Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRKÜ NASIL UNUTTURUYORLAR

ATATÜRKÜ NASIL UNUTTURUYORLAR


Atatürk’ün resmi devlet madalyasından kaldırıldı. Bu devleti kim kurmuş? Mustafa Kemal Atatürk tabii ki devletin madalyasında devletin kurucusu olacaktır. Bir taşla iki kuş vurulmuş. 2013 de andımız kaldırılırken devlet madalyasından Atatürk’ün resmide kaldırılmış. Ne için çıkarılmış? Arap devletleri devlet madalyasında ki Atatürk resminden rahatsız oluyorlarmış.

Şayet Arap şeyhleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin madalyasında ki Atatürk resminden rahatsız oluyorlarsa? Vermeyin! Vermek mecburiyetinde değilsiniz. Andımızı, ne mutlu Türküm ibaresini ve anayasadan Türk kelimesinin kaldırılmasını çözüm sürecinde PKK istedi diye kaldırılmadı mı? Arap Şeyhleri rahatsız oluyor diye. Devlet madalyasından Atatürk’ün resmini kaldırıyorsunuz. Bütün dünyanın takdirine mazhar olmuş. Ve asrın lideri unvanı verilmiş bir dâhiyi devlet madalyasından kaldıra bilirsiniz. Okullarda ders kitaplarından çıkarabilirsiniz. Tarihten silemezsiniz. Gönüllerden çıkaramazsınız. Bu kaldırılanların hepsi tekrar geri getirilecektir.

Bu devlete hizmet edenler sizden daha iyi hizmet ettiği için kıskanılıyor. Süleyman Demirel’in ismi Konya üniversitesinden çıkarıldı. Pekiyi o üniversiteden Süleyman Demirel ismi çıkarıldı diye Demirel ismi unutulacak mı? O üniversiteden mezun olan öğrenciler. Ben Süleyman Demirel üniversitesinden mezun oldum demeyecekler mi? Öğretim üyeliği yapanlar ben Süleyman Demirel üniversitesi de öğretim görevlisi olarak öğrenci yetiştirdim demeyecek mi? Bir yerde Atatürk heykeline saldırı yapılmış.

Heykele Atatürk’e hakaret eden sözler yazılmış. Bu saldırının yeni yapılmış olmasının tesadüf olmadığı aşikârdır. İstanbul sözleşmesin den çıkılması ile alakası olduğu kanaatindeyim. Çünkü İstanbul sözleşmesinden çıkılmasına sevinenler Atatürk ten hoşlanmayanlardır. Bu Atatürk’ü neden sevmiyorlar. Bir insan ülkesini düşman istilasından kurtaran. Ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran bir kişiyi neden sevmez? Bir Osmanlı hayranı olduğu için sevmez. İki Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu hilafeti kaldırdı diye sevmez. Üç Rahmetli Atatürk benim en büyük gururum Türk olmaktır dediği için sevmez.

Bugün Atatürk’ü sevmeyenlerde. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenlerdir. Bunu yönetenlerin söylemlerinde biliyoruz. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bize Türklük için kimse gelmesin söylemlerinden de biliyoruz. Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Yeter ki gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Böyle dememize rağmen Atatürk’ü bizlere unutturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim Atatürk’e sevgimiz pazara kadar değil. Mezara kadardır! Ne yaparsanız yapın Atatürk’ü unutturamazsınız.

Şundan emin olun. Atatürk’ü unutturmak için neler kaldırıldı ise bunların hepsi geri getirilecektir. Türkiye de stadyumların nerede ise hepsi Atatürk stadyumu idi. Yeni yapılan bütün stadyumlara bir tanesine dahi Atatürk ismi konmadı. İstanbul hava limanının ismi Atatürk hava meydanı idi. Yeni yapılan hava limanına Atatürk ismi verilsin dediler. Gale bile alınmadı. Bizim Atatürk sevgimizi gönüllerimizden silemeyeceksiniz. Atatürk’ü unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 – 03 -2021 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29