Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAYRAK BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR

BAYRAK BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bayrak bir ülkenin namusudur, onurudur, gururudur, özgürlük sembolüdür. Bayraksız vatan olmaz! Vatansızda bayrak olmaz! Bayrak bir ülkenin istiklalinin sembolüdür. İstiklal marşımız bayrağa atfen söylenmiş mısralarla doludur. Bilhassa Türk milletinin vazgeçilmez sloganlarından birisi “bayrak inmez ezan susmazdır” buda Türk milletinin bayrağına ve dinine sadakla bağlılığının göstergesidir. Bizde can verilmeden bayrak verilmez. Can çıkmadan bayrak yere düşürülmez. 1453 İstanbul’un fethi de Ulu batlı Hasan vurulmasına rağmen bayrağı burca diktikten sonra şehit olmuştur. Kurtuluş savaşından sonra Atatürk komutanlar ile savaş meydanını gezerken. Epey ileride nazlı nazlı dalgalanan bir bayrağa gözü takılır. Oraya doğru hızla ilerlemeye başlarla. Bayrağın dalgalandığı yere geldiklerinde. Alnından vurulmuş olan bayraktar. Can havli ile bayrağı yere düşürmemek için. Kolunu yukarıya doğru kaldırmış o vaziyette kolu kaskatı kesilmiş kalmış.

Şehitlerin bayrak için şehit olduğunu şair şu mısralarla anlatıyor.

Vurulmuş anlından tertemiz yatıyor.

Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor. Diyerek! Bayarak uğruna ne şehitler verdiğimizi anlatmakta dadır.

Bayrak için birçok şiirler yazılmıştır. Caddede durarak üç şeye selam durulur. Cumhurbaşkanı geçerken, sancak geçerken ve cenaze geçerken buda Türk milletinin manevi değerlerine ne kadar saygılı olduğunun bir göstergesidir.  1996 da Kıbrıs da olan olayı hatırlayalım. Kıbrıs Rum kesiminden bir gurup gösterici sınır geliyor. Askerlerin ikazına rağmen bir kişi ter örgülerden geçiyor. Bayrak direğine tırmanıyor. Asker direğe tırmanmamasını söylemesine rağmen eylemine devam ediyor. Elini bayrağa uzattığı an. Asker tetiğe basıyor ve boynundan vuruyor. Direkten leşi düşüyor. O zaman iktidarda refah yol hükümeti vardı. O askere kimse niçin vurdun demedi. Geçtiğimiz gülerde Silopi deki olaylarda askerlere saldırı oldu. Şimdiye kadar ateş etmekten imtina eden askerler. Ateş etmek mecburiyetinde kalmışlar ki ateş etmişler. Ve bu ateş neticesinde iki kişi öldü. Birinsin sırt çantasından mühimmat çıktı. Orada bulunan 30 askerin silahları toplandı. Balistik yaptırılacak. Kimin silahından çıktığı tespit edilecek ve yargılanacaklar. Benim şu anda doğuda oğlum asker olmuş olsa derhal doğuya gider. Benim oğlumun kendi can güvenliğini koruma yetkisi dahi yok. Ben oğlumu bilebile ölüme terk edemem verin benim oğlumu derim. Asker meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Bunların yargılanması yanlıştır. Bu olaydan sonra bayrak olayı yaşandı. Bayrağı indiren ahlaksıza ateş aşılmamasını tek nedeni de o askerlerin silahlarının toplatılmasıdır.

Bu bayrak başka bir kurumun bayrak direğinden indirilmiş olsaydı. Bu bayrağı indiren şerefsize müdahale edilmemesini mazur karşılamak mümkün olabilirdi. O anda orada emniyet görevlisi olmamış olabilirdi. En acısı ülkenin sınırlarını korumakla görevli 2’nci hava taktik kuvvetleri komutanlığının karargâhındaki bayrak direğinden indiriliyor. Beyler sizin karargâhınıza kadar giriliyor. Emniyet tedbiri olarak tel örgü kullanmışsınız. Nerede kulübedeki nöbetçi askeriniz. Güvenlik için kamera sistemi mutlaka vardır. Bu sistemle kontrol edilmiyor mu? Edilmiyorsa bu bir güvenlik zafiyetidir. Bu adam tel örgüyü aşıyor. Binanın önündeki bayrak direğine kadar gidiyor. Direğe tırmanıyor. Bayrağı yerinden söküyor. İniyor geldiği yerden dışarı çıkıyor. Karargâhtan bir Allahın kulu bu kişiyi görmüyor. Üzerinizden sorumluluğu atmak için “14- 15 yaşında bir çocuk olduğu için ateş edilmedi” demek sizi kurtarmaz. Çocuk olduğunu görüyorsunuz. Fakat çocuğu yakalamak için çalışmıyorsunuz. Bir çocukla baş edemiyorsanız büyüklerle nasıl başa çıkacaksınız? O zaman siz görevinizi yapamıyorsunuz demektir. İstifanızı vererek onurunuzu kurtarın.

Genelkurmayın yaptığı açıklama çok talihsiz bir açıklama. “Türk bayrağına yapılan saldırıyı nefretle kınadıkların. Türk silahlı kuvvetlerinin tahammül sınırını zorlayan bu tür eylemlere karşı serinkanlı davranılmaya gayret edilmektedir” deniliyor. Beyler bu bayrak başka bir yerde indirilmedi. Sizin karargâhınızın önünde indirildi. “İki el uyarı atışı yapıldı” deniyor. Yapmayın izlenen videoda sesler duyuluyor. Ateş açılmış olsaydı oda duyulurdu. Siz aldığınız emir gereği oradaki personele PKK militanlarını ve yandaşlarını gördüğünüz zaman tam siper olun demiş olmalısınız ki ortalıkta hiçbir asker gözükmüyordu.

Kışkırtıcı eylemler karsı serinkanlılığımızı koruyacağız deniliyor. Beyler bu olayın vahametini anlayamıyorsunuz herhalde. Ülkenin namus olan bayrak gönderden indirildi. Gururumuzla, onurumuzla, namusumuzla, şerefimizle oynandı.  Daha hangi serinkanlılıktan bahsediyorsunuz. Başbakan milletin gazını alıyor. “İhmali olanlar cezasını çekecektir” diyor. Yine iki gariban askere olayı yüklersiniz. Sürece zarar verecek her türlü olaydan sakının diye emri veren kimdir? Ülkenin namusu, şerefi, gururu olan bayrağı kuruyamayan genelkurmay başkanının o koltukta oturmaması gerekir. Bazı emirler vardır. Yerine getirilmez. Ülkenin âli menfaatlerinin olduğu olaylarda emirler yerine getirilmez. Sayın genelkurmay başkanı başbakan ihmali olanlar cezasını çekecek dedi işin içersinden sıyrıldı çıktı. Şimdi top sende, sen topu nereye atacaksın? Taca mı, auta mı atacaksın? Yoksa başbakanın “emri var. Barış sürecine zarar verecek hiçbir eylemin içersinde olmayın” diye emir verdi. Diyerek gol mü atacaksın?  Tarih ve bu millet sizi af etmeyecektir. Tarihe kömür karası ile yazılmış harflerle geçeceksiniz. Saygılarımla.

Not: BERAAT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN. ALLAH SAĞLIK VE MUTLUKUKLA NİCE KANDİLLER KUTLAMANIZI NASİP ETSİN. ÜLKEMİZE VE İSLAM ÂLEMİNE BERAAT KANDİLİ HAYIRLARA VESİLE OLSUN.

                                                           11 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44