Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYE´M

BAŞIN SAĞ OLSUN TÜRKİYE´M


                    /resimler/2017-6/1/0821364791646.gif

Akşam haberlerinde 3 şehidimizin haberi ile sarsıldık. İçimiz acı acı Yanerken gece yarısına doğru. Bir helikopterin düşmesi ile kavrulduk adeta. Şehit sayısında net bir bilgi yok. Benim bu yazıyı yazmaya başladığımda. Fakat 10 civarında olduğu bilgisi var. Bu helikopter düştü mü? Yoksa düşürüldü mü?  Düşürülmüş olması ihtimali bulunuyor. Çünkü ABD bu terör örgütlerine ağır silahlar verdi.

Uçak savar roketleri verdiği dile getirilmişti. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, ailelerine sabırlar vermesini niyaz ederim. Milletimizin başı sağ olsun. Başın sağ olsun Türkiye´m. Allah bu mübarek günler hürmetine ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtsın. Milletimize acı günler göstermesin. İktidar parlamenter sistemde kendi bildiğine göre bir barış süreci başlattı. Bu sürece karşı çıkanları nerede ise vatan haini ilan edeceklerdir. Şehit gelmesini istiyorlar. Anaların ağlamasını istiyorlar.

Bunlar kanla besleniyor gibi ithamlarda bulundular. İktidar bu süreçte adeta terör örgütünü korumaya aldı. Ordunun elinde operasyon yapma yetkisini aldı. Askeri kışlaya, polisi karakola çekti. Valilere PKK´ya operasyon yaptırmayın emrini verdi. PKK bu barış sürecini kendi menfaatine kullandı. Önce kırsala hâkim oldu. Sonra köyler yerleşti. Siz ne yapıyorsunuz diyen olmayınca. İl ve ilçeler yerleştiler. İlçeleri silah deposu haline getirdiler. Yer altı bomba düzenekleri kurdular.

Ne istihbarat nede yetkililer bunlara ses çıkarmadılar. Süreçten sorumlu Beşir Altay ya bu durum iletildiğinde, ?endişe edilecek bir durum yok. Hepsinden haberimiz var? dedi. Farenin dağ doğurduğu gibi, barış sürecide PKK´yı doğurdu. Zamanında bu barış sürecine karşı çıkanlar haklı çıktı. Biz yaparsak olur düşüncesi ile hareket ettiler. Milletin meclisteki temsilcilerini yok saydılar. Bu terör meselesi devletin meselesi olmasına rağmen, kendilerinin meselesiymiş gibi hareket ettiler.

Bu terör milletin meselesi idi. İktidarın meselesi değildi. Sorun mecliste çözülmesi gerekirdi. Netice ne oldu? Barış süreci duvara tosladı. Bu sorunun çözülemediğinin suçunu nereye bağladılar. Parlamenter sisteme bağladılar. Başkanlık sistemi gelecek terör bitecek sloganını söylemeye başladılar. Başkanlık sistemi geldi. Bir buçuk ay oldu. Terör meselesi hiç gündeme geldi mi? Şehitler gelmeye başladı. Yine terör ile ilgili tek kelime söylenmedi. Şimdi 15´şe yakın şehidimiz var.

Çarşamba gecesi ülkemiz için kara bir gece olmuştur. Şimdi ne diyecekler merak ediliyor. İktidar günlerdir FETÖ meselesi üzerinde duruyor. Terör konusunda iktidarın basireti bağlandı. Ordunun morali zaten bozuktur. Bunu kimse inkâr edemez. Suriye de yalnız kaldılar. Beklentileri gerçekleşmedi. ABD ve Rusya´dan beklenen gerçekleşmedi. Aksine terör örgütlerinin yanında yer aldılar. İki süper güç terörün yanında yer alınca ordu tek başına kaldı. Onun için ordunun morali bozuktur.

Allah rızası için. Referandumdan sonra bir tek kelime bahsedin terörler ilgili olarak. Ne yaptılar? Cumhurbaşkanını partili başkan yaptılar. Bu mesele her şeyin önüne geçti. Terör ne oldu? Konuşulmadı bile. Ne konuşuldu CHP´nin FETÖ ile ilgisi konuşuldu. Bunlar konuşulacak konular değildir. Referandumda söz verdiniz. Başkanlık gelecek terör bitecek diye. Nerede kaldı bu verdiğiniz söz. Bana dur bakalım dün bir bu gün iki diyeler olacaktır.

Bir şeyden bahsediliyorsa bunun tedbirleri hemen alınır. Ne yaptılar terörle ilgili olarak. Referandumdan sonra şunu yaptılar diyebilen var mı? Ülkede OHAL var. Meclisten kanun çıkacak diye bir problem de yok. Ülke kanun hükmünde kararnamelerle yönetiliyor. Ülkenin menfaatine olacak bir tane KHK çıktımı?

Artık AKP´nin terörle mücadele edemeyeceği anlaşılmıştır. Bir yerlerde bir eksiklik var. Bunu giderecek birilerinin gelmesi lazım. Bütün müttefiklerimizle aramızı bozduk. Ne için? Başkanlık sistemi için değil mi? Nasıl haledecekseniz? Açıklayın bizlerde destek olalım. 

Kim teröre destek veriyorsa veya terör yandaşlığı yapıyorsa Allah belalarını versin. Kim terörü lanetlemiyorsa onlarda iyi düşünsünler. Terörün her türlüsüne lanet olsun. Bize çektirdikleri acıları bin mislini Allah onlara çektirsin.

Bir asker olarak bu yazıyı büyük bir üzüntü içerisinde yazdım. Çünkü o şehitler hepimizin evladı. Onlar bizim canımızdan bir parça. Bu parçanın kopması biz derin üzüntüye sevk ediyor. Saygılarımla.  

                                                             01- 06- 2017 Mustafa KOÇAL

/resimler/2017-6/1/0823195731163.gif

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44