Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARIŞ VE DOSTLUK

BARIŞ VE DOSTLUK


Önceki yazılarımda uygulanan bu politikayı anlamak mümkün değil dedim. Ahmet Davutoğlu döneminden örnekler verdin. Şimdi Binali Yıldırım döneminin başladığını dile getirdim. Başbakan içeride ve dışarıda dostluğa önem vereceğiz dediğini söyledim. Dış ülkelerle kurulacak dostluklara değindim. Başbakan Suriye ile de dostluk kuracağız demesine rağmen. Bu gün çark etti. Esat gitmeden dostluk olmaz. Ya Esat´ı tercih edeceğiz. Ya da IŞİD´ı diyor. Böyle yanardöner politika olmaz. Esat´ı devirmek için Suriye´nin içişlerine müdahil olmadınız mı? Hem Suriye ile dostluk kuracağız diyorsunuz. Ertesi gün Esat gitmeden dostluk olmaz deniyor. Suriye´nin başında Esat´ın olduğunu bilmiyor musunuz? Esat gittikten sonra mı dostluk kuracaksınız? O zaman zaten sizin istediğiniz olduğu için. Dostluk kurmak mecburiyetindesiniz. Özgür Suriye ordusuna, El Nusraya bunun için yardım edilmedi mi? Dışarı ile barış ve dostluk kurabilmek için. Önce içeride barış ve dostluğun sağlanması gerekir. İçeride dostluk sağlanmadan dışarı ile sağlanacak dostluğun kıymeti olmaz. Ülke ayrım ayrım ayrıştırdı.

Önce bizden olanlar. Bizden olmayanlar diye ayrıştırıldı. Laik olanlar! Laik olmayanlar diye ayrıştırıldı. Cumhuriyetçiler, cumhuriyetçi olmayanlar diye ayrıştırıldı. Atatürkçüler Atatürkçü olmayanlar diye ayrıştırıldı. Dış politikada uyguladığınız ırkçılık yüzünden. Kırgın olanlar var. İçeride dostluk kuracağız deniyor. % 30´za yakın oyu olan bir partiye öyle suçlama yapılıyor ki. Af edilir cinsten değil. Her seçimde CHP terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlanır. Bunu biliyoruz. İçerde ve dışarıda dostluk kuracağız deniyor.

Başbakan yine CHP HDP ile işbirliği yapıyor demeden geri kalmıyor. Böyle dostluk nasıl ihdas edilebilinir? Atatürkçülerin gönlü alınmadan nasıl dostluk kurulabilinir? Cumhuriyetçilerin sizinle dost olmasını nasıl sağlayacaksınız? Daha geçen hafta içersinde cumhuriyeti kuranlar dinsizdi diyen. Meclis başkanının bu söylemi ortada dururken, nasıl dostluk kurulabilinir?  Cumhuriyet bir komisyon tarafından kurulmadı. Bütün milletin ittifakı ile kuruldu. Bu ne demek oluyor, biliyor musunuz? Cumhuriyetin kurulmasına onay veren bütün millet dinsizdi demektir. Atalarımız dahi dinsizlikle itham edildi. Bu durumda cumhuriyetçiler ve onay Veren atalarımızın torunları olarak. Bizlerle dostluğu nasıl kuracaksınız? Bu ülkeden 55 milyon Türk var. Bu Türkleri yok saymak için.

Ellerinden gelen çabayı harcanıyor. Ondan sonrada iç barıştan, dostluktan bahsediliyor. Önce içeride kırıp döktüğünüz bu milletle barışılması gerekir. Barış olmadan da dostluk olmaz. AKP kendisinden olanlardan başka hiç kimseye saygılı davranmaz. Söylenen sözler hep havada kalır. Ordu param parça edildi. Ordu ile dostluğu nasıl kuracaksınız? Davutoğlu dönemi komşularımızla sıfır sorunla başladı. Herkesle sorunlu durumla sonuçlandı. Ülke bu duruma getirildi. Binali Yıldırım döneminin de ayni olacağından şüpheniz olmasın. İç barışı ihdas edecek olanlar. Önce ben demeden kendisini kurtarması gerekir. Bu kadar sorunu olan bir ülkede hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak. Ülkeyi bir yere getirmez. Bir yere götürür. Götüreceği belli başkanlık sitemini getirmektir. Suriyeliler neden vatandaş yapılmak isteniyor.

Doktor olanlar, öğretmen olanlar, mühendis olanlar kalifiye eleman olanlar vatandaş olarak alınacakmış. Atama bekleyen binlerce öğretmen varken. Onları atmayıp! Suriyelileri almakla o öğretmenler ile nasıl dostluk kuracaksınız? O binlerce öğretmen atanmıyor. Sözleşmeli öğretmen alınacağı açıklanıyor. Kimler sözleşmeli öğretmen alınacak. Ben söyleyeyim! Suriyeliler sözleşmeli öğretmen olarak alınacak. Buna şark kurnazlığı denir. Ben Binali Yıldırım döneminin Davutoğlu dönemini aratacağını düşünüyorum. Bakın yargıda değişiklik yapılacak. Ne imiş cemaatçiler temizlenecekmiş. İnana var mı acaba? Yakında yüksek askeri şura (YAŞ) toplantısı yapılacak. Şimdiye kadar bu YAŞ toplantılarında irtica faaliyetlerinde bulunanlar. Ordudan ihraç edildi.

Hepsinde siyasetçiler bu ihraç kararlarına şerh koydular. Bu yakında yapılacak YAŞ toplantısında iktidar toplantıya ihraç edilecek listeyi kendisi getirecek. Artık tek adamlık dönemi fiilen uygulanır duruma gelinmiştir. Barış dostlu bunların hepsi havada kalacak sözlerdir. Millete şirin gözükmeye çalışıyorlar. Fakat milletin tasvip etmediklerini de yapmaya devam ediyorlar. Biz yaparsak olur sevdasından vazgeçmiyorlar. İstedikleri kadar barış ve dostluk desinler. Dilleri başka söylüyor. İcraatları başka yapılıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15 ? 07 ? 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44