Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BANKA MAKBER

BANKA MAKBER


Bütün gün oruçluydu, sıcak ve susuzluk başına vurmuştu.
Başbakan olarak şahsının(!) oturduğu Dolmabahçe Sarayı serindi ama oruç artık onu sarsıyordu! Gündüz yatıp uyusa çok iyi olacaktı fakat Çankaya’dakine hemen haber uçurulacak ve o sinsi adam her yerde, “Orucu, uykuya tutturuyor” diye dedikodu yapacaktı.


Saraydan 2 helikopter, 2 Jammer, 4 toma, 121 araba, bol miktarda motosiklet, 1400 polis refakatiyle çıktı ve Çarşı Grubunun bulunduğu yerden geçerken, “Gördünüz mü kral kimmiş, bu sene Avrupa’yı unutun artık” diye söylenip, parmaklarıyla o malum işareti yaptı!
İftar edeceği yere geldi. Top patladıktan sonra karnını iyice doyurdu, üstüne iki bardak da “Ak Ayran” içti. Keyfi yerine gelmişti. Kendisini dinlemeye getirilenler zaten partililerdi.


Tüm televizyonlar canlı yayın için hazırdılar.(Sıkıysa hazır olmasınlar)
Hem millete mesaj verecek, hem de yeni Başdanışmanı jöleli yiğidin verdiği ekonomik notları okuyacaktı…

“Doymaz bunlar kardeşim, doymazlar. Bunların gözünü ancak “Kara Toprak” doyurur. Hani şu kredi kartları falan filan diyorsunuz ya, onları almayın. Zira faiz dışı gelirlerle abad olan bir lobi var. Geçenlerde bir bankanın patronuna, ‘Faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı, gömüleceğin mezarı doldurmaya kalksak almaz. Vatandaştan bu komisyonu almayın’ dedim, yapmadılar!..”
İster inanın, ister inanmayın yukarıdaki sözleri Erdoğan şahsı(!) olarak kendisi söyledi.

Türkiye’de 11 yıldır “tek başına” iktidar olacaksın, ithalata dayalı, sıcak para kaynaklı, borçlanmaya yönelik “Vahşi Kapitalizmi” sen uygulayacaksın, 11 yılda Türkiye’yi, tüm Cumhuriyet tarihinde yapılan borcun üç katı borçlandıracaksın, 11 yıldır Türk insanını borçlanmaya teşvik edip, borç batağına batıracaksın, bankaların çoğunun yabancılara satılmasına izin verip, yönetim bazında bankaların % 70’ini yabancılara devredeceksin ve zavallı dar gelirlileri bankalara soydurtacaksın ve şimdi şikâyet edeceksin! Vay, vay, vay…

Erdoğan kadar dedikoduyu seven, doğruyu söylemekten çekinen bir Başbakan tanımadık. Çocukluk arkadaşına “Gökdelenler” yapması için önce izin verdiren, inşaatlar bittikten yıllar sonra, “Bu kuleler İstanbul’un siluetini bozuyor, traşla dedim dinlemedi, ben de küstüm” diyen o değil mi?

Aklı başında tüm ekonomistlerin, gelmiş-geçmiş tüm siyasi iktidarların, Maliye ve Hazine Bürokratlarının yıllardır “Kayıt Dışı Ekonomiye” karşı verdiği mücadele, Başbakan tarafından bir konuşmayla çöpe atıldı!


“Almayın kredi kartlarını” diyordu. Neredeyse, “boş verin bankaları paralar yastık altına” diyecekti!

Peki, niçin böyle oldu?

Erdoğan, pazarcı esnafı gibi “Sağ cep kasa, sol cep muhasebe” anlayışıyla yetişmiştir. Çünkü onun hemen her işi kayıt dışıdır. Bunu en iyi Rahmi Koç bilir. Orman arazindeki kaçak evde oturan Erdoğan, İstanbul İmamlığı görevine seçilince(İBB), bu ekonomik anlayışıyla façayı düzeltmiş ve Rahmi Koç; “Maşallah, maşallah Erdoğan’ın 1,5 Milyar Doları var” demişti.


Erdoğan budur. Ekonomi, tarih, dış politika, bankacılık, nükleer teknoloji ile piknik tüpü arasındaki ilişki, jinekoloji, terörle mücadele hepsini daha ilkokulda hatim etmiştir. Daha sonra futbola başlamıştır. Her işi yapar, her işten anlar!

Sayın Bankacılar;

Sizde kendinize gelin. Kazandığınız parayı paylaşmasını bilin. Erdoğan’ı kızdırmayın. Alimallah tepesi atarsa, tüm bankalara el koyar ve sizleri yer altına indirir, yani “Makber Bankacılığı” yapmaya mecbur kalırsınız.

Hadi bakalım Ali Babacan, bez getir hem de tez ve bolca getir.
Temizle temizleyebilirsen.

Sağlık ve başarı dileklerimle 18 Temmuz 2013
Rifat Serdaroğlu

Not: 4 günlük bir göreve gidiyorum. 22 Temmuz Pazartesi günü görüşmek üzere, eyvallah.

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22