Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAKANLIK SİSTEMİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

BAKANLIK SİSTEMİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR


 

Cumhurbaşkanı günlerdir konuşulan başkanlık sistemi çalışmalarını başlatıyor. 28 Ocak da sivil toplum örgütlerini sarayda toplayıp. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili olara bilgilendirecek. Artık iktidarın ne olursa olsun bu başkanlık sisteminden vazgeçmeyeceği anlamına gelmekte dedir. Tabi bu başkanlık sisteminin ülkeyi nerelere götüreceği belli değildir. Başkanlık sisteminin bu kadar istenmesinin çok sebepleri var. Bunun altında Kürdistan´ın kurulmasının yattığı dahi düşünülebilir. Baştan beri uygulanan yanlış politika daha da genişletilerek uygulanmak amaçlanıyor. Barış süreci hakkında meclis hiçbir zaman bilgilendirilmedi. Mecliste çözülmesi gereken sorunları AKP kendisi çözmeye çalıştı. Ülkenin geleceği için verilecek kararları yine tek kişinin vermesi amaçlanıyor. Çünkü ülkenin geleceğini ilgilendiren çok önemli olaylar ülkenin önündedir. Bu olayların meclisten geçmesi mümkün değildir. Ayrıca bu kararların çok fazla kişinin de bilmesi istenmiyor. Barzani bir zamanlar Türkiye´nin muhatabı olarak görülmüyordu. Sonradan AKP Barzani´yi muhatap alamaya başladı. AKP´nin olağan kongresine şeref konuğu olarak davet edildi. Ve bu kongrede konuşturuldu. Kürsüye konuşmak için davet edildiğinde. Salondaki AKP´liler tarafından ?Türkiye seninle gurur duyuyor? sloganları atıldı. Son olarak Ankara ya geldiğinde Kürdistan bayrağının altında cumhurbaşkanı ile görüşmedi mi? Barzani gelecekte Kürdistan´ın başında olacaktır. Kobani olayında. Önce peşmergelerin kobaniye sınırlarımızdan geçmesini istemedik. Sonra Obama devriye girdi. Sınırlarımızı Peşmergeye açtık. Bunlar kime yardım etmeye gittiler. Kuzey Suriye de PKK´nın kolu olan PYD´ ye yardıma gitmediler mi?  Şimdi ABD ve Rusya PYD´ ye yardım ediyor. PYD Suriye de hedefine ulaştı. Amaç Kürdistan´ın sınırlarının genişletmesidir. Bunları neden anlatıyorum. Büyük orta doğu projesinin hedefe ulaşması için yapılıyor. Zamanında Türkiye de her Cuma namazından sonra İsrail için gösteriler düzenlenirdi. Kimler tarafından. Bu günkü AKP´nin tabanı tarafından değil miydi? Sonra bu taban AKP´nin İsrail ile yaklaşma politikası uygulamasından sonra gösteriler bitti. Sonra İsrail ile düşman olduk. Şimdi bizim İsrail´e ihtiyacımız var diye. Aramızı düzeltmeye çalışıyoruz. Şu an doğuda evlerde ve yerleşim yerlerinin her yerine kablolu bomba sisteminin kurulması İsrail´in eseridir. İsrail´in güvenliğini sağlamak için bu Kürdistan´ın kurulması gerekiyor. Buları anlatıyorum ki. Bunların gerçekleşmesi için. Türkiye bu olaylara karar verecek bir kişinin olması gerekiyor. İşte başkanlık sisteminin bu kadar ısrarla istenmenin nedeni buralara kadar dayanıyor. Hem başkan hem de başkomutan olarak kararı verecek olan tek kişi olacak.

Başkanlık sistemi ile ülke karanlık bir tünele girecektir. Bu karanlık tünelden nasıl çıkılır bunu zaman gösterecektir. Allah korusun bu günkü olaylar ülkeyi iç savaşa kadar götürebilir. Hem dışarıda hem içeride işler karmaşık bir duruma doğru sürükleniyor. Kandilin şehirlerde eyleme hazırlandığı iddia ediliyor. Çünkü büyük şehirlerde PKK´nın gençlik adı altında örgütlendiği biliniyor. Biz bunlarla uğraşmıyoruz. Başkanlık sistemi ile uğraşıyoruz. Başkanlık sistemini bu kadar istenmesinin nedeni dış etkenlerdir. Çünkü dış etkenlerle anlaşmayı yapacak olan tek kişi olacaktır. İçerideki etkenler ise aşağı yukarı belidir. Doğudaki olaylar. AKP´nin oylarının artmasına neden oluyor. Bu olayların bu noktaya gelmesini vatandaş anlayamıyor. Bu noktaya gelinmesin de barış sürecinde PKK´ya tanınan müsamahadır. Oralara bu kablolu sistem nasıl döşendi. Bunu bir sonraki yazımda anlatacağım.

Başkanlık sistemine geçildiğinde bizi bekleyen en önemli sorunlar nelerdir. Önce yeni anayasadan Türk kelimesi çıkarıldığında Türk kinliğimizi kaybedeceğiz. Ben Türküm diyemeyeceğiz. Türklüğü savunamayacağız. Bu ülkenin huzurunu bozmaya yetecektir. Cumhuriyet kaldırılacak! Laiklik yok edilecek! Atatürk ismi anayasada geçmeyecek. Türk milletine Atatürk unutturulmaya çalışılacak. Şimdiye kadar cumhuriyeti devamlı önlerinde bir engel olarak gördüler. Cumhuriyetin kaldırılması ile Türkiye cumhuriyet tarihi yok edilecek. Kendi tarihlerini yazacaklar. Cumhuriyet döneminde bir şey yapılmadı. Bunları biz geldikten sonra yaptık demiyorlar mı?

Ben ne Türklüğümden vazgeçerim. Ne bu ülkeyi düşman istilasından kurtaran Atatürk´ten vazgeçerim. Ne de yüce Atatürk´ün kurduğu cumhuriyetten vazgeçerim. Nede bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaktan vazgeçerim. Bakalım ne olacak. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Allah sonumuzu hayır eyleye. Başkanlık sistemi için şimdiden tarafımı açıkça açılıyorum. Tabi referanduma gidilirse oyu hayır olacaktır. Yapılacak olası bir erken seçimde ise yine oyum hayır yönünde olacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25 -01 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44