Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARIŞ PINARLARI

BARIŞ PINARLARI


Fırat´ın doğusuna yapılacak operasyonun adı BARIŞ PINARLARI. Artık operasyonun başlaması anladığımız kadarı ile an meselesi. ABD başkanı askerlerimizi çekeceğiz diyor. Askerlerini çekecek olan kişi hala teröristlere tırlarla malzeme gönderiyor. Haberlere göre 50 asker çekmişler. ABD Fırat´ın doğusunda mı askerlerini çekecek? Yoksa Suriye´den mi çıkacak?

ABD başkanı birde şunu söylüyor ?DEAŞ tan Türkiye sorumlu olacak? diyor. ?Türkiye bize söylediklerinin aksini yaparsa! Ekonomilerini yerle bir ederim. Bunu daha önce yatım. Yine yaparım? diyor. Bu nasıl bir devlet adamlığıdır. Nasıl bir büyük devlet adamlığıdır. Suriye ye bizi soktular. Şimdiye kadar bizi kullandılar. Şimdi bizi yalnız bırakıverdiler. Bunun adına sahtekarlıktan başka bir şey denilemez. Ben ABD´nin Suriye´den çıkacağına inanmıyorum. Bizi yalnız bırakıverdiler. Hani bizim müttefikimiz idiler?

Biz ABD´ye karşı elimizdeki kozları kullanamıyoruz. İncirlik ve Kürecik radar üssünü koz olarak kullanabiliriz. Hiç bu kozu gündeme bile getirmedik. Bu kozu kullanan tek lider Süleyman Demirel oldu. Şimdi bakın nasıl yalnız kaldık. Rusya ve İran ile ittifak anlaşması yapıldı Rusya da. Ben bu cahil halimle bunun yanlış olduğunu o zaman söylemiştim. Bu iki devlet Suriye´nin yanında yer almışlardır. Rusya bu ittifaktan sonra şöyle bir beyanda bulundu. Çözüm Şam da dedi. Son zamanda bunu hem Rusya hem de İran Esad ile masaya oturun dedi.

Rusya ne diyor şimdi? ?Türkiye´nin güvenliğini sağlaması hakkı. Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerekir? diyor. İran ?yapılacak operasyona karşıyım? diyor. Ve Türkiye´nin Esad ile masaya oturmalarını istiyor. ABD´nin ben askerlerimi çekiyorum demesi. Nerden çekeceğini belli değil. Bana kalırsa Fırat´ın doğusundan askerlerini çekecek. Türkiye ile arayı iyice soğutmak istemiyorlar. Burada kaldıklarında bize karşı askeri güç kullanmamak için çekiliyoruz dediler.

O bölgede kaldıklarında askeri güç kullanmaya kaldıkların da. Bizim elimizdeki koz olan incirlik ve Kürecik radar üssünün durumunun gündeme gelmesinde çekiniyorlar. Orta doğunun kontrolümü bu iki yerden sağlıyorlar. Bilhassa Radar üssü onlar için çok önemli. İsrail´e herhangi bir yerden füze saldırısı olursa. O füzenin nereden kalktığını ve nereye yöneldiği anında tespit ediliyor. İsrail´in ona göre önlem alması bakımda önem arz ediyor. Şimdi biz ne yapacağız?

Bu önemli o bölgeye belki bizdeki tanklarda fazla tank olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü çok uzun zamandır. ABD bu bölgeye Tank ve savaş araçları gönderdi. Esad ile masaya oturup. Bu bölgeden teröristleri atmanın tek yolu budur. Rusya destekli Esad orduları ile operasyonu birlikte yapmaktır. Bu hem bizim güvenliğimiz için gerekli. Hem de Suriye´nin toprak bütünlüğünü sağlanması bakımında yararlı olacaktır.

Bu işin birde aksi tarafını düşünelim. Biz buradan teröristleri çıkardık. Bu topraklara kim yerleşecek? Çünkü bu topraklar Suriye´nin. Suriye eninde sonunda bu topraklara yerleşenlerden burayı geriye alacaktır. O zaman yine Suriye ile papaz olacağız. Şimdi bu topraklar Esad´ın eline geçerse sınır güvenliğimiz sağlanmış olur. Fakat teröristler yerleşirse. Tarih boyu sınır güvenliğimiz olmaz. O bölge Suriye´nin eline geçtiğinde. ABD Suriye´den çekilmek zorunda kalacaktır.

Maden bu operasyonun adına barış pınarları adı verildiyse buna göre Hareket etmemizde fayda olduğunu düşünüyorum. Hırsla değil, mantıklı bir yol izlememiz bizim için daha hayırlı olacağını tahmin ediyorum. Çünkü her geçen gün ülke yalnızlığa doğru gidiyor. Bizim bu yapacağımız operasyonu destekleyen bir devlet isim duymadım. Bu yolu tercih edersek. Doğu Akdeniz de de yanımızda olan devletler olur.

Biliyorsunuzdoğu Akdeniz de yalnız kaldık. O zaman Suriye, Rusya ve İran bizi destekleyebilir. Artık askerlerimizin şehit olmasını istemiyorum. Yaptığımız yanlıştan dönmek erdemliktir. ABD´de başkanı Obama´nın ben Suriye de Esad´ı istemiyorum. Bize yardımcı olun demesine hemen balıklama atladık. 15-20 güne kalmaz Şam da Cuma namazı kılacağız denildi. Seneler geçti hala başka ülkede Yavrularımızı şehit veriyoruz. Artık şu Suriye batağına noktayı koyalım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-10- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44