Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRKÜN BAŞARILARI GÖLGELENEMEZ

ATATÜRKÜN BAŞARILARI GÖLGELENEMEZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Atatürk düşmanları: Kurtuluş savaşının muzaffer komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü önemsizleştirmek ve aşağılamak için her yola başvurdular.  Atatürk’ü samsuna Vahdettin’in “ülkeyi sen kurtarırsın paşam” diyerek. “Binlerce altın verip, Lüks bir gemi ile samsuna gönderdiğini. Kurtuluş savaşını Vahdettin’in başlattığını” dahi söylediler. Bazı AKP’lilere göre de kurtuluş savaşı hiç olmamış.  Anlatılanların hikâyeden ibaret olduğunu söyleyen gafiller bile oldu. Ordu AKP milletvekili İhsan Şener’in söyledikleri, “yunan tarihinde egede Türklerle bir savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin yunanlılara karşı kazanıldığı söyleniyor. Biz savaşların geçti denilen yerleri dolaştık. Buralardaki şehitlikler temsili. Buradan şunu demek istiyorum. O zamanın Ankara hükümeti meşruiyet dahilinde bazı şeyler yapmış” diyor. (Meşruiyet: insanları kandırarak, baskı ile anlamınadır). Tarih yanlış yazmaz. Bir devlet savaşı kazandı ise kazandı. Kaybetmişse kaybetti der. Kurtuluş savaşını bu ülke uzaydan gelenlerle mi yaptı. Hiç mi Türk tarihini okumadı? Şehitlikler temsili imiş. Bu şehitlerimizi dahi inkâr etmektir. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için oynadıkları oyunla. Ne kadar cahil kaldıklarını ortaya koyuyorlar. Çünkü ailesi ve kendisi bu ülkede yaşayan hiç kimse kurtuluş savaşını ve şehitlerimizi yok sayamaz. Tabii tohumu yunan soyu değilse.

Bu Atatürk’ü itibarsızlaştırma  olaylarına ses çıkarmayan Tayyip Erdoğan bunları desteklediğini “iki ayyaş” diyerek belitmiş oldu. E insanoğlu beşerdir. Olmadık zamanda ve yerde şaşar. Marmaray açılışında “ Atatürk’ün kırık dökük gemi ile. Karadeniz’in azgın dalgaları ile boğuşarak samsuna ulaştığını” dile getirdi. Ayrıca “kurtuluş savaşında kağnılar üzerinde cephane taşınarak zaferin kazanıldığını” da ilave etti. Yine bir zamanlar tüp geçit için “önümüze çanak çömlek ile engel çıkarıyorlar” demişti. Açılışta buna da değinerek. “ Yenikapı kazılarında çıkan tarihi eserleri de dünya medeniyetine kazandırdık” diyerek. Engel teşkil eden çanak çömlek tarihi eser olarak dünya medeniyetine armağan edilmiş oldu. Atatürk isminden neden bu kadar korkuluyor. Ölmüş bir insandan daima iyilikle bahsedilmesi gerekir. İslamiyet’te ölmüş bir kimsenin arkasından kötülemek var mıdır?  Bu gün ne ekersen gelecekte de ektiğini biçersin.

Atatürk’ü ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışılırsa çalışsınlar Atatürk dünya tarihindeki yerini almıştır. Bu gün Çin’de Atatürk dersi okumak mecburiyeti varmış. Elin yabancısı Atatürk’ü ders olarak okutuyor. Bizde ise ders kitaplarından Atatürk ismi ve yaptıkları çıkartılıyor. Bir kişiyi birileri ne kadar çok kötülemeye çalışıyorsa. O kişinin o kadar çok iyi tarafı var demektir. Millet Atatürk ismini telaffuz etmekten gurur duymaktadır. Atatürk ülkemize Allahın bir lütfüdür. Türk âleminin vedaı iftarıdır. Atatürk ve Türk kelimesinden rahatsız olanlar var. Bunun nedenlerini açıklamaktan çekiniyorlar. Sinsi sinsi işler yapıyorlar. Fakat bu millet artık bunu iyice anlamış. Ve Atatürk’ün ismi altında birleşmiştir.

Atatürk’ün Samsun’a Vahdettin tarafından binlerce altınla ve lüks gemi ile gönderildiği yalanına inanacağını mı zannedenler hüsrana uğramışlardır.  Çünkü kendilerine destek veren Erdoğan dahi sonunda işin öyle olmadığını itiraf etmiştir. Hiçbir ülkede ülkesini kurtaran ve cumhuriyeti kuran, bir öndere böyle bir yaklaşımda bulunulmaz. Bırakın bulunmayı bulundurulmaz. Bizde her şey konuşusun sloganı ile işe başlandı. Bunu Kürt sorunu açılımı için söylemişlerdi. Olay hiç de öyle olmadı. Bunu getirdiler Atatürk de konuşulsun’a bağladılar.

Sözün kısası kim ne derse desin. Bu milletin gönlünden Atatürk’ü silemeyecekleri gibi. Yaptıklarını da tarihten silemeyecekler. Atatürk en büyük Türk tür! Çünkü Atatürk “ benin en büyük varlığım ve iftiharım Türk olmaktır” demiştir. Böyle bir öndere saygı duyulur. Türk milleti olarak bizde saygıda kusur etmeyeceğiz.

Birileri Atatürk’ü ne kadar itibarsızlaştırmaya çalıştıkça millet nezdinde itibarı o kadar artıyor. Çünkü bizim neslin öğretmenlerimiz bize Atatürk’ü sevmeyi öğretti. Allah onlardan razı olsun. Bize şiir öğretirlerdi. Aklımda kalan bir iki mısra “ uzun uzun kavaklar! Ben doymadım atama! Doysun kara topraklar! Gibi şiirler öğretirlerdi. Şimdiki milli eğitim bakanı gibi “Gulbeddin Hikmetyar’ı öven ve özendirmeye çalışanlarda yoktu. Bunlar yeni Türkiye milli eğitim bakanları. Bize Atatürk şiirlerini öğreten öğretmenler Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin öğretmenleri idi. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!  Bundan sonra birilerinin hoşlanmadığı kelimeleri her yazımın altına yazacağım. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!                                        

08 – 11- 2013

Mustafa KOÇAL     

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44