Erdem Özcan "iz bırakanlar"


AVM ÖNÜNDEKİ KOROZMAN KAVŞAĞINI BİTİRİN YETER

CUMHURİYET CADDESİ’NİN KAPATILMAK İSTENMESİNE TEPKİ YAĞDI


Cumhuriyet Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmak istenmesiyle ilgili haberlerden sonra şaşırdıklarını ve “böyle saçma şey olur mu?” diyen sürücüler, teklifin gerçekleşmesi halinde trafiğin düzene değil, arap saçına döneceğini söylediler.  

Cumhuriyet Caddesi’nin yaya trafiğine açılmak istenmesinin de gereksiz olduğunu ve mevcut bölgede yayalar için bir sorun yaşanmadığını belirttiler. Bandırma’da önceki yıllarda Trafik Tescil Büro Amiri görevinde olan bir emekli Başkomiser, teklifin saçma ve uygulanması halinde trafiğin çok daha olumsuz etkileneceğini söyledi.

Proje hazırlanırken trafikte ve karayollarında görevli yetkili memurların da görüşü alınmış mı acaba diye soran emekli Trafik Tescil Büro Amiri, kendisinin zamanında trafik komisyonunda alınan kararların bir-ikisi hariç hâlâ düzenli çalıştığını gördüğünü de söyledi.

Konuyla ilgili raporu Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tektaş ile Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Taylan Engin hazırladı. Bandırma trafiği ile ilgili sunulan rapora göre teklifin kabul edilmesi halinde Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatılıp yaya trafiğine açılacak.

Sunumda belirtilen önemli bir yenilik de; Sevgi Yolu ve Kaşif Acar Caddesi yaya geçidinde, ışıklı dörtlü kavşak ile bütünleşmiş çalışacak trafik ışıklarının konulmasıydı. Bu konunun isabetli bir karar olduğunu ve çok iyi de denetlenmesi halinde kent merkezinde keşmekeşin sona ereceği belirtildi.

Öte yandan  araç sürücüleri, Cumhuriyet Caddesi’ni bırakın da yapımı yılan hikayesine dönen çok sayıda yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı AVM önündeki köprülü  kavşağı bir an önce bitirin diyerek tepki gösterdiler.

HABERİN İÇİNDEN

Raporu hazırlayıp sunan17 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Tektaş ile Dr. Taylan Engin Bandırma’yı hangi yıldan itibaren tanıyorlar diye soracağım ama, Cumhuriyet Caddesi’nin araç trafiğine kapatılmasını istediklerine göre Bandırma’yı hiç tanımadıklarını sanıyorum. Fakat başta Belediye Başkanı Tolga Tosun olmak üzere şehir plancısı Yalçın Cömert ve başkan yardımcısı Metin Ok’un Bandırma’yı çok daha iyi tanıdıklarını biliyorum. Onlar acaba bu projeye ne diyor?..  Ve görüştük dedikleri hangi STK ‘larla görüştüler, mesela Ticaret Odası, veya Ticaret Borsası var mı? Karayolları veya İlçe trafik yetkilileri var mı?

Eğer doğru anladıysam yeni trafik düzeni şöyle olacakmış: İnönü Caddesi, Menderes Meydanı’ndan ışıklı kavşak arası şu anda 3 şerit ve tek yönlü olan cadde 4 şerit olacakmış… 3 şerit geliş olurken TEK şerit de ışıklı kavşaktan Menderes Meydanı istikametine doğru olacakmış.

25 YIL ÖNCE NASILDI

Cumhuriyet Caddesi ile İnönü Caddesi ´nin daha önce yani 25 yıl öncesine kadar çift yönlü olduğunu Üniversite biliyor mu? Zaten bu caddelerde çift yönlü trafik vardı ve sıkıntı başlayınca tek yönlü olarak düzenlenmişti. 1994-1999 yılları arasında Bandırma Belediye eski Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Durgut Ergin´di.

Giderek sorunlu olmaya başlayan trafiğe ilk neşter Durgut Ergin zamanında vurulmuştu. Çift yönlü çalışan Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi’nin bir bölümü tek yönlü düzenlenince bugün görüldüğü gibi rahatlık sağlanmıştı.

Şimdi bugün Cumhuriyet Caddesi’ni kapatmak ve Işıklı kavşakla Menderes Meydanı arası çift yönlü teklifi “olmayacak duaya amin?” gibi bir şey olur…

Yine Ergin zamanında Kaşif Acar Caddesi´nin bugünkü Sevgi Yolu bölümüyle, Şehit Süleyman Bey, İstiklal (bir bölümü) Sunullah, Çorapçılar Sokak ve Saatçiler Caddesi´nin bir bölümü araç trafiğine kapatılmıştı. Böyle olunca diğer caddelerin yükü artmış oldu. Ancak alternatif önemli caddeler vardı. Bunlar da; Atatürk, Ordu, İnönü, Kaşif Acar, Kurtuluş ve Cumhuriyet Caddeleridir. Akıcı bir trafikte Cumhuriyet Caddesi, Atatürk, Ordu, İnönü ve Kurtuluş Caddeleri gibi çok önemli bir ana caddedir. Akıcı bir trafik bu sayede sağlanmıştır. 25 yıl öncesine dönülemez. Trafik akışını hızlandırmak isteniyorsa Ordu ve Atatürk Caddeleri´nde uygun yerlerde 15 Dk. Cep yapılarak hiç olmazsa tek taraflı park yasağı getirilmesi uygun olur.

Bana göre; ha Cumhuriyet Caddesi’ni kapatmışsın, ha Atatürk veya İnönü Caddesi’ni!.. En iyisi 1 hafta kadar tatbikat yapılır, nasıl işliyor görülür. Erdem ÖZCAN

demokrat
9.09.2021 13:54:40
Vizyoner başkan,bağımsız Bandırma Kenti olmadan çok zor!

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23