş savaşın kazansaydı demek.

Ayni zamanda Türk düşmanlığı yapmak anlamına gelir. Böyle bir kişiyi önemli bir kurumun başındaki Ali Erbaşın resmi üniforması ile ziyaret etmesi yanlıştır. Bu kurum da Atatürk tarafından kurulmuştur. Hem Atatürk´ün kurduğu diyanet işleri başkanlığını deruhte edeceksin. Ondan sonrada üniformalı olara Atatürk ve Türk düşmanı olan bir zatı ziyaret edeceksin. Bu makam kutsal bir makamdır. Bu makamın hakkını veremiyorsa oradan hemen istifa etmelidir. Atatürk düşmanı olan dindar geçinen çok kişi ile karşılaştım.

Hem de Atatürk dinsiz diyorlar. Ben böyle bir hacı gurubunla karşılaştım. Memleketimde namazdan çıktık bir çay bahçesinde oturuyorduk. Olay döndü dolaştı siyasete geldi. Hacının birisi aldı sazı eline. Atatürk gibi bir dinsiz ülkeyi bu hale getirdi gibi birçok şey söyledi. Hiç sesimi çıkarmadım. Epey konuştu sustu. Hacı bey Atatürk dinsiz mi dedim? Evet dinsiz bir kişidir dedi. Hacı dinsiz adam hutbe yapar mı? Dedim! Yapamaz dedi. O zaman zahmet edip Balıkesir´e gideceksin. Şehrin merkezinde paşa camisi vardır.

Orada duvarda Atatürk´ün yaptığı hutbe asılıdır onu okuyacaksın. İkincisi sen hacda Peygamber efendimizin kabrini ziyaret ettin mi dedim? Ettim dedi. Bu ziyareti Atatürk sayesinde ettiğini biliyor musun dedim. Yok dedi! Olayı anlattım. Hemen arkadaşlar benim işim var. Bana müsaade dedi. Arkasına bile bakamda kaçtı gitti. Atatürk´e neden düşman olduklarını dahi bilmiyorlar. Bazı kişilerin anlattığı olumsuz yalan olan şeylere inanıyorlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-11-2018 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44