Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAHÇELİ SEÇİM İSTİYOR HAYDİ SEÇİME

BAHÇELİ SEÇİM İSTİYOR HAYDİ SEÇİME


Seçim geçeli daha bir ay olmadı erken seçimden bahsediyorlar. Neden erken seçim arzuladıkları gibi netice olmadı diye. Beyler aklınızı başınıza toplayın. Bu millet sizin oyuncağınız değil? Bu millet size istediğinizi verdi. Daha ne istiyorsunuz? Ey bahçeli, ey kılıçtaroğlu, siz demediniz mi seçmene? Yetki verin AKP´den hesap soralım demediniz mi?  Millet size AKP´yi tek başına iktidar yapmayarak bu yetkiyi verdi. Birlik olun hesabı sorun dedi. Demokratik bir ülkede yaşadığımıza göre. Her görüşün meclis de olması doğaldır. HDP de bileğinin hakkı ile meclise girmiştir. Şimdi bahçeli kalkıyor HDP´nin olduğu yerde ben olmam diyor. O zaman demokrasiye inanmıyorsunuz demektir. Onların oy verdiği adaya oy vermeyiz demenin demokrasilerde yeri yoktur.

Mecliste hiç yoktur. Yarın 17- 25 Aralık olaylarının faili olarak bilinen 4 bakanın yüce divana gönderilmesi gündeme geldiğinde. HDP bunların yüce divana gitmesi için oy kullanıyor. Onların destek olduğu bir yerde ben yokum demiştim. Ben yüce divana gönderilmesinler diye oy kullanayım diyebilecek misiniz? Oynayamayan gelin. Yerim dar demiş. Yerini genişletmişler bu seferde yenim dar demiş. MHP açıktan ben AKP´ye destek olacağım diyemiyor. HDP´nin Baykal´ı desteklediğini bahane ederek boş oy kullanma tercihini yaptı. Bu MHP´ye oy veren seçmene saygısızlıktır. O seçmen size AKP´yi iktidar yapmayın diye oy verdi. MHP ne yaptı meclis başkanlığını AKP´ye altı tepside teslim etti. Ondan sonrada kılıçtaroğluna sen kimsin de bana başbakanlı teklif ediyorsun? Bu ne cüret diye bağırıyorsun?  Bahçeli kendisini Kaf dağında görmeye başladı. Bu kendini büyük görme olayıdır. 80 milletvekiline sahip olunca nerede ise dünyayı ben yarattım diyecek. Bir de demezmi?Erken seçime gidilsin! Bu ülkenin vatandaşının ne durumda olduğunu bilmiyor musunuz?  Vatandaşın ekonomi durunu bilmiyorsunuz diyelim.

Ülkenin ekonomisini bilmiyoruz diyebilir misiniz?  Çünkü ülkenin ekonomisini yönetenlerle birliktesiniz.  Ülke ekonomisi bir senede iki seçimi kaldıracak durumda değildir. Geçirdiğimiz seçimde ülke ekonomisi gereğinden çok fazla yıpratıldı. İthalat, ihracat üretim falan hepsi seçimde etkilenmiş.  Vatandaşın durumu ise yürekler acısıdır. Memur, emekli, işçi borç içersin de. Esnaf alacağını alamıyor. Borcunu da ödeyemiyor. Köylü desen tarlası ipotekli, traktörü hacizli durumdadır. Devleti borçlu olduğu gibi vatandaşı da borçludur.  Basiretsiz bir iktidar ülkeyi her yönden dibe vurdurmuştur. Bu durum böyle devam ederse bu ülkenin borcu ödenemeyecek duruma gelecektir. Yoksul bir ülke durumuna geldik. Milletin yarısından fazlası fukaralık yaşıyor. Devletin resmi rakamları ile fukaralık tescillenmiştir. Aile bakanlığının internet sitesinde, yardıma muhtaç olan insanların sayısı veriliyor. 9 Milyon 200 bin kişi 317 lira ile geçinme durumunda. Bunların geliri 317 lira olduğu için sağlık primleri aile bakanlığı tarafından ödendiği için rakamlar resmi rakamlardır. Şimdi siz gelin ülke bu durumda iken erken seçim yapılsın deyin. El insaf beyler herksin ayağına göre çorap uymadı diye. Çorapçı dükkânını yakamazsınız.

Bu millet muhalefetin eline tarihi bir fırsat vermiştir. Bu fırsatı değerlendiremeyenler şimdi erken seçim istiyor. Erken seçime gittiniz tablo bundan farklı olmayacaktır. Hele muhalefet umduğu değil bulduğu ile yetinecektir. Millet size şunu söyleyecektir. Ben size AKP´yi iktidar yapmamanız için yeterince desteği verdim. Sin bunun kadir kıymetini dahi bilemediniz. Şimdi bizden daha fazlasını istiyorsunuz. Hesap soracağız dediniz! Hesap sormaktan korktunuz! Biz size nasıl inanalım geçen seçimde de ayni şeyleri söylemiştiniz. O sorunları hallettiniz de! Bu söylediğiniz sorunlar yenimi ortaya çıktı diye size soracaklardır. O zaman bu millete verecek bir cevap bulabilecek misiniz?  Siz kendi ellerinizle bu ülkenin vatandaşlarını AKP yönetimime mahkûm ettiniz. Seçmenin yüzüne bakacak yüzünüz yokken dahi erken seçimden bahsedebilmek pişkinliğin, utanmazlığın daniskasıdır.  Erken seçim falan deyip de milleti çileden çıkarmayı. Adam gibi koalisyon kurun. Bunu beceremiyorsanız. Biz beceremiyoruz deyin becerecekler gelsin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği!  Yaşasın Atatürk sevdalıları!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02 ? 07 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44