Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Başarıya destek

Başarıya destek


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin olağan genel kurulunda Turgay Olcayto´nun başkanlığındaki yönetim kurulu, bir önceki yönetimde yapılan çok küçük değişikliklerle yeniden üç yıllığına göreve getirildi. İyi de oldu. Çünkü bu yönetim, son üç yılda, basın sektöründe yaşanan gerçekten de çok zor bir ortam ve koşullara karşın başarılı çalışmalara imza attı.

Yönetim kurulunun, çok ayrıntılı bir kitapçık şeklinde hazırlanan 2013-2014-2015 çalışma ve hesap raporunda yer alan, cemiyetimizin başkanı Turgay Olcayto´nun sunuş yazısından küçük bir bölümü vermek istiyorum:

?Kitabın içeriğine göz attığınızda ne çok şeyle uğraşan bir Yönetim Kurulu olduğumuzun ayırtına varacaksınız. Sunuş yazısında daha fazla detaya girmek istemiyorum. Ama hiç tevazu göstermeden şunu söylemek isterim ki Başkan olarak ben ve Yönetim Kurulu´ndaki bütün arkadaşlarım, büyük bir özveriyle, üç yıl boyunca çalışmayı sürdürdük. Mağdur olan her gazetecinin yanında olduk. İktidar baskısıyla kapanan gazeteler, TÜRK-SAT uydusundan çıkarılan televizyonlar, kayyuma devredilen medya kuruluşları bu haksızlıklar karşısında bizleri hep yanlarında gördüler. Hiçbir siyasi partiyle yakınlık kurmadık, bağımsızlığımıza toz kondurmadık. Bileşenlerimiz Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti, DİSK´e bağlı Basın-İş Sendikası, Basın Enstitüsü Derneği(IPI) Türkiye Temsilciliği ve Haber-Sen ile birlikte, gazeteciler üzerinde yaratılmak istenen ağır baskıya karşı koyabilmek için ulusal ve uluslararası toplantılar yaptık. Yurt dışında da ses getiren etkinliklerimiz oldu. Bugüne dek Yönetim Kurulumuzla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan ötürü kendimizi başarılı, vicdanımızı rahat hissediyoruz. Terörün sona erdiği, barışın ülke düzeyinde gerçekleştiği, çağdaş demokrasinin yeşerdiği, insanların temel hak ve özgürlüklerinin örselenmediği, düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kalktığı ve halkın haber alma özgürlüğünün tıkanmadığı yeni bir Türkiye adına gelecek dönemde de gazetecilik çalışacağımıza inanıyoruz.?

Olcayto´nun bu değerlendirmesinde en küçük bir abartı yok. Gerçekten de çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiler.

Geçtiğimiz yaz, Turgay Bey´in, mini bir tatil için Erdek´e geldiği dönemde yanındaydım. Sözüm ona, tatile gelmişti ama aklı, cemiyetteydi. Çünkü, her gün, ülkemizde medya sektörünü yakından ilgilendiren olaylar gerçekleşiyordu. Üç gün kalabildi ve tatilini keserek yeniden İstanbul´a döndü. Tabii, Kapıdağ´da, Erdekli gazeteci Taygun Ertan´ın arabasıyla yaptığımız gezinin tadı da damaklarımızda kaldı.

Turgay Bey, çok alçakgönüllü kişiliğe sahip. Övünmeyi ve yapamayacakları işler konusunda söz vermeyi sevmiyor ama iddialı çalışmalardan da kaçınmıyor. Bu arada, hakkını teslim etmek gerekir ki, çok çalışkan ve işinde hırslı bir genel sekreter, Sibel Güneş´e sahip. Güneş´in o bitip tükenmez enerjisine hayranım. Çok kaliteli ve uyum içinde çalışan, güler yüzlü bir yönetim iş başında. Her şeyden önemlisi de, deneyimleriyle konulara çok hakimler.

Evet, çok iyi oldu. Büyük sıkıntılar ve sorunlar içinde bulunan medya ortamında, bu deneyimli ekip,  cemiyet üyelerinin sağduyusuyla yeniden göreve getirildi. Başarılı olacaklarından kuşkum yok.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44