Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAŞKANLIK SİSTEMİ FİİLEN UYGULANIYOR

BAŞKANLIK SİSTEMİ FİİLEN UYGULANIYOR


AKP özlemini çektiği başkanlık sistemini fiilen uygulamaya başladı. Cumhurbaşkanı makamı bağımsızdır. Herkesin cumhurbaşkanı olması gerekir. Bu kanun gereğidir. Cumhurbaşkanı merkez bankası başkanına “ne duruyorsun! Faizleri indirsen ya, merkez bankası bağımsız diyecekler. Ben de bağımsızın” diyor. Öbür taraftan, bir parti lideri gibi miting yapıyor. Muhalefeti eleştiriyor. 7 Haziranda yapılacak seçimler için. Yeni Türkiye de yeni anayasa için. AKP’nin tek başına iktidar olmasını sağlamak için. Vatandaştan oy istiyor. Nerede kaldı cumhurbaşkanının bağımsızlığı? Amaç özlemini çektiği başkanlım sistemine geçmektir.

Şimdiye kadar bu birçok cumhurbaşkanı geldi geçti. Hiç birisi yürütmenin işine karışmadı. Bakanlar kurulunu cumhurbaşkanının toplayacağı durumlar kanunla belirlenmiştir. Olağan üstü hallerde cumhurbaşkanı bakanlar kuruluna başkanlık edebilir. Allah korusun büyük afat durumlarında, harp ihtimali olduğu durumlarda, salgın hastalık ve buna benzer durumlarda. Cumhurbaşkanı bakanlar kuruluna başkanlık edebilir. 19 Ocak tarihinde bakanlar kuruluna başkanlık etmesi başkanlık sisteminin uygulanmaya başlanmasının göstergesidir.

Ondan sonra miting düzenleniyor. Bu mitingde ülkenin genel durumundan bahsetmiyor. Muhalefeti eleştiriyor. Orada parti lideri gibi konuşma yapılıyor. Kardak kayalıklarında yine sorun yaşıyoruz. İşte bu mitingde cumhurbaşkanının bu konuya değinmesi gerekirdi. Çünkü bu sorun ülkeni sorunudur. CHP liderini eleştirme yerine Kardak sorununu dillendirmesi daha uygun olurdu. Neden muhalefeti eleştirdi? Sorusu sorulabilinir.  Cumhurbaşkanının tek amacı var. Başkanlık sistemine geçip bütün yetkiye eline almaktır. Daha şimdiden seçim mitingleri yapması bunu gösteriyor. Konuşması o kadar açık ki. Mitinge gelenlere siz isterseniz, yeni Türkiye de yeni anayasanın olması için. AKP’yi tek başına anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlayabilirsiniz. Bizde kendi hazırladığımız anayasayı mecliste değiştirme imkânını buluruz anlamında bir konuşma yapılmıştır. Bunca senedir iktidardalar. Anayasanın nerede ise yarısından fazlasını değiştirdiler. Ve senelerdir askerlerin yaptığı anayasa diye eleştirdiler. Kendi menfaatlerine uymayan maddeleri değiştirdiler. Senelerdir eleştirdikleri anayasada ülke menfaati olacak maddelere dokunmadılar. Mesela seçim ile ilgili hiçbir maddeye dokunmadılar. Seçim ile ilgili maddeler sanki bunlar için hazırlanmış gibi. Zaten seçim ile ilgili maddeler kendi menfaatlerine olmamış olsaydı. Mutlaka kendilerine uygun bir seçim sistemi getirirlerdi.

İki değişiklik yaptılar. SEÇSİS sistemine geçtiler. Bu sistemi bizden başka dünyada kullanan başka ülke yok. Kullananlar bir seçim sonra vazgeçti. Ya da incelediler hileye açık bir Amerikan sistemi olduğu için kullanmadılar. Bu sistemin merkezi Amerika da istenildiğinde oranlarla oynayabiliyorlar. İkincisi adrese göre yapılan seçim listelerini. Soy isme göre yapılmaya başlandı. Bu soy isma göre hazırlanan seçmen listelerinde bir kişi kendi evinde dahi başka birisinin olduğunu göremiyor. İstedikleri gibi seçmenleri bir yerlere yerleştiriyorlar. Buna inanmayan varsa benim Akçay’daki evime seçmen yerleştirilmiş. Yaz ayında bu kişiyi evimden sildirmek için bir ay uğraştım. Tamam, silindi dediler. Buradan baktırdım hala benim evimde gözüküyor. Seçim ile ilgili bu iki maddeyi değiştirdiler kendi menfaatleri olduğu için.

Bu seçimde anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etmek için. Her yol denenecektir. Çünkü tilkiyi yüzdüler burnuna getirdiler. Burada deriyi koparmak istemiyorlar. HDP ile anlaşma yapıldı. Veya yapılmak için hazırlıklar tamamladı.  Verin bize anayasayı değiştirecek çoğunluğu alın özerkliği denilecek. Bu iddia uzun zamandır konuşuluyor. HDP ne diyor? Gerekirse bir dönem meclise girmeyebiliriz demiyorlar mı? HDP seçime girmeyeceği gibi oyların AKP’ye verilmesini sağlayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır da neden Kürtçe konuştu? Başkanlık sistemine geçmek için. Başkanlık sisteminin arkasından özerklik gelecek. Hani tek dil diyorlardı ya? O Kürtçe konuşma iki dilliliğe geçmenin alıştırması idi. Ondan sonra olaylar çorap söküğü gibi gelecek. Anayasa değişecek. Anayasadan Türk kelimesi çıkarılacak. 2023 de cumhuriyetin kaldırılmasının hazırlığı olan T.C. tabelalardan kaldırılacak.  Anayasada Atatürk kelimesine yer verilmeyecek. Ülke eyaletlere ayrılacak. Eyaletlere ayrıldıktan sonra doğuda HDP özerklik ilan edecek. Bu arada Öcalan serbest bırakılacak. Ülke param parça olacak. Amma başkanlık sistemi özlemleri de gerçekleşmiş olacak. Cumhurbaşkanının yaptığı bu miting alıştırma mitingidir. Seçimlerde cumhurbaşkanı bir taraftan, başbakan bir taraftan devamlı miting yapacaklardır. Alıştırma şimdiden başladı. Bu ayni zamanda başkanlık sistemine geçişin provalarıdır. Buna hazırlıklı olun. İşinize gelirse işte kapı işte sapı diyecekler. Saygılarımla.

31- 01 – 2013 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44