Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AVRUPA BİRLİĞİ

AVRUPA BİRLİĞİ


Avrupa birliği sığınmacıları Avrupa ya sokmamaya kararlı gibi hareket ediyor. Yunanistan sınırında insanlı dramı devam ediyor.  2 ölü bir yarlı var. Bu kış gününde insanın içini burkan çocukların dramı. Yunanistan hiçbir insani yardımda bulunmuyor. Sığınmacılara işkence ediyor. Bu soğuk günlerde yakaladıkları sığınmacılara işkence ettiği yetmiyormuş gibi. Birde bir şortla salıveriyorlar. Bunun insanlığa yakışan hiçbir yanı yoktur. Avrupa birliği bu işkenceye dur diyeceği yerde. Yunanistan güvenlik güçlerine yardımcı olmaları için. 1500 silahlı güvenlik görevlisi gönderiyor. Bunun anlamı biz sığınmacıları Avrupa’ya sokmayacağız demektir. İçişleri bakanı Soylu 130 bin kusur kişinin sınıra gittiğini söylüyor. Ellerinde kayıtlarımı var acaba? Nereden biliyor da kesin rakam veriyor. Anlamak mümkün değil. Yunanistan polisleri sığınmacılara işkence ederken. Bize para lazım para verin diyormuş. Ve üzerlerinde ne kadar para varsa alıyorlarmış. Bunu yapan güvenlik güçleri. Böyle güvenlik gücü olmaz. Yabancıda olsa bunu yapmaya hakları yok. Siviller yapmış olsa güvenlik güçlerinin engel olması gerekir. Nerede insan hakları dernekleri. Nerede yardım dernekleri? Her şeyi Türkiye’den bekliyorlar. Yine bizim vatandaşlarımız. Yardımcı oluyor. Kızılay cemaatlere yardım edeceğine bu sığınmacılara yardım etsin. O minik yavruların hatırına. İnsanın içini burkan o minik yavrular. Ve çaresizlikten gözyaşı döken anneler. Yaz günü olsa bu kadar zorluk çekmezler. Birde şu ahlaksızlığın olduğu iddia ediliyor. Kadınları taciz ediyorlarmış. Bu mudur insanlık? Vicdanlar kararmış, insanlık ölmüş orada.  Çaresizlik içerisinde şaşkınlaşmış insanlara bunları yapmak insanlığa sığmaz. Avrupa medeniyetin beşiği imiş. İnsanlığın öldüğü yerde medeniyetten bahsedilemez. Yunanistan da Avrupa ülkelerini koruyor. Amaçları bu sığınmacıların Türkiye de kalmasını sağlamak için. Avrupa birlik olmuş. Bakalım 5 Mart’taki toplantıdan nasıl bir karar çıkacak. Ordumuz İDLİB de bahar operasyonu gerçekleştiriyor. Allah ordumuza güç kuvvet versin, yardımcıları olsun. Her türlü kazadan beladan korusun. Şu kadere bak güney sınırımızda savaşıyoruz. Batı sınırımızda sığınmacılar ile uğraşıyoruz. Ne hallere düştük. Allah Türk milletine acılar göstermesin. Güney sınırımızdan gelen Şehitlerimize anneler ağlıyor. Batı sınırımızdaki insanlık dramına orada da anneler ağlıyor. Sığınmacı anneler ağladığı gibi. Onlarla birlikte bizim annelerimizde onlar için ağlıyor. Allah annelerimizin ağlamasına sebep olacak olaylardan ülkemizi korusun. Birde şu dolandırıcı şebekeleri var. İnsanlardan utanmıyorsanız.? Allah’tan damı korkmuyorsunuz? Allah hiçbir zaman mazlumun hakkı bırakmaz.

Allah güney sınırımızdaki ordumuzu muzaffer eylesin. Ordumuza güç kuvvet versin. Kazasız belasız zafere eriştirsin. Allah’ım el açtık kapına geldik. Ülkemize şehit acısı yaşatma. Anaları ağlatma, bacılarımızı dul bırakma. Yavrularımızı yetim bırakma. Biz aciz kullarının dualarını kabul ve makbul eyle. Orada savaşan askerlerimizin ailelerine sabırlar ver. Yüreklerini yakacak haber duymalarını nasip etme. Sınırdaki sığınmacılara Avrupa kapılarının açılmasını görmelerini nasip et. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere!  Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                              04-03-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29