Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BAĞIMSIZ TARAFSIZ TÜRK YARGISI

BAĞIMSIZ TARAFSIZ TÜRK YARGISI


Yargımız 16 yıllık AKP döneminde hallaç pamuğu gibi atıldı!
2002 yılından itibaren, AKP hükümetleri yargıyı ele geçirmek için çeşitli çalışmalar yaptı. AKP´nin bu konuda yetişmiş elemanı olmadığından, FETÖ´ya yetki verildi.

FETÖ´nun dostu Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Yüksek Yargının ve zamanın HSYK´sının tamamını FETÖ elemanlarına verdi.
Özellikle 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ve Referandum sürecinde
gördüklerimiz, duyduklarımız, yaşadıklarımız yargı erkinin hükümet baskısıyla FETÖ´ne teslim edilişinin açıkça ilan edilmesi süreci oldu.

İlk kez, Deniz Feneri e.V davası sürecinde yargı erkinin üzerine, Polis ve
AK Savcılar tarafından sahte deliller üreterek gidildi. Hırsızlar ve hırsızlar imparatoru serbest bırakılırken savcılar için dava açıldı!

17/25 Aralık 2013 Hırsızlık-Yolsuzluk-Rüşvet olaylarından sonra, AKP Hükümetlerinin görevlendirdiği, altlarına zırhlı arabalar verdiği bir kısım Savcı-Yargıç meslekten atıldı, bazıları tutuklandı, bazıları yurtdışına kaçtı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm yargı kurumunun neredeyse yarısı, yani 5 bine yakın Savcı-Yargıç meslekten atıldı, tutuklandı veya kaçtı.

Bitti mi? Tabii ki bitmedi!
Yargıdan atılanların yerine AKP İl-İlçe-Belediyelerinde çalışan avukatların çoğu Yargı kadrosuna sokuldu. Öncelikle ?Mahkeme Başkanları? titizlikle seçildiler ve ?Adalet Akademisinde? eğitime tabi tutuldular!

Sonuçta, bir ülkenin en büyük zenginliği olan ?Adalet? siyasi iktidarın pençesi altına alındı. Deniz Yücel olayı ise bu olayın üstüne kelimenin tam anlamıyla
tüy dikti! Bundan böyle Türk Yargısının, yürütme organının yönlendirmesi altında olduğu artık uluslararası kamuoylarında tartışılacak?

Mecelle ´ye göre Hâkim nasıl olmalıdır?
Hâkim, hakîm olmalıdır. (Bilge, hikmet ehli)
Hâkim, fehim olmalıdır. (Anlayışlı, zeki, olayları çabuk kavrayan)
Hâkim, emin olmalıdır. (İnanan ve kendine güvenen korkusuz kişi)
Hâkim, müstakim olmalıdır. (Doğru kişi, dış baskılara kapalı kişi)
Hâkim, mekin olmalıdır. (Sakin, vakarlı, temkinli kişi)
Hâkim, metin olmalıdır. (Dayanıklı, metanetli kişi)

Hâkim, insanlar arasında milliyet-ırk-etnisite-cinsiyet-dil-din-sınıf-siyasi ve felsefi inanç ayrımcılığı yapmadan kara vermelidir.
Sultan Fatih dahi, kendisinden şikayetçi olan mimar ile birlikte, dönemin Kadı´sı tarafından mahkeme süresince ayakta bekletilmiştir!

Osmanlı döneminde Süleymaniye Camisine imam aranmaktadır;
Aranan şartlar şunlardır;
Arapça-Farsça- Latince- Belâgat-Mantık-Hadis- Fıkıh- Kelam-Tevsi-Felsefe- Matematik-Astronomi bilecektir. Mukayeseli dinler ve dinler tarihini iyi bilecektir. Ata binecek, idman yapacak, sportmen olacak, sıhhatli ve yakışıklı olacak. Güzel giyinecek, evi olacak hem de kendisine denk güzel bir hanımla evli olacaktır.

Şimdi sizden ricam, 16 yıldır cihan devleti Türkiye´yi kimler yönetiyor diye düşünmeniz ve Süleymaniye Camii imamında aranan şartlarla karşılaştırmanızdır.
Sayın Erdoğan´ın Deniz Yücel ile ilgili ?elimizde görüntüler var, bu kişi ajan teröristtir? dediği görüntüler, sizce hangi Cuma açıklanacak?
Allah sonumuzu hayırlı etsin?

Sağlık ve başarı dileklerimle 19 Şubat 2018
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44