Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPANLAR

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPANLAR


Atatürk düşmanlığı size bir şey kazandırmaz. Fakat çok şey kaybettirir. Bu Atatürk düşmanlığı yapanlar genelde ilahiyatçılar. Neyinize güvenip de Atatürk düşmanlığı yapıyorsunuz? Çığ gibi devamlı artan bir Atatürk sevgisi var. Bu Atatürk sevgisinin yanında Atatürk düşmanlığı yapanların oranı devede kulak gibidir.

Atatürk’ün kurduğu diyanet işleri başkanlığı Kendilerinin Osmanlı Şeyhülislamları gibi kabul edilmelerini istiyorlar gibi. Osmanlıda her kararı hemen hemen Şeyhülislam veriyordu. Atatürk Anadolu’ya gittiğinde İstanbul’a dönmesi için mektup yazanda Şeyhülislam olmuştur. Sonra Atatürk için idam fermanını çıkarta Şeyhülislam olmuştur.

Diyanet işleri başkanının iktidarla arası çok iyi Protokol sıralamasında 40 civarında olan diyanet başkanlığı. Protokol sıralamasında 9’nucu sıraya sıçradı. Bu sıra atlamasının bir anlamı olmalıdır. Bu benim şahsi düşüncemdir. Yanılmışta olabilirim. Beni bu düşünceye sevk eden olay Atatürk düşmanlığı yapanların %90’nı ilahiyatçılardan olmasıdır. Konya Selçuk Üniversitesi İslam ilimleri Fakültesi öğretim üyesi Hüseyin Gökalp 10 Kasım da şöyle bir paylaşım yapmıştır. “Doğ ey güneş erit taştan adamı kurut taşları diken elleri” dedi.

 İşte bunlar Atatürk düşmanlığı yapanlar. Dev gibi Atatürk sevgisinin karşısında devede kulak misalidirler. Atatürk’e Türk milletinin gösterdiği bu sevgi hiçbir faniye nasip olmamıştır. Ve olmayacaktır da. Diyelim ki? Türkiye Cumhuriyeti tarihinden Atatürk’ü çakardılar. Dünya tarihinden nasıl çıkaracaklar. Atatürk düşmanlığı yapanlar. Dünyanın Atatürk’e nasıl baktıklarını inceleyip gurur duymaları gerekirken ne yazık ki? Düşmanlık yapıyorlar. Bu yabancı devletler Atatürk’ün yaptıklarını bizden daha iyi biliyorlar.

Atatürk’ü asrın lideri seçmişler. Atatürk’ün heykelini dikmişler. Okullarda çocuklarına ders kitabı olarak okutmuşlar. Bizde heykelini parçalamaya çalışılıyor. Tarih sayfalarından çıkarmaya çalışılıyor. İzmir’in dağlarında çiçekler açar. Bu siyaset içeriyor diye çaldırmıyorlar. Çünkü Atatürk ismi geçiyor. Andımız neden kaldırıldı? Irkçılık içeriyormuş. Atatürk ismi olduğu için kaldırılmıştır. Aslı astarı olmayan şeyleri bahane ederek yasaklamaya çalışmayın. Bu Atatürk düşmanlığı size bir fayda sağlamaz. Artı puan getirmez. Daha puan götürür. Siz Atatürk’ü sevmemekte direndikçe Millette Atatürk sevgisi artıyor.

Atatürk’ü sevmeyenler kendinizden çok emin iseniz. Bir referanduma gidelim. Atatürk’ü sevenlerin oranı en düşük oran olarak %70 çıkar. Bundan sonra sevseniz bile bu millet size inanmaz. Bir nesil kesilmesi vardır. Bu Atatürk’ü sevmeyenlerin nesli de yavaş yavaş kesilmeye başlıyor. Çünkü gelen nesil Atatürk sevgisi ile geliyor. Bunlar Atatürk’ün yaptıkları ile bugün yapılanları karşılaştırıyorlar. Atatürk’ün bu toprakları düşman istilasında kurtararak millete emanet ettiğini öğreniyor. Birde şimdi yapılanlara bakıyor. Yabancılar topraklarının satıldığını görünce kahrından ne yapacağını bilemiyor. Ben sandıkta kendimi göstereceğim diyor. Defalarca söyledim.

Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Sizin nesliniz biter. Atatürk’ün nesli bitmez. Böyle bir sevgi hiçbir faniye nasip olmaz. Saygılarımla

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan, yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

14 -11 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22