Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ATEŞ OLMAYAN YEDEN DUMAN ÇIKMAZ

ATEŞ OLMAYAN YEDEN DUMAN ÇIKMAZ


 MHP milletvekili Ümit Özdağ AKP, HDP ve Öcalan başkanlık sisteminde anlaştıklarını iddia ediyor. Bu anlaşmaya göre de. 1- Güney doğu Anadolu ya özerklik verileceği. 2- Öcalan´ın serbest bırakılacağı. 3- Kandildeki PKK´lıların ülkeye geri döneceğini iddia ediyor. Bu şu an için bir iddiadan ibaret. Fakat muhalefetin tek kelimesine dahi cevap veren iktidar, bu iddia için hiçbir cevap vermedi. Biz böyle iddia sahiplerini muhatap almıyoruz diye bilerler mi? Diye bilirler! O zaman söyledikleri tek kelimeye dahi neden cevap veriliyor? Bir ikincisi! Bir zamanlar Devlet Bahçeli iktidar ile Öcalan görüşüyorlar dediğinde. Söylenmedikleri laf kalmadı. Ne oldu? Sonra bırakın Öcalan ile görüşmeyi.

Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile görüştükleri deşifre oldu. Biz görüşmedik! Devletin kurumları görüştü denildi. Devletin kurumları sanki iktidarın emrinde değilmiş gibi bir tavır takındılar. O zaman neden? MİT müsteşarının savcıya ifade vermesini engellediler? Bu yapılanlar hafızalarımızdan silinmedi. Şimdi Ümit Özdağ´ın bu iddiasının doğru olmayacağını nereden bilelim? Ayrıca anlaşılan şu üç madde iki tarafında çok istediği bir konu değil mi? Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini istemeyen bir kişi idi. 1980 senesinde yaptığı konuşmada başkanlık sistemini eleştiren bir kişi idi. Şimdi ise başkanlık sistemi diyor başka bir şey demiyor. HDP Öcalan´ın serbest bırakılmasını senelerdir söylemiyor mu? Körün istediği bir göz Allah verdi, iki göz misali olmuyor mu? Yine HDP özerklik istemiyor mu? Başkanlık sistemi ayni zamanda eyalet sistemidir.

Güney doğu Anadolu bölgesini hemen ilk etapta eyalet yaparlar. İki tarafında istediğini almış olur. Onun için bu iddia geçerli bir iddia gibi geliyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sözü böylelikle gerçek olmuş olur. Doğu kan gölüne dönmüş. Her yer harabeliğe dönmüş durumda iken. Bunların konuşulması gerekirken, başkanlık sisteminin konuşulması, iktidarın başkanlık sistemini çok arzuladığı ortaya çıkmış oluyor. Şimdi sağlık bakanı müezzin oğlunun konuşmasını hatırlayalım. ? Cumhurbaşkanı seçeceğimize. Başkan seçseydik bu olaylar olmazdı? demedi mi? Bu olaylar! Doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu halkı bu olaylarla bunaltılıyor. Böylelikle HDP´ ye oy vermekten vazgeçip. Oyların AKP´ye geçmesi sağlanıyor. Bütün amaç HDP´nin baraj altında kalması ve oyların. 

AKP´ye geçmesini sağlamak için olduğu bazı açıklamalardan anlaşılmış oluyor. 1 Kasım seçimlerinden önce. AKP koalisyonlarla istikrar bozulur. İstikrarı bozmayın diye oy istedi. Ve istediğini de aldı. Ne oldu 1 Kasım seçimlerinden sonra verdiğimiz şehit sayısı 50´nin üzerinde. Hani seçimlerden sonra şehit gelmeyecekti? İzmir AKP il başkanı daha seçim gecesi. Allah Şehitlerimizden razı olsun. Yarın sabah yeni Türkiye ye uyanacağız. Bundan sonra şehit gelmeyecek? demedi mi? Ne oldu? Hala şehit vermeye devam ediyoruz? Burada bir yanlışlık var. Fakat bu yanlışlığın ne olduğunu anlamak çok zor gözükmektedir. Bunu anlayabilmek için. Müneccim olmak gerekir. Bu olayların seyrini bilen kişi sayısı 4-5 kişiyi geçmez. Ancak bu olayların seyrini bilen bu kadar kişi vardır. Bu olayların seyrini bilen çok kişi olsaydı. Şimdiye kokusu fizan dan bile duyulurdu.

Balyoz davasında camiyi bombalayacaklardı diye bas bas bağıran iktidar değil miydi? Şimdi başbakan Ahmet Davutoğlu ?adını mevlidi nebiden alan ordunun neferleri camiye bomba atar mı? Diyor! Bunu HDP´lilerin camiyi helikopter ile bombaladılar demelerine istinaden cevap niteliğinde söyledi. Acaba şimdi yeni bir ordumu tesis edildi? O zaman camiyi bombalayacak olan orduda ne değişti? Ordu mu değişti? Yoksa fikirler mi değişti?

Anlamak mümkün değil. Önümüzde ki 2016 senesi çok şeye gebe gibi gözüküyor. Şimdiden muhtarlar vasıtası ile başkanlık sisteminin propagandasını yapmaya başladılar. Başkanlık sistemi ile birlikte istedikleri anayasayı da gündeme getirdiler. Hem başkanlık sistemini, hem de anayasayı meclisten tek başlarına çıkarmalarına ve referanduma götürmelerine AKP´nin meclisteki milletvekili sayısı yeterli değil. CHP´nin anayasaya hayır diyeceğini zannetmiyorum. Fakat Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasına evet diyeceğine de inanmıyorum. Onun için AKP ile CHP´nin anlaşacağı ihtimali yok gibi gözüküyor. MHP ile anlaşmaları halinde meclisten geçirmeleri imkânsız.

Çünkü sayıları yetmiyor. Fakat ancak referanduma götürebilirler. HDP ile anlaştıklarında referanduma götürmeden meclisten hem anayasayı. Hem de başkanlık sistemini geçirme imkânları mevcuttur. İşte bunun için HDP ile anlaşmışlar iddiası buradan geliyor olma ihtimali doğuyor. Millet başkanlık sistemini istemiyor. AKP uçak düşürme olayından sonra anket yaptırdık. Başkanlık sistemini isteyenlerin oranı % 53 dediklerine ben inanmıyorum. Olgu oluşturmaya çalışıyorlar. Çünkü millet başkanlık sistemini istemiyor. Onun için referanduma götürmeye çekiniyorlar. Amma HDP ile birlikte meclisten hem başkanlık sistemini. Hem de anayasayı geçirmeleri mümkün. Hesaplar buna göre yapılıyor olabilir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24- 12 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44