Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARIŞ SÜRECİ BİTİYOR MU?

BARIŞ SÜRECİ BİTİYOR MU?


Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Barış sürecinde neler oluyor. “Birisi ne barışı” diyor. Başka birisi “sürece kararlılıkla devam edeceğiz” diyor. Biriside “sürecin devam etmesi için. Mutabakat sağlanan sözlerin yerine getirilmesi gerek” diyor. Alın size üç bilinmeyenli bir denklem. Çöz çözebilirsen! Söylenenleri gözden geçirelim. Bakalım bu üç bilinmeyen denklem haline nasıl gelmiş görelim. Cumhurbaşkanı HDP’liler için verip veriştiriyor. “ Hainler diyor! Barış diyorlar! Ne barışı yahu” diyor. Bunun anlamı barış marış yok, demektir. Bunu başka türlü anlamak mümkün değildir. “Ben bu süreç için bedenimi koydum” diyen. Sayın cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan değil miydi? Yapılan olaylar Tayyip Erdoğan’ı da çileden çıkarmış olmalı ki. Ne barışı yahu diyor.

İktidarın başı olan Ahmet Davutoğlu ise “barış sürecine kararlılıkla devam edeceğiz” diyor. Bu tezat değil midir? Açılım sürecinin sona erdiğini kandilden PKK’nın lideri Cemil Bayık defalarca söyledi. Bunun söylemlerine göre açılımın tek taraflı sürdürülmesi mümkün değildir. HDP ise “açılımın sürdürülmesi için. Mutabakat sağlanan sözlerin yerine getirilmesi gerek” diyor. Üç bilinmeyenli denklem demiştim. Bu söylemler ile gelin bu üç bilinmeyen denklemi çözün. Şayet bir barış süreci ortaya konmuş ise. Bu denklemin içerisinde olanların söylemlerinin ayni olması gerekmez mi? Üçü de ayni şeyleri söylemiş olsaydı. Barış sürecinden bahsedile bilinirdi. Fakat ayrı ayrı söylemler barış sürecinin bitime noktasına doğru gittiğini göstermiyor mu?

Başbakan “kamu düzenini sağlayacağız” diyor. HDP “kamu düzeninin sağlanması için. Barış sürecinin amacına ulaşması gerekir” diyor. Bu söylemin amacı öz güvenlik güçlerinin güney doğu Anadolu da görevini yapmaya devam edecekler demektir. Yine HDP sözcüsü “Öcalan’ın fikirlerine kulak verilmelidir. Bizi diz çöktürmeye çalışmasınlar. Kimsenin önünde diz çökmeyiz” demek meydan okumak değil midir?

Milletin kafasını karıştıracak söylerler ortalıkta dolaşıyor. Yalnız bir itham var.  HDP sürecin devam etmesi için mutabakat sağlanan sözlerin yerine getirilmesi gerekir diyor. İktidarın verilen hangi sözler üzerinde mutabakat sağlandı ise bunu açıklaması gerekir. Her şey konuşulsun deniyor. O zaman verilen sözlerin ne olduğunu da milletin bilmesi hakkıdır. Barış süreci ile gündem yaratılıyor. Dikkatler sürece çekilerek önemli konular kamufle ediliyor.

 IŞİD için gerçekleştirilen koalisyon anlaşmasına dayanılarak. Suriye topraklarında ikamet eden terör örgütlerine mensup destekçilerin eğitimleri ülkemizde verilmeye başlanıyor. Hangi örgütlerin eğitim göreceği belli değil. Eğitim görecek terör örgütü militanları olduğu kesin. Suriye Topraklarında IŞİD’a karşı mücadele eden örgütler belli. Peşmerge, PYD, PPK ve özgür Suriye ordusu. Özgür Suriye ordusuna mensup militanları uzun zamandır eğitiyorduk. Şimdi anlaşma gereği olarak. Diğer gelecekleri eğiteceğiz. PYD ve PKK eğitilmesi için militanlarını gönderebilir.  PYD’nin militanlarının geleceği kesindir. Diğer PKK ve Peşmergede değişik eğitim görmeleri için militanlarını gönderebilir. Bunlar ABD eğitimcileri tarafından eğitilecek. Nerede eğitilecekler? Türkiye topraklarında. Hangi örgütün militanı gelirse gelsin. Bunların üçü de yarın Türkiye’ye ile silahlı çatışmaya girecek olan örgüt militanları olacaktır. Terörist yetiştiren bir ülke olacağız. Bizim topraklarımızda yapıldığına göre bizim eğitimcilerimize de görev verilecektir.

Her ordunun kendisine göre bir eğitim biçimi vardır. Hiçbir ordu kendisine özel eğitim biçimini başkasına öğretmeyi istemez. Böyle bir garip olayın içindeyiz. Bunların barınma, yiyecek ve içeceklerini de Türkiye karşılayacaktır. Nasıl Peşmergenin geçişinde yemek masraflarını Urfa valiliği ödedi ise. Buradaki iaşe bedellerini de bizim ödeyeceğiz aşikârdır. Suruç kaymakamı da 5 bin ton benzin ve 5 bin ton mazotu ödedi ise. Bu eğitim masraflarını da biz öderiz. Besle kargayı oysun gözünü.

Bu üçlü terör örgütü ile ileride mutlaka mücadele etmek durumunda kalacağımız kesindir. Barış süreci ne olursa olsun. Artık PKK bizim ebedi düşmanımız olarak kalacaktır. Binlerce şehidin aileleri, çocukları, sevenleri çektikleri bu acıları unutacaklarını kimse beklemesin. Doğmamış çocuklar yetim kaldı. O çocuk babasının birileri tarafında kalleşçe şehit edilmesini unutacağını mı zannediyorsunuz. Bir BDP milletvekili şöyle bir kelamda bulunmuştu. “ Biz yalnız doğuya değil. Türkiye’nin tamamına talibiz” demişti. Bölünme ile amaçlarına ulaşsalar dahi. Ülkenin tamamı üzerindeki taleplerinde vazgeçmeyeceklerdir. Bu bölünmeyi başardık. Bunu neden başaramayalım diye cesaretleneceklerdir. Bölünme ile iş bitmiyor. Adamların emellerinin başka olduğunu kendileri açıkladılar. Onun için iktidar adımlarını atarken geleceği de göz önünde bulundurarak atmalıdır. Süreçte verilecek tavizler geleceği de ilgilendiriyor. Şimdi ABD sayesinde elleri daha da güçlendi. Çünkü her türlü yardım ABD tarafından sağlanıyor. ABD’nin BOP planı adım adım gerçekleşmeye doğru ilerliyor. Artık barış sürecinin hiçbir önemi kalmamıştır. Barış sürecini telaffuz eden bir tek iktidardır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44