Zeyyat SAYGIN -ARADA BİR


Bandırmaspor´un üfleyerek yiyeceği transfer yoğurdu?.

Bandırmaspor´un üfleyerek yiyeceği transfer yoğurdu?.


        Bandırmaspor´un üfleyerek yiyeceği transfer yoğurdu?.

        Transfer aylarında sahnelenen oyunun adı bellidir: GİDENLER ve GELENLER? Yönetim Kurulu´nun yapılanması bu sezon zamana yenik düşmemek için doğru bir hamle ile tersten başladı. Önce Mustafa Hoca ile anlaşıldı? Sonra takımın omurgasını oluşturacak transferlere yönelindi?  Ardından Yönetim Kurulu´nu oluşturma çalışmalarına başlandı?

                          İlk transferler takımın iskeletine yönelik?

       Bandırmaspor´un şimdilik kadro şablonu belli? Kaleci Ali´nin yanına Erzurumspor´dan Kaleci Evren alındı? 2 kaleci garanti? Özgür´ün yanı Kocaeli Birlik ´ten Emre ile güçlendirildi? Kanat bekleri Bahri Can ile Gökhan Yılmaz şimdilik tek tabanca olarak gözüküyorlar?

                         Orta alana çift yönlü adamlar lazım?

      Ön liberolar da Deyvid, Yusuf ve Ali Serin gözüküyor? 10 numarada Erzurumspor´dan alınan Tenten Mustafa var? O da Erzurumspor´dan aldığımız tecrübeli bir futbolcu?.

                          Atabey kesinlikle takımda kalmalı?.

       Doğan ve Feridun kanatlara ilaç gibi gelir? Atabey ne yapıp ne edilip elde tutulmalı derim? Gerçi Mustafa Hoca çift forvet oynatmayı seviyor ama orta alanın kalabalık tutulması ve hücuma sürpriz adamlarla çıkılması her zaman bir takım için daha garantilidir? Bu durumda Atabey ile birlikte Üstün ile Menemen´den    gelen Haluk elimizde lüks futbolcular olarak kalacaktır.. Kim bilir belki de Mustafa Hoca haklı çıkacaktır.. Bekleyip göreceğiz? Hele bir elimizdeki geniş kadroyu bir görelim?

     Bandırmaspor´un özellikle oyunu çift yönlü oynayan genç, yetenekli, koşan futbolculara ihtiyacı vardır?

                         Mirza´nın transfer politikası doğru?

      Onursal Başkan Mirza, sezon başı bir konuşmasında ?Bu sezon transferleri Hoca ile birlikte yapacağız..? diyerek doğru bir yorum getirerek Bandırmaspor´un İsmail Hoca´dan ağzının yandığını dolaylı bir şekilde anlatmıştır? Bu nedenle Bandırmaspor´un transfer yoğurdunu üfleyerek yiyeceğini düşünüyor ve umuyorum?

                        Teknik Direktörler transferlere ne kadar karışmalı?

    Peki, Teknik Adamların transferlerde payı ne kadar olmalı? Bence 3 ya da 4 adamı geçmemelidir? Hoca, eksik mevkileri belirlemeli; transferleri bu rapor doğrultusunda Yönetim´in önceden belirlemiş olduğu scaut ekibi yapmalıdır? Alınacak futbolcuların geldikleri kulüplerde oynadıkları maç sayıları, geldikleri takımlara yapmış oldukları katkı, gösterdikleri performans hatta en önemlisi kişilik özellikleri de göz önünde bulundurulmalıdır?

    İdeali 20-25 yaş grubundan başarıya aç, Bandırmaspor´u kendisi için vitrin olarak gören futbolcular kadroya kazandırılmaya çalışılmalıdır? Mustafa Hoca´nın sporcularına hakim, dengeleri çok iyi gözeten adaletli bir çalıştırıcı olduğuna inandığımı da buradan söylemek isterim?

                         Kulüpteki sportif denetim?

       Yargı, yasama ve yürütme  başlıklarından kopya çekerek  yetki ve sorumluluklar görevlilere dağıtılmalı; futbolcular Teknik Adama, Teknik Adam Sportif Direktöre, Sportif Direktör de Yönetim Kuruluna karşı seviyeli bir şeklide sorumlu tutulmalıdır?Diğer yöneticilerin soyunma odalarının önünde gezinmelerini, futbolcular ile teknik adamlar ile hatıra fotoğrafı çektirmelerini doğru bulmadığımın altını bir kez daha çizmek isterim..

     Görevi bırakmakta kararlı gözüken Elmastaş´ın Sayın Mirza´yı kıramadığını düşünenlerdenim? Perşembe günü takımın yeni Yönetim Kurulu belli olacak? Göreve kim gelirse gelsin kazananın Bandırmaspor olmasını diliyor; seçilecek yeni Yönetim Kurulu´na şimdiden başarılar diliyorum..   ARADA BİR/Zeyyat SAYGIN

 

  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,86% 0,39
  • GRAM ALTIN

    2497,77% 0,55
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22