Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARIŞ DİYENLER NE OLDUDA SAVAŞ DEDİ?

BARIŞ DİYENLER NE OLDUDA SAVAŞ DEDİ?


 

PKK´yı bu günkü durumuna getiren barış süreci diyenler değil mi? Kandil ve mahmur kampından gelen PKK militanlarını Habur sınır kapısında davul zurna ile karşılanmasını siz sağlamadınız mı? Bu teröristlerin ayağına seyyar mahkeme götürmediniz mi? Sınırda güzel şeyler oluyor diye övünmediniz mi? Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile siz gizli görüşmediniz mi? BDP milletvekilleri ile PKK militanlarının buluşarak birbirleri ile hasret gidererek sarılıp öpüşmelerine ses çıkarmayan siz değil miydiniz?

Polise tokat atan BDP milletvekiline ses çıkarmayan siz değil miydiniz? Öcalan ile gizli görüşmeler yapan siz değil miydiniz? Diyarbakır da şov yapan siz değil miydiniz? Burada Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken ve gözyaşı döken siz değil miydiniz? Orda yapılan konuşmada. ?Hapishanelerin boşaldığını. Dağdakilerin evlerine döndüğünü yeni Türkiye de hep beraber göreceğiz? diyen siz değil miydiniz? Barış sürecini Öcalan ile görüşerek ilan eden siz değil miydiniz? Barış sürecini millete kabul ettirmek için. Akilleri devreye sokan, onları 7 bölgede 3 ay dolaştıran siz değil miydiniz? Bunların raporları doğrultusunda açılım sürecini başlatmak için. Öcalan´ın mesajını Diyarbakır da okutan, bu mesajın okunma anını canlı yayınlatan siz değil miydiniz?

Mesaj okunduktan sonra açılım sürecini başlatan siz değil miydiniz? Süreç başladıktan sonra ordudan operasyon yapma yetkisini alıp. Bu yetkiyi mülkiye amirlerine veren siz değil miydiniz? Valilere de PKK´ya operasyon yapmayın emrini veren siz değil miydiniz? Bunu bir canlı yayında itiraf eden siz değil miydiniz? ?Belki kendilerine gelirler diye yaptık? diyen siz değil miydiniz? Bu açım değil saçılımdır diyenlere. ?Bunlar kandan beslenenler. Bunlar analar ağlasın istiyor. Şehitler gelsin istiyor. Bunlar hainlerdir?. Diyen siz değil miydiniz? Dolma bahçede HDP ile toplantı yapıp 10 maddelik mutabakat metni yayınlayan siz değil miydiniz? ?Diyarbakır da demokrasi ateşini yakacağız. Ateşin üzerinden birlikte atlayacağız? diyen hükümetin elemanı Yalçın Akdoğan değil miydi? 

Basında PKK şehirlere yerleşiyor. Kırsalın kontrolü PKK´ya geçti diyenleri acımasızca eleştiren siz değil miydiniz? Barış sürecini bozacak bir sürü olay olmasına rağmen. Barış süreci bozulmasın diye. Bu olayları görmezlikten ve duymazlıktan gelen siz değil miydiniz? Mahalli seçimlerden önce doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu şehirlerinin valileri ile Ankara da yapılan bir toplantıya. Bu iki bölgeden sorumlu jandarma komutanı da çağrıldı. Toplantıyı yapan içişleri bakanı idi. Bu toplantıda jandarma komutanı söz alıyor. Ve şöyle diyor.

?PKK militanları köylere yerleşti. Şehir ve kazaların 15-20 kilo metre yakınlarında dolaşıyorlar. Emir verin bunları buralardan def edelim? dediğinde içişleri bakanı ? sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylemde bulunmayım? diyor. Öcalan´dan iktidarın bakanları ve yandaş basın tarafından devamlı övgüyle bahsediliyor.  Buraya kadar aklıma gelen olayları anlattım. Her şey örgütün lehine gelişiyor. Devamlı sürece zarar verilmesin deniyor. Sürecin karşısında olanlar acımasızca eleştiriliyor. Barış, barış diyenler ne oldu da savaş demeye başladılar.

Önce dolma bahçe mutabakatına cumhurbaşkanı karşı çıktı. ?Benim bu mutabakattan haberim yok. Bana kalırsa ben bu mutabakatı kabul etmiyorum? dedi. O dönemin hükümet sözcüsü Bülent Arınç ? cumhurbaşkanının haberinin olmaması mümkün değil? dedi. Bu mutabakatın tanınmaması HDP ile iplerin kopmasının sebebi oldu. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş gurup toplantısında. ? Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız? dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan buna çok kızmış. (Bunu Yalçın Akdoğan söylüyor). Barış süreci buzdolabına kaldırıldı dedi. İşler bu noktaya geldi. Şimdi barış sürecinde Öcalan ile başkanlık konusunda anlaşma yapıldığı iddia ediliyor. Yalçın Akdoğan bu konuda şöyle diyor. ?HDP´liler Öcalan başkanlık sistemini istemiyor? diyorlar.

?Külliyen yalan. Öcalan´ın başkanlık sistemini istemediği falan yok? diyor. Hem Yalçın Akdoğan´ın hem de HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş´ın söylemelerine bakıldığında. Öcalan ile başkanlık konusunda bir mutabakat sağlanmış gibi gözüküyor. Barış, barış derken neden? Savaş denilmeye başlandığının altında başkanlığın yatığı anlaşılıyor. Birde sağlık bakanının söylediklerine bakıldığında, bu söylem iddiaları doğrular niteliğinde olduğu görünüyor. Sağlık bakanı şöyle demişti. ? Cumhurbaşkanı seçeceğimize başkanı seçmiş olsaydık. Bu gün bu olaylar olmazdı? demedi mi?

7 Hazirandan bu yana sayısını şimdi tam hatırlamıyorum verdiğimiz şehit sayısı nerede ise 200´ze yaklaştı. Bir bu kadarda vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu yazıyı kaleme aldığımda yine 3-4 şehidimizin olduğu haberi ile yine yıkıldık. Yüreğimize yine ateş düştü. Artık ağlamaktan gözpınarlarımız kurdu. Psikolojimiz bozuldu. Sinirlerimiz tepemize çıktı. Barış, barış derken birden savaş denilmesi ülkenin insanlarının yaşamlarını keder sardı.

Sokakta yüzü gülen birilerini görmek dahi imkânsız oldu. Herkesin suratı asık, yüreği şehit acısı ile yanıyor. Nerede ise şehit gelmediği günü bayram yapacak hale geldik. Bu millet bunları hak etmiyor. İstikra dediniz ülkeyi içersinden çıkılmaz hale getirdiniz. Şayet sizin istikrar dediğiniz bu ise. Hakikaten istikrar olduğunda ne olacak Allah bilir.  Ülkenin bir tarafında savaş var. Bir tarafında ise başkanlık sisteminin getirdiği gerilim var. Bu millete yazık oluyor. Şehit cenazelerindeki feryatlar yüreğimizi dağlıyor. İçimiz kan ağlıyor! Yüreğimiz kor gibi yanıyor! Herkes birbirinden dertli, dert yanacak birisini bulmakta imkânsız. Ülkenin durumu hiç iyiye gitmiyor. Allah sonumuzu hayır eylesin. Güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 ? 01-2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44