Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAHÇELİ İLE İKTİDAR İYİ PAYLAŞIYOR

BAHÇELİ İLE İKTİDAR İYİ PAYLAŞIYOR


AKP ile MHP ayrı ayrı cephelerde idiler.  Nasıl odlularda? Bir cephe birleştiler? İnsanın aklına her şey gelirdi de. Bu iki partinin bir araya gelmesi insanın aklına gelmezdi. AKP terör örgütü yöneticileri ile gizli görüşüyor diyen Devlet bahçeli idi. AKP ise görüşmediklerini iddia ediyordu. Görüştüğümüzü ispat edemeyen şerefsizdir diye görüşüyorlar iddiasını çürütmeye çalışıyordu. Devlet Bahçeli milliyetçiliği ile övünüyordu.

AKP ise biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize hiç kimse Türkçülükler gelmesin diyordu. Bahçeli ise hem milliyetçiliği ile hem de Türkçülüğü ile övünüyordu.  Tayyip Erdoğan´dan cumhurbaşkanı olmaz diye meydanlarda kendisini parçalıyordu. Geçmişe ait söylenecek çok söz var. O söylenenlerin çoğunu sizler de biliyorsunuz. Benim burada söylemek istediği mevzu başka. Ayrı iki fikirde olanlar nasıl oldu da birlikte oldular. Ülke için desek ülkenin durumu iç açıcı değil.

Millet için bir araya geldiler desek. Millet perişan duruma gelmiş. İktidar söyleyeceği bir şeyi bahçelinin kulağına fısıldıyor. Bahçeli hemen onu gündeme getiriyor. Referanduma nasıl gidildiğini hatırlayın. Partili cumhurbaşkanı meselesini kim gündeme getirdi? Getirin meclise referanduma götürelim demedi mi? İktidarın istediği bir gözdü Bahçeli verdi iki göz. Malazgirt zaferinin yıl dönümü münasebeti ile yapılan törenlere iktidarın bakanları ve Bahçelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Hiç gündemde olmayan bir olayı bahçeli gündeme getirdi. Ahlat´a cumhurbaşkanı köşkü yapılmasını önerdi.

Cumhurbaşkanı da bu öneriyi kabul etti. Şimdi bu öneri Bahçelinin aklına orada konuşurken mi geldi?  Bu senaryo önceden yazılmış ve konuşulmuş bir senaryodur. Bir ülkenin bir tane cumhurbaşkanlığı sarayı olur. Marmaris de cumhurbaşkanlığı yazlık sarayı yapılıyor. Bizde öyle bir özenti var ki?  Böyle şeylerde mütevazi bir şey yapmıyoruz. Hep abartılı şeyler yapıyoruz. Marmaris deki yazlık cumhurbaşkanlığı köşkü öyle tabi plaj yerine deniz doldurularak plajlar yapılmış. Çok geniş bir alana inşa edilmiş.

Tabii güzellik korunmamış. Ekonomisi bozuk olan bir ülkede böyle şaşalı şeylerin yapılması vatandaşı ekonomik yönden sıkıntıya sokar. Ayni zamanda devletin masraflarını arttırır. Bu yapılan köşklere görevliler atanacak. Koruma ekibi atanacak. İtibarı artırıcı gösteriler yapılacak. Bunlar milletin vergilerden karşılanacak. Devlet bahçeli bunları düşünüyor mu acaba?  Birbirine pas atmaklar şahane. Bahçeli af diyor. İktidar gündemimizde af yok diyor. Şimdi iktidarında bu affa evet diyeceği sinyalini verdi. İktidar ne diyor?

Ben ancak devlete karşı işlenmiş suçları af ederim. Vatandaşa karşı işlenen suçlara karışmam diyor. Bahçeli İse kader kurbanlarının affını istiyor. Bunlar nasıl belirlenecek?  Yolsuzluk yapanlar devlete karış suç işlemiştir. Örnek verelim AKP´nin 4 bakanı devlete karşı suç işlemiştir. Bu bakanlar ileride yargılanmasın diye af kapsamına girecektir. Pekiyi Bahçelinin kader kurbanları kimler olabilir. Adam hasmını öldürmüş. Biliyorsunuz kadın cinayetleri çok arttı. Bunlar kader kurbanımı olacak.

FETÖ olayından birçok kişi başkalarını ihbarı ile suçlanıp işinden gücünden oldu. Bunlar hangi kategoriye girecek? Bu olay iktidarın istedikleri ile bahçelinin istediklerini kapsayacak. Bu af konusu hazırlanmış bir senaryodur. Bahçeli yapılan zamları ve yükselen enflasyonu görmüyor. Bahçeli iktidarı korumak için ?ekonomide kriz çığırtkanlığı yapanlar vatan hainidir? diyor. Ne yapsın millet elle gelen düğün bayramdır diye sesini çıkarmasın mı? Seçimde kullandığı sözleri yine kullanmaya başladı.

Cumhur ittifakına yakışır şekilde hareket edilmelidir. CHP´si, HDP´si İP´si terör örgütleri ile işbirliği yapanlara fırsat verilmemelidir. Üç şehir alınmalıdır diyor. . Alınmazsa cumhur ittifakını itibarı zedelenir diyor. Bey efendi ne kadar da Tayyip Erdoğan hayranı imiş? Yine cumhur ittifakının dışında olanlar terör örgütleri ile iş birliği yapanlar oldu. Sayın Bahçeli bu ülkeyi bu hale iktidar kiminler birlikte getirdiğini unutmuş.

Muhalefettekiler mi dedi? Bizi kandırdılar diye?  Muhalefet mi dedi? Millet ve Allah bizi af etsin diye. Bahçeli tamamen AKP hayranı olmuş. Geçmişi unutmuş gibi gözüküyor. Fakat tarihin yazacak olduğuHHHhhNN n düşünmüyor. Bu gün bu ülkenin başına gelenlerin tek sorumlusu Bahçelidir. Tarih bunu böyle yazacaktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-09- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44