Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARIŞ SÜRECİ SAFSATASI DEVAM EDİYOR

BARIŞ SÜRECİ SAFSATASI DEVAM EDİYOR


Barış süreci bitti mi? Bitmedi mi? Şayet bitti ise bu süreçte verilen tavizlerde bitmiş demektir. Bizim bildiğimiz tavizler yerine getirildi. Öcalan´a sayın demek suç sayılıyordu. Sayın kelimesini kullanmak serbest oldu.  Gösterilerde PKK paçavrası ve Öcalan posteri taşımak yasaktı. Serbest oldu. Türk kelimesi anayasadan çıkarılsın dediler.

Yeni anayasada Türk kelimesinin kullanılmayacağı söylendi. Hatta bu Türk kelimesi anayasadan çıkarılsın denildiğin de.  Anayasa uzlaşma komisyonu yeni anayasa üzerinde çalışma yapmakta idi. Komisyon başkanı Burhan Kuzu ?bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Bunlar varken anayasada Türk kelimesini kullanamayız? diyerek. İsteklerinin yerine getirileceğini söylemiş oldu. TC kaldırılsın dediler. Kurumların tabelalarından TC kaldırıldı.  Bu TC´nin kaldırılma olayını protesto etmek için gösteri yapan birçok vatandaş polisten dayak yedi. 

Gözaltına alınanlar oldu. Andımız kaldırılsın dediler.  İktidar andımız ırkçılık içeriyor diye. Andımız kaldırıldı. Irkçılık içermediği anayasa mahkemesi tarafından tescillendi. Ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırılsın dediler. Dağların eteklerindeki ve tepelerdeki ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırıldı. Şimdi o ibarelerin olduğu yerlere PKK paçavrası dikildi. Şayet bu çözüm süreci bitti ise verilen bu tavizle de bitmiş demektir. Hadi kaldırılan TC´leri yerlerine tekrar koyun. Kaldırılan andımızın çocuklarımıza milli şuur aşılaması için tekrar aldığınız yere geri koyun. Kaldırılan ne mutlu türküm ibaresini tekrar dikili olan PKK paçavrasının yerlerine yazdırın. Bizde çözüm sürecinin bittiğine inanalım.

Duruma bakılırsa bu çözüm süreci denilen süreç bir koz olarak kullanılıyor. Süreç bitti diyerek. Batıdaki milliyetçi oylara t göz kırpıyorlar. Ne barış süreci? Süreç falan kalmadı diyenler. Sürecin buzdolabına konduğunu söylediler. Aradan biraz zaman geçti. Sürecin rafa kaldırıldığını söylediler. İlerideki duruma göre hareket edileceği bu söylemden anlaşılıyor.  Buda doğudaki oylara göz kıpmaktır. Şayet 1 Kasımda bize 400 milletvekili verirseniz. Barış süreci raftan ortaya çıkarılacaktır demektir. Mavi boncuk kimde ise benim gölüm ondadır deniyor. Her iki tarafa da mavi boncuk veriyorlar. Barış sürecinde örgütün yaptığı her şey görmezlikten gelinerek bu günlere gelindi. Süreç boyunca kamu kuruluşlarına aman sürece zarar verecek eylem içerisin de olamayın diye emir veriliyor. Olaylar göremezlikten geliniyor. Doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu da paralel devletin kurumları oluşturuluyor. Barış sürecini bozacak onlarca olay oluyor.

İktidar bunlara ses çıkarmıyor. Bu kadar üzerinde hassasiyetle durulan barış süreci bir anda bitti deniyor. Bunun sebebini sağlık bakanı Müezzinoğlu şöyle açıkladı. ? cumhurbaşkanı seçeceğimize başkan seçseydik bu olaylar olmazdı? diye bu işin aslını itiraf etmiş oluyor. Barış süreci bozulup da PKK ile müzakereden vazgeçilip. Mücadele etmeye başlandıktan sonra. İki ayda 120 den fazla şehit verdik. Bu şehitlerin vebali barış sürecinde. PKK´nın yaptıklarını görmezlikten ve duymazlıktan gelen iktidarındır.  Bu gün olaylardan rahatsız olan Iğdır vali yardımcısı 13 polisimizin şehit olasından sonra. ? 15 gün önce ayni yerde vurulduk. Bu teröristler buradaki köylerde gizleniyor.

Hiçbir hareket yaptırmayanlar hakkın da soruşturma açılmalıdır. Yürekli valilere, amirlere, komutanlara, müdürlere ihtiyacımız var? diyor. Bu vali yardımcısının bu açıklamasından sonra, bu olayın üzerine gidiliyor. O köyün muhtarı kamyonetim çalındı diye emniyete şikâyette bulunuyor.  Olayda patlatılan bombaları taşıyan kamyonet muhtarın kamyoneti olduğu anlaşılıyor. Meğer işin içerisinde muhtarda varmış. Yine istifa eden bir vali, vali arkadaşlarına çağrıda bulunuyor. ?İstifa edin. Bu olaylara ortak olamayın? diyor. Bu olaylar şunu gösteriyor. Doğuda görev yapan kamu görevlilerinin vicdanları kendilerini rahatsız ediyor demektir. Valiler görevlerini tam anlamı ile yapmış olsalardı. PKK o bölgelerde bu kadar rahat hareket ederek. Silah ve mühimmat depolayamazlardı. Süreç içerisinde yollara bu kadar rahat bomba düzeneği kuramazlardı.

Asker kışladan çıkarılmaz. Askere arama tarama yaptırılmazsa. Polis karakoldan dışarı çıkarılmaz ise. Kamugörevlilerine bilhassa valilere operasyon yaptırmayın emri verilirse.  2 ayda 120 den fazla şehit verilir ise. Söylenecek tek söz vardır. Batsın sizin barış süreciniz. Hala bu barış süreci safsatası sürüyor. Şu bir gerçektir PKK kocaman devleti kandırmıştır. İktidar değil miydi? Ergenekon davasında PKK itirafçılarını gizli tanık yapan iktidar değil miydi? Bu gizli tanıkların ifadelerine önem veren iktidar değil miydi? Demek ki PKK itirafçıları da devleti kandırmış. Gerçi iktidarda itiraf etti. Kandırıldıklarını! Cemaat kandırdı! PKK kandırdı! PKK itirafçıları kandırdı! Pes artık! Her önüne gelen devleti kandırıyor.  ?Terör örgütü ile kararlılıkla bu güne kadar mücadele etti. Etmeye de devam edeceğiz? demezler mi? Milleti saf buldular böyle diyerek de milleti kandırıyorlar. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44