Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AYNİ KONULARI DİNLEMEKTEN BIKTIK

AYNİ KONULARI DİNLEMEKTEN BIKTIK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Mitinglerde ayni konuları dinlemekten bıktık. Bilhassa başbakan ülkenin bir sürü sorunu varken. Her mitingde ayni konuları konuşuyor. Cemaat, CHP, MHP, devamlı suçlanıyor. Hesap sormadan bahsediyor. Mağduriyet üretmeye çalışıyor. Çok iyi niyetli olduğunu anlatmak için “beni kandırdılar. Çok safmışım” diyor. Muhalefete gelince onlarda başbakana 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu üzerinden ve bu operasyonda tutuklanan iki bakan çocuğu ile şarkıcının kocasının serbest bırakılmasından dolayı yükleniyorlar. Muhalefetin eleştirileri yerinde olan eleştiriler. Muhalefetin bu olayları gündemde tutması doğaldır. İktidar ise bu olayları hiç konuşmayarak unutturmaya ve olayın üstünü örtmeye çalışıyor. İktidar cemaati eleştiriyor. Daha düne gelene kadar can ciğer kuzu sarması idiler. Şimdi birbirine savaş açtılar. Bundan da ülke zarar görüyor. Çünkü emniyet ve yargı allak bullak oldu. Muhalefet suçlanıyor! Referandum ve seçimlerde terör örgütü ile muhalefet birlikte hareket ediyorlar suçlamasına maruz kalmıştı. Şimdi cemaatle beraber oldular suçlaması ile karşı karşıya kaldılar. Ayrıca 50- 60 senelik belge buluyorlar arşivden onunla suçlamaya çalışıyorlar. Bunlarla milletin kafasını karıştırıyorlar. Taze belgeler hiç konuşulmuyor.

Millete bunları anlatmalarına hiç gerek yok. Defalarca dinledik! Doğuda ki olayları anlatsınlar. Hakkâri’de kamu görevlilerine lokantalarda servis yapılmıyormuş. Alışveriş merkezlerinde mal vermiyorlarmış. Bunların durumlarına nasıl çare bulacaklar onları anlatsınlar. Kumpas kurularak senelerdir hapiste yatanlara ne yapılıyor? Ne yapılacak? Milletin kanayan bir yarası olan bu olay için nasıl bir çalışama yapılıyor? Onu anlatsınlar. Millet her geçen gün ekonomik sıkıntıya sürükleniyor. Bununun nasıl önleneceğini anlatsınlar. Ekonomi sıkıntı yüzünden cinayetlerin artığını göremiyorlar mı? Daha iki gün önce ekonomi sıkıntı yüzünde 4 çocuğunu ve eşini öldürüp intihar eden kişi gibi kaç kişiler intihar etti. Daha gerisinin gelmemesi için neler yapılacak onları anlatsınlar. Milletin bu ekonomik sıkıntısı nasıl aşılacak.

Bir ülkenin başbakanının “ çok safmışım. Beni kandırdılar” deme lüksü yoktur. Başıma ne geldi ise saflığımda geldi diyerek hiçbir şey halledilmez. Yarın ülke bölündü diyelim. Seçimlerden sonar özerkliğimizi ilan edeceğiz diye bas bas bağırıyorlar. Özerkliklerini ilan edip ülkeyi böldüler.  Çok safmışım, Öcalan demokrasi falan dedi bizi kandırdı mı diyecekler? İlerisi için böyle düşünenlere nasıl güvenebiliriz? Yarın dış ülkelerde bu ülkeyi yönetenleri kandırıp ülkemiz üzerinde bazı hak elde ederlerse ne olacak?

Ekonomi devamlı kötüye gidiyor. Başbakan nereden nereye geldik! Borç alan ülke iken borç veren ülke durumuna geldik diye övünüyor. Millette hakikat zannedip inanıyor.  Şu borç verme durumuna aylık getirelim. IMF ülkelere soruyor. Bir durum olurda paraya ihtiyaç duyar isek bize ne karar borç vere bilisiniz diyor. Ülkelerde verebilecekleri miktarı bildiriyor. IMF bir para havuzu oluşturuyor. Türkiye’de 5 milyon dolar verebiliriz demiş. IMF’nin borç falan istediği yok. 375 milyar dolar dış borcu olmak üzere 600 milyar dolar borcu olan ülkemiz nasıl borç veren ülke olacak. Bu sene kısa vadeli borç ve cari açığı finans etmek için 230 milyar dolar ödeneceği söyleniyor. Bu para nasıl ödenecek. Öderiz de maliyeti çok tuzlu olur. Borç alan ülke iken borç veren ülke durumuna geldik denilmesinin özeti budur. IMF bizden borç falan istememiştir. IMF sıkıntıya düşerse borç isteyecektir.

Şimdi ekonomimiz için pembe tablolar çiziliyor. Ülke borcu borçla ödeyen bir ülke durumuna gelmiştir. Bu iktidar 220 milyar dolarla ülkeyi teslim aldı. O çizilen pembe tablolar doğru olsaydı borç 220 milyar dolardan 600 milyar dolara çıkmazdı. Birde 50 milyar dolarlık özelleştirmeden gelen para var.

Yine biz konumuza dönelim gerçi bu konuda konuşulmayan bir konudur. Bunalar konuşulmuyor. Vatandaşın hiçbir kuruma güveni kalmadı. Bu güven nasıl sağlanır bunları anlatında. Milletin hiç değilse birazcık güveni tazelensin. Varsa yoksa nasıl oy avcılığı yapabiliriz hesapları yapılıyor. Bir daha söylüyorum. Bir başbakan “ beni kandırdılar, çok safmışım” demesi vatandaşın kafsı karıştırıyor. Gelecekte neler olabilir endişesine kapılıyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kulanınız.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

04 – 03- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44