Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


bAnEdİ

bAnEdİ




Kaybedecek bir şeyi kalmayan sonunda ülkesini satar, ezanına bayrağına arkasını döner ve ‘'Bana mı kaldı!... Memleketi ben mi kurtaracam!...'' der.

Bu bir namus meselesidir. Kimisi yutkunur gargara yapar, kimisi hazmedemez bu bir yapı meselesidir.

Kent profilinde kendisine yeni mecra arayan birileri içinde olabilecek her türlü düşünceye sahip toplumsal oluşumun bulunduğu kentte yeni oluşumlar yaratarak orada baş olmanın kaygısını yaşıyor. Sonunda bAnEdİ kuruluyor ve amaca ulaşılıyor. Nedir? bu yeni ‘'açılım'' modeli BANEDİ. Sözüm ona ‘'Bandırma Ne Diyor'' İnsana sormazlar mı? Siz Bandırma`yı yöneten partinin başında oldunuz da, ne yaptınız? Görevde kaldığı süre içinde nereye bir çivi kaktınız? Nereye bir ağaç diktiniz? Hangi sorunu çözdünüz?  Bandırma ülke coğrafyasında çok hassas bir yer içinde her görüşü barındıran kent, bu nedenle bu kentte toplum liderliğine veya kanaat liderliğine soyunacak kimseler bu dengeleri çok iyi bilmeli insanları iyi tanımalı ve kafasındaki düşünceyi hayata geçirmek istediğinde çok dikkat etmeli.

Yoksa her düşündüğünü uygulamaya kalkarsa sadece saatli bomba olur. ‘'Yok ben bilmiyordum, tanımıyordum,'' gibi çamura yatacak şansa sahip değildir. Hafızamızı bir zorlayalım Bandırma da Mesleki örgütler var. Siyasi partiler var. Demokratik kitle örgütleri ve platformu var. Yetmedi kent meclisi var. Ama hepsi içinde bulundukları hassasiyetin bilincini taşıyor ya siz?….

Birden toplum gönüllüsü havalisi kesildiniz ne oldu? Dün Başkanı olduğunuz Lions kulübünden hangi gerekçe ile ayrıldınız?… Madem ki toplum önünde olmak istiyorsunuz bunları açıklamanız gerekiyor. İnsanlar arkasına düştükleri kimsenin kim olduğunu bilmek durumunda. Partisinde başkanlığa atama gelip ilk kongrede kongre tarihini belirleme şansı dahi verilmediği için misyonuna küsüp karşı atağa geçen Efendi!...

Hizmet etmeyi ilke gördüğünüz çok sevdiğiniz kentinizde sizin profilinize uygun bir oluşum mu yoktu?

Siz bilmiyorsanız ben size yardımcı olayım…

EMEP, TKP, ÖDP, Halkların Demokratik Kongresi, hepsi var. İstediğiniz oluşum içinde yerinizi alabilirsiniz paçanızdan tutan mı var?

Yok illa ‘' Ben sıfır kilometre bir oluşum gerçekleştireceğim!...'' diyorsanız işte o zaman bileceksiniz memleket boş değil kimseye istediği meydan da at koşturmazlar.
Devam edecek…



Söz sukut ettiğinde belge konuşur. Tarih 1 Mayıs 2012 Diyarbakır degil Bandırma Cumhuriyet alanı !...


Tarih 1 Mayıs 2012 Bandırma Cumhuriyet alanı. Pankart`ın sopasını tutan kırmızı şapkalıya iyi bakın !....



Tarih 24 Mart 2013 Bandırma Cumhuriyet alanı BANEDİ nin pankartını tutan kişinin sadece kırmızı şapkası eksik!...

Alemin başında misyon üstlenen efendiler. Bandırma basını görevini yapıyor. Kanaat lideri olmak öyle sizin bildiğiniz şekilde olmuyor!...

Çok özveride bulunmak gerekiyor çokkkkk...

Kentin sokaklarına karanlık düşünce çakallarla, sırtlanların, ne oynaş içinde gezindiklerini bilmeden kanaat lideri olunmuyor.
Olursa da işte sizin yaptığınız gibi pespaye klevye şovalyeliği oluyor.

``Tutuver abi sopanın ucundan!...`` gibisinden...




  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44