Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞIMIZ BELADA

BAŞIMIZ BELADA


 

Başımız belada hem de çok büyük belada. Bu beladan nasıl kurtulacağımızı tahmin etmek bile zor. Suriye de Esat rejimini yıkmak hevesi bizi nerelere getirdi. Esat dostumuzdu! Birlikte iki ülkenin bakanlar kurulu toplantısı yapıldı. Fenerbahçe kulübü Suriye ye götürüldü. İki ülkenin liderleri birlikte maç izlediler. İki ülkenin liderleri birlikte tatil yaptılar. O zaman Suriye´nin başında yine Esat vardı. Bu Esat o zaman iyi idi de sonradan mı kötü oldu? Her şeyin terse dönmesi, ABD´nin ben Suriye´nin başında Esat´ı istemiyorum demesi ile başladı. Bununda sebebi de Suriye´nin İsrail için büyük tehlike olması idi. Bizim topraklarımızda kürecik radar üssünün kurulması da bunun için idi. Bu radar üssü İran ve Suriye den İsrail´i koruma amaçlı kurulmuştur.

Bu radar üssü için. İran bana bir saldırı olursa. İlk vuracağımız yer kürecik radar üssüdür diye beyanat vermiş idi. Durumun böyle olduğu belli iken. ABD´nin ben Suriye de Esat´ı istemiyorum, diyerek Türkiye´den yardım istemesine balıklama daldık. Bunun sonunun nereye gideceğinin hesapları yapılmadan. Suriye düşman ilan edildi. Bu işin içerisine öyle emin olarak girdik ki? Öyle üç dört hafta değil. Bir iki hafta içerisinde Şam da Cuma namazı kılarız ümidi ile yola çıkıldı. 4 sene oldu! Şam da Cuma namazı kılınamadı. Amma güney sınırımızın kontrolünü iki terörist devlete bıraktık. Suriye olayının bize ne getireceğinin ne götüreceğinin hesabı yapılmadı. Suriye´nin işlerine bulaşmamız. Üç tarafı tabii güzelliği olan denizlerle çevrili ülkemiz. Şimdi dört tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke haline getirildi. Ne kazancımız oldu derseniz?  Elde sıfırdan başka bir şey yok. Ne zararımız oldu derseniz? Hem maddi, hem de manevi kaybımız çok olmuştur. Terörist örgütleri ülkemizi mekân tuttu. Güney sınırımız terör örgütlerinin kontrolüne geçti. İki terörist devler komşumuz oldu. Şah Süleyman türbesinin olduğu yerin toprağını kaybettik. Ve Şah Süleyman türbesinin yerini değiştirdik.

Terörist devletlerden birisi PKK´nın Suriye kolu olan PYD´nin kurduğu devlet. Bu devlet ayni zamanda topraklarımızın içerisinde demektir. Çünkü PYD demek PKK demek. PKK demek PYD demektir. Öbür terörist devlet ise dünyanın en azılı, en cani, en hayâsız devleti olan IŞİD olmuştur. Suriye ile yapılan ticari anlaşmalar yok sayılmıştır. Bu işin başından beri Rusya´nın Suriye´nin yanında yer aldığı biliniyordu. Suriye de bu olalar başlayınca Rusya uçak gemilerini Suriye ye göndermiş idi. Ayrıca Suriye´nin füze sistemini Rusya kurdu. Sonunda Rus uçağının sınırımızı ihlal etmesi üzerine Rus uçağı, bizim uçaklarımız tarafından düşürüldü.  Şimdi birde Rusya ile başımız derde girdi. Aklıselim galip gelmez ise üçüncü dünya savaşı dahi çıka bilir. Böyle bir savaşın merkez üssü Türkiye olacaktır. Böyle olunca da! Allah korusun en büyük zarara uğrayan ülkemiz olacaktır. Suriye´nin yanında yer alanlar Suriye de konaklayacaklardır. Suriye´nin karşısında olan ülkelerin güçleri ise ülkemizde konaklayacaktır. Bu durum savaşın merkez üssü Türkiye olmuş olacak. Bu durumda ülkede nelerin olacağının yorumunu sizlere bırakıyorum. Burada milli duygulardan ziyade aklıselimin önde olması önemlidir. Rusya ile ticari bağlantılarımız kopma noktasında. Rusya kendi menfaatine olan ticari ilişkileri kesmeyeceğe benziyor. En önemlisi doğal gazdır. Doğal gazın kesilmeyeceğini söylüyorlar. Fakat öbür taraftan vatandaşlarına Türkiye ye gitmeyi dedikleri gibi. Türkiye de olanları geri dönmeye çağırıyor.

Sınırda TIR´lar vuruldu. İş adamları ülkeye sokulmuyor. Birçok iş adamı Rusya da inşaat yapımı ile uğraşıyor. Böyle bir olayı Libya da yaşadık. İnşaat firmalarını sınır dışı ettiler. Adamlar alacaklarını dahi alamadı. Rusya bizden en çok beyaz et alıyordu. Beyaz et alınımını durdurdu. Başka ihraç malzemesi götüren TIR´lar geri çevrildi. Fuara katılmak için Rusya ya giden iş adamları havaalanında bekletiliyor. Geri gönderilecekler. En fazla turist gelen ülkelerden birisi Rusya idi. Bundan böyle Rusya´dan turistin gelmesini beklemek iyimserlik olur. Birde bahane bulup da doğal gazı keserlerse yandığımız gündür. Sanayi doğal gaz kullanıyor. Ülke olarak ısınmayı doğal gaz ile yapıyoruz. Elektrik üretiminin % 46´sını doğal gazla yapıyoruz. Biz ne kadar Rusya ile dostuz desek de bunu faydası olmayacaktır. En fazla ihracat yaptığımız ülkelerden birisidir Rusya. Bir Suriye olayının içerisine girmemizin ülkeye verdiği zararı görüyor musunuz? Birde 3 milyon Suriye mültecilerine bakıyoruz. Ondan sonrada Avrupa ülkelerine bize yardım edin diyoruz. Birde önemli ithamlar var. Teröristlerle iş birliği yapanlar. Bizi arkamızdan vurdular deniyor. Diğer ülkelere Rusya bunu kabul ettirirse teröristlerle iş birliği yapan ülke durumuna düşeceğiz. Arıca IŞİD´ın petrolünü satın aldığımız. IŞİD´a milyar dolarlar kazandırmakla itham ediliyoruz. Bu olaylar dışarıda itibarı zedelenen ülkemizin itibarının daha da zedelenmesine sebep olacaktır. Olayın neresinden bakarsanız bakın hiçbir menfaatimizin olmadığı bir işin içersine girdik. Ülkemizi iyi günler beklemiyor. Yapılan yanlışlığın faturasını millet ödeyecektir. Hem maddi yönün hem de manevi yönün faturası millete mal edilecektir. Aklıselim öne çıkarda. İnşallah daha büyük belalar başımıza gelmez. Allah ülkemizi her türlü beladan korusun saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26- 11- 2015 Mustafa KOÇAL.  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44