Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAHÇELİ NEDEN BİR ŞEY SÖYLEMİYOR?

BAHÇELİ NEDEN BİR ŞEY SÖYLEMİYOR?


Dünkü yazımda bu adalar kimin demiştim. Kafama takılan bir şey var. Milliyetçiliği ile övünen bahçeli bu adalar konusunda neden bir şey söylemiyor? Önce başbakan Binali Yıldırımın Niğde mitinginde adalar için Kılıçdaroğluna verdiği cevabın tam metnini veriyorum. ? Bu Ana Muhalefet Partisi başkanında yalan gani. Arkasından yetişmenin imkânı yok. Diyor ki! Benim sözüm var.

Adaları geri alacağım. Adalar bizim mi? Yunanistan´ın mı? Diye soruyor. Git de zamanında bu adaları teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma bak. Konuştum mu altından kalkamazsın!? Bu metne göre adaların bizim olmadığını söylüyor. Ya bir şeyleri gizlemeye çalışıyor. Ya da Lozan anlaşmasının şu maddesini bilmiyor.

?23 Temmuz 1923 de imzalanan Lozan barış anlaşmasının 12´nci maddesindeki Asya sahiline 3 milden az mesafede bulunan adalar. İşbu anlaşmada tersine açıklık bulunmadıkça Türkiye´nin egemenliğinde kalacaktır.? Denilmektedir.

Bu madde ortada dururken, bunun aksini söylemenin sebebi nedir? Bundan öncede iki beyanatı var. Onlarda da bu adalar bizimdir diyemiyor. Ondan sonrada CHP genel başkanını yalancılıkla suçladığı gibi. Bir de tehdit ediyor. ?Konuşursam altında kalkamazsın? diyor. Şimdi kim yerli kim milli? Anadolu da bir söylem vardır. El olan başkasının eşeğini hava Çağırarak arar derler. Şimdi bu söyleme göre kim yerli ve milli. Demek ki iktidar ne yerli ne de milli.

Yerli ve milli olan ülkenin mallarına sahip çıkar. Buna göre kim yerli ve millidir? Ülkenin topraklarına sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu hem yelidir. Hem de millidir. Kemal Kılıçdaroğlu yalan söylemiyor. Binali Yıldırım olayı saptırmaya çalışıyor. Geçmişe atıfta bulunuyor. Yukarıdaki Lozan anlaşmasında adaların kime verildiği açıkça belirtilmiş. İktidar bu gerçeği görmezlikten gelerek, kendi yanlışını kapatmaya çalışıyor. Ortada bir gerçek var.

İşte bu gerçeği saklamaya çalışıyorlar. Bana kalırsa bu 18 ada Yunanistan´a satılmış. Bunun başka bir izahı olamaz. Zarrab dan haber alamıyoruz diye. ABD ye iki defa Nota vereceksiniz. Yunanistan bizim olan 18 adamızı işgal edecek ona bir nota bile verilmeyecek. Fakat kim iktidar olursa olsun. Bu 18 adayı Yunanistan´dan mutlaka geri alacaktır. Almazlarsa ileride bu adalar çok sıkıntı yaratacaktır. Çocuklarımızın başına bela olacaktır. 

Şimdi bu adalar konusunda MHP genel başkanı Devlet bahçeli neden bir şey söylemiyor? Milliyetçiliği ile övünüyordu. Nereye gitti milliyetçilik? Milliyetçiliğin nerede kaldı? Tayyip Erdoğan´a söylediği sözler. İktidarın kayığına bindikten sonra hepsi unutuldu mu? Unutulmuşa benziyor. Her konuda Ana Muhalefetin genel başkanına geçmişte Tayyip Erdoğan´a söylediklerini söylemeye başladı. Siyasette bu kadar kararsızlık ve tutarsızlık olmaz.

Ya olduğun gibi görüneceksin. Ya da göründüğün gibi olacaksın. Söğüt ağacı gibi rüzgâra göre eğilmeyeceksin. Eğreti ata bine o attan çok çabuk iner. Ülkenin bu gün geldiği noktanın müsebbibi Devlet Bahçelidir. Gelecekteki durumunda müsebbibi olacaktır. Bu günkü durum tarihteki yeri almıştır. Barzani krizinin doğdu günlerde Devlet Bahçeli beş bin ülkücü kuzey Irak´a gitmek için hazır demişti. Şimdi iktidar ile Devlet Bahçeli milli mutabakat anlaşması yaptılar.

İki partiden 3´çer kişiden oluşan bir komisyon oluşturdular. Bu komisyon milli mutabakatın nasıl çalışacağına dair planları hazırlayacaklar. Ve bu komisyonda konuşulanlar. Mecliste hazırlanacak uyum yasaları görüşmelerinde konuşulmayacak. Yani yaptıkları mutabakatta neler olduğu gizli kalacak. Bu milli mutabakat anlaşmasını yapanlar yerli ve milli sayılacak. Bunların karşısında olanlar. Yerli ve milli sayılmayacaklar. İktidar ve Bahçeli mutabakat yapabilecek.

Karşısında olan yerli ve milli olmayanlar mutabakat yapamayacaklar. Artık ülkenin çivisi iyice çıktı. Ne demokrasi kaldı. Ne yargı bağımsızlığı kaldı. Dünyada tek başına çaresizlik içersinde kalmış bir milli mutabakatçılar kaldı. Her gün gündeme getirilen çaresizliğin eseri olaylar var.

Milletin milli duygularına hitap eden konuşmalar yapılıyor. Suriye de işler o kadar karışık bir durum aldı ki? Kimin eli kimin cebinde belli değil. ABD ile her an karşı karşıya gelebiliriz. Böyle olmasına rağmen hala ABD ye incirliği kullandırıyoruz. Yarı incirlikten kalkan uçaklar. Suriye de bizim birliklerimizi vurabilir. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15- 01- 2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44