Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AZINLIK HÜKÜMETİ

AZINLIK HÜKÜMETİ


Ülke azınlık hükümetine doğru gidiyor. Hükümeti kurma görevi nihayet Ahmet Davutoğluna verildi. Şimdiye kadar böyle gecikmeli bir hükümet kurma görevi verilme olayı olmadı. Yüksek seçim kurulu kesin neticeleri açıkladıktan sonra en geç 7-8 gün içersin de. Cumhurbaşkanı seçimde en yüksek oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevi vermiştir. Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürmek için 45 gün süreyi doldurmak için Davutoğluna görevi vermeyi bilerek geciktirdi.  Şimdi top davutoğlunda.  Davutoğluda cumhurbaşkanı gibi süreyi uzatmak için elinden geleni yapıyor. Görev veriliyor. Zaten aradan 15 gün geçmiş. Elini çabuk  tutması gerekirken, Cuma günü görevi alıyor. Pazartesi günü görüşme turlarına başlayacağını açıkladı. İki gün neden boş geçiriliyor. Ayrıca her gün bir parti lideri ile görüşeceğini açıkladı. Sebep süreyi uzatmaktır.  Bu ülkede sanki şimdiye kadar böyle bir durum yaşanmamışta, onun acemiliği yaşanılıyormuş gibi davranılıyor. Geçmiş deki hükümetler hükümeti kurmak için ellerini çabuk tutmuşlardır. Bir günde bütün parti liderleri ile görüşülmüştür. Geçmişte kurulan koalisyonlar kısa sürede kurulmuştur. Davutoğlu bir ay içersin de bir neticeye varırız demez mi? 45 gün böyle doldurulacak. Cumhurbaşkanı ondan sonra görevi ikinci partiye verme gereğini görmeden seçim kararı verecek. Bir ülkenin cumhurbaşkanı hükümetin kurulması için gayret sarf eder. Bizde ise hükümet kurulmasında erken seçime gidilsin diye çaba harcanıyor.  Ülkenin ekonomisi fevkalade bir durumda olur. O zaman hadi bir derece seçimi göze alırsınız. Bütün veriler ekonominin kötüye gittiğini gösterirken bir erken seçim göze almanın bir amacı olmalıdır. AKP´nin tek başına hükümet olmasıdır. Bu istek o kadar içten isteniyor ki. Hükümet bizde olsun da nasıl olursa olsun diye çabalanıyor. Bunun için koalisyonlar kötüleniyor. Azınlık hükümetlerine rağbet edilmiyor. Amma AKP´nin azınlık hükümetinin kurulması için çaba harcanılıyor. HDP milletvekilleri İmralı´ya Öcalan ile görüşmeye gitmek için talepte bulundu. Bu talepleri kabul edilmedi. Fakat AKP milletvekilleri Öcalan ile görüşmeye adaya gittiler. Acaba Öcalan ile tavla oynamaya mı gittiler? Yoksa kuracakları azınlık hükümetine destek istemek için mi gittiler. Evet, AKP´nin kuracağı azınlık hükümetine HDP´nin desteğini alabilmek için Öcalan´dan yardım istemeye gittiler. Bunu başka birisi yapsaydı söylemedik laf bırakmazlardı. Kendilerinin yaptığı her şey mubah görülüyor.

Şayet HDP´nin desteğini alabilirlerse AKP azınlık hükümeti kuracaktır.Hem azınlık hükümetleri ülkenin sorularını çözemez diyeceksiniz. Kendinize gelince sesiniz çıkmayacak. AKP´nin tek derdi nasıl olursa olsun iktidarda kalabilmektir. İktidarda olmadıkları müddetçe AKP huzursuzluk yaşayacaktır. Çünkü hesap sorulacak çok şey var. Polis teşkilatının görevi vatandaşın canını ve malını korumak için kurulmuştur. Bu teşkilatı kendi vatandaşının üzerine sürerek, vatandaşa aşırı güç kullanmasını kahramanlık olarak nitelendirirsen bunu hesabını elbet bir gün birileri sorarlar. Yıldızı parlayan deniz kuvvetleri, neden çökertildi? Bunun hesabı sorulacaktır. Orduya kurulan kumpasın hesabı sorulacaktır. Gezi olaylarında öldürülen gençlerin hesabı sorulacaktır.  Libya´ya uçaklarla gönderilen paraların hesabı sorulacak. Suriye için harcanan paraların hesabı sorulacak. 17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarının hesabı sorulacak. Hatay da arana TIR´ların hesabı sorulacak.  Uyguladıkları ekonomi politikaları sorgulanacaktır. Çünkü ekonomi iyi yönetilmemiştir.  Bunların hesabın dan kaçmak o kadar kolay olmayacaktır.  Bu olaylardan korktukları içindir ki tek başlarına iktidar olmanın yollarını arıyorlar. Bunun en iyi yolu da başkanlık sistemine geçmektir. Tek sorumlu başkanda Tayyip Erdoğan olacaktır. Bütün hesaplar AKP´nin tek başına iktidar olması için yapılmaktadır. Bunun içinde her yol mubah görülüyor. AKP´nin azınlık hükümetine kendimizi alıştırmalıyız.  Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  11- 07 ? 2015 Mustafa KOÇAL

NOT

Bin aydan daha hayırlı olan. Kadir geceniz mübarek olsun. Allah sağlıklı olarak nice kadir gecelerine ulaşmayı nasip etsin. Allah kadir gecesinde yapacağınız. Duaları ve ibadetleri izzeti dergâhında kabul ve makbul eylesin. 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44