Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATATÜRK’ÜN KANALLA NE ALAKASI VAR?

ATATÜRK’ÜN KANALLA NE ALAKASI VAR?


Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar. Atatürk ve cumhuriyet düşmanıdır denildi. Bu ülkede Atatürk ve cumhuriyeti istemeyenler bellidir. Atatürk’ün kanalla ne alakası olduğuna da bir anlam veremiyorum. Yoksa bu kanala Atatürk ismi mi verilecek? Böyle bir şeyin olması da mümkün değil. Bu söylemle kimlere masaj verildiğini anlamış değilim. Atatürk’ü ve cumhuriyeti istemeyenlerin hepsi iktidarın yanında. Anayasadan laiklik kaldırılsın diyenler. İstanbul sözleşmesine kaldırılmasına bayram yapanlar. Hilafetin getirilmesini isteyenler. Hilafet kaldırdı diye Atatürk’e düşman olanlar. Keşke kurtuluş savaşını Yunanlılar kazansaydı diyenler. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenlerin. Hepsi iktidarın yanında. Bunların içerisinde belki %10’nuAtatürk’ü ve cumhuriyeti isteyenler olabilir. Atatürk’ün kanal İstanbul’u yapmak gibi bir düşüncesinin olduğuna dair bir söylemi olduğunu da hiç duymadım ve hiçbir yerde okumadım. Şimdi kanal İstanbul’a karşı çıkanların Atatürk ve cumhuriyet düşmanıdır. Söylemine bir anlam vermiyorum. Atatürk’ün böyle bir düşüncesi olurda. Bunu bir vasiyet olarak algılanmış olması da olasılıklar arasına girmiyor. Acaba iktidar? Ülkede Atatürk’ün seveninin çok olduğunu düşünerek böyle bir söylemde mi bulundu? İktidar inatla bu İstanbul kanalını yapacağını söylüyor. Ülkede bu kanal İstanbul ile ilgili yapılan anketlerde %70’miş civarında kanalın yapılmasını istemeyen var. Hani iktidar! “Biz milletimizin isteklerini yerine getiriyoruz” diyordu? Milletin arzusu olmadan böyle bir kanalın yapılması normal değildir. O zaman ya yalnız İstanbul da. Ya da ülke genelinde bir referandum yapılsın. Millet yapılmasını istiyor ise. İktidarda o zaman ben milletimde kanalın yapılmasının yetkisini aldım diyerek. Göğsünü gerek kanalı yapar. İktidar kanalın iki yakasında 50 bin nüfuslu iki yerleşim alanı oluşacak diyor. Buralarda kimler oturacak? Katarın burada yüksen rakamlı yer aldığı söyleniyor. Fatih sultan Mehmet’in bir vasiyeti var. “Kim benim fethettiğim topraklardan bir karışını yabancılara satarsa. Allah’ın laneti onun üzerine olsun” diyor. Ne zaman? 1453 senesinde. Bu bir vasiyettir. Hani bize fatihin torunlarıyız diye hava atanlar nerede? Kanal İstanbul’un yapılacağı topraklar Fatih’in fethettiği toprakların dışında mı? Öfke ile kalkan zararla oturur diye bir tabir vardır. Öfke ile kalkmakla inatla kalmakta ayni anlama gelir. Sonunda pişman olmakta var. Bizim sosyal medyadan öğrendiğimiz bilgilere gören. Hem de resmi bir kuruluş olan Mimarlar ve Mühendisler odasının paylaştığı bilgiye göre. Bu kanal projesinin içerisinde. Hiç dilendirilmeyen Trakya doğalgaz ve petrol yataklarının işletme hakkının verileceği bilgisi var. Bundan hiç bahseden yok. Biz kanal İstanbul’un yapılmasına karıyız. Bunun için bizi Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı ile suçlayamaz. Biz İstanbul’a ihanet ettik diyenler. Şimdi daha büyüğü yapmaya çalışıyorlar. Allah ülkemiz için hayırlı olanının versin. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Tük milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                         10 – 04 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54