Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK’Ü ANDIK

Atatürk’ün aramıza dan ayrılışının yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk’ü andık.


Atatürk’ün aramıza dan ayılışının yıl dönümünü dolayısıyla Atatürk’ü andık. Atam sen yalnız aramızdan ayrıldın. Her an, her gün dilimizde ve gönlümüzdesin. Ruhun şad mekânın cennet olsun. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Atatürk’ü unutturmak için neler söylemediler ki? İki ayyaş dediler! Atatürk dinsiz dediler! Hele o dinci geçinenler. Kafir dediler! Din düşmanı dediler! Atatürk’ü unutturmak için kitaplardan çıkardılar. Kahramandı, vatanı kurtardı, büyük komutandı. Diye Atatürk’ü öven sözleri kitaplara yazmayacaksınız dediler. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini yok saymak için. 1919 tarihini ret ettiler. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihini yok saymak için. 1919 tarihini ret ettiler. Çünkü bu tarih Türkiye Cumhuriyeti tarihinin yazıldığı tarihtir. 1919 tarihinden önceki tarih Osmanlı tarihidir. Onlar Atatürk’ü unutturmak için ne gerekiyorsa yaptılar. Kitaplardan çıkarılmasının amacı gelecek nesiller Atatürk’ü tanımasın bilmesin yalnız kendilerinden bahsedilmesini sağlamak içindir. Ne kadar unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar. Atatürk’e sevgi o kadar artıyor. Kitaplardan öğrenmesinler diye kitaplardan çıkardılar. Fakat öyle bir hata yaptılar ki? Şimdi aileler çocuklarına Atatürk’ü öğretiyor. Yaptıklarını öğretiyorlar. Atatürk sevgisi çığ gibi büyüyor. Muhabbet kuşlarına bile Atatürk’ü öğretiyorlar. Küçücük çocuklar bile Atatürk şiirlerini okurken ağlayarak okuyorlar. Bu nasıl sevgidir böyle içten gelen böyle bir sevgi kimseye nasip olmaz. Dünya bile asrın en büyük lideri seçti. Biz ders kitaplarından çıkarıyoruz. Bazı ülkeler Atatürk’ü ders kitabına koyuyor. Ankara’ya gittiğimde Anıt kabre de gittim. Gerçi Ankara da görev yaparken defalarca gitmiştim. Fakat bu son gidişimde sabahın erken saatinde anıt kabre girmek için sıraya girdim. Sırada arkamda bir aile vardı.5-6 yaşlarında bir de çocukları vardı. Çocukları nereden duydu ise. Bir gün beni Anıt Kabre götürün ben Atatürk’ü göreceğim diye tutturmuş. Sırf çocuğun isteğini yerine getirmek için Çanakkale’den Ankara ya gelmişler. Çocuk heyecandan yerinde duramıyordu. İçeriye girdik merdivenlerden çıktık. Mozolenin yanına yaklaşırkeninsan öyle bir heyecanlanıyor ki? Bunu anlatmak mümkün değil. Ne kadar unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar. Ne delerse desinler. Atatürk sevgisini milletin gönlünden çıkaramayacaklar. Atatürk bir söyleminde iki tane Mustafa var. Birisi benim ikincisi de sizlersiniz demiştir. Atatürk’ün askerleriyiz. Söylemi buradan gelmedir. Atatürk benim iftiharım Türk olmaktı demiştir.Bu söylem Atatürk Türk değildir diyenlereitlaf olunur.

Ne oldu?Devir mi değişti? Bazı kişiler birden Atatürkçü oluverdiler. Atatürk’ü övmeye başladıkları gibi. Gelecek nesillere Atatürk’ü iyi öğretmeliyiz demeye başladılar. Evet ülkenin kurtuluşu Atatürk’ün açtığı yoldan yürümekle mümkündür. Nasıl Atatürk cemaatlerin ülke işlerine karışmamasını başardı ise bizde ayni yolu izlemeliyiz. Bu Türk milletine kimse Atatürk’ü unutturamaz. Unutturamayacaktır da! Çünkü Atatürk sevgisi çığ gibi büyüyerek geliyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dünyanın iltifatına mazhar olmuş bir dünya liderini hiç kimse unutturamaz. Ben kendi adıma söyleyeyim bana dünyaları verseler Atatürk sevdasından vazgeçiremezler. Çünkü adım Türk adı ise. Özgürce bir vatan toprağına yaşıyorsam. İbadetimi özgürce yapabiliyorsam. Bunları Atatürk sayesinde yapabilmekteyim. Yabancı bir ulama şunu söylüyor. Atatürk Türklere Allah’ın bir lütfudur diyor. Belki de belki öyledir. Allah bilir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                 11- 11- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44