Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BARZANİYİ KİM ŞIMARTTI?

BARZANİYİ KİM ŞIMARTTI?


Barzani´yi bu duruma Türkiye getirmiştir. Irak olayında Iraktan kaçıp Türkiye´ye sığınanlarla birlikte gelen Barzani, doğudaki sığınma kamplarında kalmıştır. Özal hükümetleri zamanında Barzani ye pasaport verilmiştir. Irak savaşı sona erince kuzey Irak´a giden Barzani oradaki Kürtleri toplamıştır. Sonra kuzey ırak Kürt bölgesini ele geçirmiştir. Bu arada ABD ile temasa geçmiş ve ABD´den yardım almıştır. Barzani her zaman PKK terör örgütünün destekçisi olmuştur.

Hatırlayalım PKK militanları ile girilen bir çatışmada. PKK militanları kuzey Irak´a kaçmışlardı. Ve Barzani ye sığınmışlardı. Türk hükümeti Barzani´den bu PKK militanlarını istedi. Barzani ? Türkiye ye bırakın PKK militanlarını vermeyi. Bir Kürt kedisini dahi vermem? diyerek Türkiye´nin isteğini geri çevirmişti. Hükümet Barzani bizim muhatabımız değildir.  Bizim muhatabımız merkezi ırak hükümetidir demiştir. Biz Türkiye de elektriği pahalı kullanırken. Barzani ye ucuz elektrik dahi verdik. Sonra AKP iktidarı nasıl oldu ise Barzani ile arasını düzelti. Hüseyin Çelik Kuzey Irak´a gitti. Buradaki karşılamada ?burası Osmanlı döneminde Kürdistan olarak geçiyordu. Benimde Kürdistan dememde bir sakınca yok? demişti.

Sonra tokalaşma yerine çak yapılmışlardı. Biz bunları unutmadık. AKP yaptığı bir Kongresine Barzani´yi kongre ye davet etti. Kongrede Barzani´yi konuşturdular. Konuşma platformuna konuşma yapmak için davet edildiğinde. Kongre salonundaki AKP´liler tarafından ?Türkiye seninle gurur duyuyor? sloganı ile platforma çıktı. Şimdi hala Barzani ile gurur duyuyor musunuz? Referandumda evet oyu gelsin diye. Türkiye ye geldiğinde İstanbul ve Ankara hava limanlarına Kürdistan bayrağı asan iktidar değil miydi? Kurulmuş bir Kürdistan devleti olmadığı halde. Barzani yi devlet başkanı gibi karşılayan iktidar değil miydi?

Bu olay eleştirilince başbakan Binali ?bir bayraktır tutuldular. Ne var bunda dememiş miydi? Ayrıca Diyarbakır da yapılan bir şova Barzani davet edilmedi mi? O şovda konuşma yapan Tayyip Erdoğan ?kuzey Kürdistan da ki Kürk kardeşlerime buradan selam gönderiyorum? demedi mi? Barzani ye bu kadar yakınlık gösterirseniz olacağı budur. Şimdi Ekim ayında referanduma gidileceğini açıkladılar. Şimdi Barzani´yi eleştiriyorlar. Bu kadar yüz verirseniz o da astarını böyle almaya çalışıyor.

Ey Bahçeli Bey şimdi Barzani ye celalleniyorsun. Bunun buraya geleceğini zamanında neden düşünmedin? AKP´nin yukarıda anlattıklarımdan hiç mi haberi olmadı? Atı alan Üsküdar´ı çoktan geçti. IŞİD´I başımıza bela eden iktidardır. PYD´yi ve YPG´yi başımıza bela eden iktidardır.

Bunlara yardım edilmedi diyebilir misiniz? IŞİD Suudi Arabistan, katar ve Türkiye´den yardım almadı mı? Kobani olaylarında PYD´ ye yardım edilmedi mi? Barzani´n Peşmergelerinin topraklarımızdan Suriye geçmesine izin verilmedi mi? Böylelikle PYD ye yardım edilmedi mi? Bu belalar başımızda iken. Şimdi birde Katarın yanında yer alarak. Başka ülkeleri de karşımıza almış olmadık mı? Hadi bakalım Barzani´n referandumunu nasıl engelleyeceksiniz?

Barzani ye çok güvenmiştiniz. Şimdi güvendiğiniz, inandığınız dağlara kar yağmadı mı? Benim anlamak da zorluk çektiğim bir mesele var. Katarın teröre destek veriyor şeklindeki ithamını kabullenemiyoruz deniliyor. Bu itham ağır geliyor değil mi? Referandumda hayır diyenler teröristlikle itham eden iktidar değil miydi? Kendi vatandaşınızı terörist olmakla itham edeceksiniz. Başka bir ülkenin başkaları tarafında teröre destek veriyor ithamına şiddetle karışı çıkacaksınız. Ve katarın yanında yer alacaksınız. İleride Katar bizi kandırdı demek durumunda kalmazsınız inşallah. Şimdiye kadar kime yardım edildi ise onlarla düşman olduk.

Böyle bir düşmanlığı asla istemeyiz. Katar ile bu ilişki bir devlet ilişkisi değildir. Ahbap çavuş ilişkisidir. Yönetimlerin karşılıklı menfaat ilişkisidir. Her zaman ahbap çavuş ilişkilerinin sonu hüsranla sonuçlanmıştır. Umarım katarla ilişkilerimiz böyle olmaz. Ülke bir belirsizlik içersindedir. Sonuç inşallah ülkemizin lehine olur. Gönlümüz bundan yanadır. Fakat şu bir gerçektir. Barzani´yi bu duruma Türkiye getirmiştir. Gurur duyduğunu Barzani işte budur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne Mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-06- 2017 Mustafa KOÇAL          

 

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44