Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BASIN TOPLATISI METNİ

BASIN TOPLATISI METNİ


Ülkenin bu günkü durumunu endişe ile izlemekteyiz. Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki. Endişe etmemek mümkün değil. Terör olayları başımızın belası oldu. Hiçbir ülke bünyesinde bu kadar terör örgütü barındırmaz. Üç tarafı denizlerle çevrili doğa güzeli güzel ülkem. Dört tarafı düşmanlarımızla çevrili bir durma geldi. Ülke kan gölüne dönmüş. Vatandaşın şehit cenazelerinden dolayı içi kan ağlıyor. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Vatandaşın ağlamaktan göz pınarları kurumuş. Suriye sınırımız tehdit altında. Ülkenin sorunları her geçen gün çığ gibi büyüyor. İktidar bu sorunlar hiç yokmuş gibi. Başkanlık sistemini nasıl getire bilim sevdasında. Tarihler ret ediliyor. Anayasa yok sayılıyor. Yargı kararlarına uyulmuyor. Anayasaya uyulmayacaksa anayasa yapmaya ne gerek var? Bu gün ülkenin ne anayasaya ne de başkanlık sistemine ihtiyacı yok. Ülkenin huzura ihtiyacı var. Huzuru da sağlayacak olan iktidardır. Fakat huzuru sağlama yerine ülkeye huzursuzluk getiriliyor. Cumhurbaşkanı 1919 tarihini ret ediyorum diyor. Nedir bu 1919 tarihi? Türkiye cumhuriyetinin tarihinin yazılmaya başlandığı tarihtir. 1919 tarihinin ret edilmesi Türkiye cumhuriyetinin tarihinin ret edilmesidir.

Başbakan cumhurbaşkanına hitaben şöyle diyor. Sevdan sevdamızdır. Davan davamızdır. Yolun yolumuzdur diyor. Pekiyi ülkenin sorunları ne olacak. Anayasa ne derse desin önemli değil bizim söylediğimiz önemli demiyor mu? Arkasından da ekliyor. Anayasayı ve başkanlık sistemini meclise getireceğiz diyor. Hangi anayasayı meclise getireceksiniz? Anayasa millet mutabakatı ile yapılır. Kurumların görüşü alınmıyor. Sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmıyor. Milletin görüşü alınmıyor. Milletin temsilcilerinin görüşü alınmıyor. Böyle bir anayasa milletin anayasası olamaz. Kim yapıyor anayasayı AKP milletvekillerinden oluşturulan bir komisyon yapıyor. Böyle bir anayasa AKP´nin anayasası olmaktan başka bir şey değildir.

Yargı kararlarına uyulmuyor. Anayasa mahkemesi Balıkesir SEKA nın ve Seydişehir alüminyum tesislerinin satışın iptal etti. Ve geri alınmasına karar verdi. Gerekçe millet menfaati gözetilmemiştir dedi.

Ülkenin herkesi ilgilendiren bir sorunu var. Kaçak elektrik kullanım parasının vatandaştan alınmasıdır. Bu kaçak elektrik kullanmanın haram olduğunu iktidar kendisi söylüyor. Bu haram olarak kullanılan elektriğin parasını bizlerden alıyor. Bazı vatandaşlar bu olayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme bu vatandaşları haklı buldu. Bu kaçak elektrik parasının vatandaştan alınmasının adalesiz olduğuna mahkeme karar verdi. Ayrıca ödenen paralarında geri iade edilmesini de karara bağlanıyor. Mahkemenin verdiği bu kararı Yargıtay da onaylıyor. Mahkemenin verdiği bu karar vatandaşın menfaatine olan bir karardır. Doğu Anadolu ve güney doğu Anadolu bölgelerinde ki illerde kaçak elektrik kullanımı çok artış gösterdi. Bazı illerde % 70- 75 olan yerler var. Balıkesir de kaçak elektrik kullanımı %8 dir. Bu kaçak elektrik kullanımı için alınan paranın adaletsiz olduğuna mahkeme karar veriyor. Yeni enerji bakanımız Berat Bey ben mahkeme kararı falan dinlemem. Ben bu parayı alırım diye meclise kanun teklifi getirdi. Mahkemenin bu paranın alınmasının adaletsiz olduğuna karar vermiş olmasına rağmen. Kanun çıkararak mahkeme kararını bozmuş oldular. Mahkeme vatandaşın menfaatine olan bir karar veriyor. İktidar vatandaşın menfaati olmayacak şekle çeviriyor. İktidarların görevi vatandaşlarının menfaatini korumaktır. Bu çıkarılan kanunun ne adaletle ne demokrasi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Hem de öyle bir kanun çıkarıyorlar ki?  İstedikleri zaman bu kaçak elektrik parasını artırabilecekler. Vatandaşlar adaletsiz olarak alınan bu para için mahkemeye başvuramayacaklar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kanun çıkarılmasına imkân yoktur. Bakan bey topu eski iktidarlara attı. Bu kaçak elektrik parasını biz çıkarmadık geçmiş iktidarlar çıkarmış diyerek kendisini haklı çıkarmaya çalıştı. Ben geçmiş iktidarlar döneminde böyle bir paranın alındığını duymadım da görmedim de. Elektrik dağıtımı özelleştirildi bu kaçak elektrik parası ondan sonra çıktı. Velev ki vardı diyelim. Şimdi mahkeme bu paranın alınmasının adaletsiz olduğuna karar vermiş.  Devletin adaletsizliğe devam etmesi mi gerekir? İktidarların görevi adaleti sağlamak değil midir? Adaletsizliği iktidarın savunması demek ben adalet falan tanımam demektir. Bu vatandaşa saygısızlıktır. Ayrıca bu kararı veren mahkemelerde saygısızlıktır. Vatandaşın yargıya güvenin sarsılması demektir. Ülkede ne anayasa, ne kanunlar, ne mahkemelerin verdiği kararlar geçerli değildir. Başbakanın dediği gibi, anayasa ne derse desin önemli değil. İktidarın ayni zamanda tek kişinin dediği önemlidir. Ben buradan iktidara çağrıda bulunuyorum. Kaçak elektrik kullanımını önlemek için tedbir almıyorsunuz. O zaman her il kendi ilindeki kaçağı kendisi ödesin. Şayet adalete inancınız varsa. Mustafa KOÇAL

 

 

 

  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44