Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAYRAM TATİLİ

BAYRAM TATİLİ


Bayramlar sevinçtir, coşkudur, birlik, beraberliktir, saygıdır, sevgidir. Birisi bilerek kötü bir şey yaptığında, neden yaptın bunu denildiğinde şeytana uydum derler. Size hiç şeytana uy diyen oldu mu? Olmamıştır! Amma karayollarına ölçülmüş biçilmiş trafik levhaları konmuş. Yollara çizgiler çizilmiş. Birde trafik kuralları yapılmış. Bunlar ne için yapılmış?

Trafik canavarı olmayın diye yapılmış. 9 gün bayram tatili yapıldı. Trafik kazalarında 150 civarında ölü var. Bunlar basına yansıyanlar. Trafik kurallarına uyulsaydı bu kadar can yitirilmezdi. Maalesef bizde kurallar uyulmak için değil. İhlal edilmek için yapılmış. Bu trafik kazalarında hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Buna kader diyemeyiz. Kaderi ve şansı insanlar kendileri yaratırlar.

Hayatta en çok hata yapan çok bildiğini söyleyenlerdir. Trafikte bir söylem vardır. Hızlı giden eceline gider derler. Ne olur hiç gelmedi diyeceklerine. Geç geldi desinler. Ben trafik kurallarına göre hareket eden şoförü nerede ise görmedim diyebilirim. Zaten trafik kurallarına uyan kişi bizim ülkede acemi şoför olarak nitelendirilir. Karayollarında bazı yerlerde sürat limitleri vardır. Bu oraya boşuna konmamıştır.

Ne olur 10 dakika geç gitsen ne kaybedersin? Belki bu 10 dakikanın içersinde senin ve ailenin yaşamı vardır. Trafik kurallarına uyulmadığı gibi trafikte saygı sevgide kalmamış. Bana yol vermedi. Geçerken korna çaldı. Kes önünü sopa ile yürü üzerine. Ne oluyorsunuz beyler ecelinize mi susadınız? Buraya arabayı park etme dediler. Sen bana nasıl buraya park etme dersin. Yürü üzerine! Bu nedir şoför beyler? Yapmayın biraz birbirinize saygılı olun. Zaten ülkemizde insanlık ölmüş durumda.

İnsanlığın ölmesine hizmet etmeyin. Bir bayramda 150 ölü bir bu kadarda yaralı vardır. Siz bayram tatiline mi çıktınız? Yoksa Azrail ile hesaplaşmaya mı çıktınız? Yoksa kendinize mi çok güvendiniz?  Arabanın altından rüzgâr geçtiğini unutmayın. Arabalar Allah yapısı değil kul yapısıdır. Bu millet şehitlerine yanıyor. Birde trafik kazalarında hayatlarını kaybedenlere bu milleti yakmayın. Trafik kurallarına birazcık uyanlar evlerine sağ salim döndüler. Belki geç döndüler amma döndüler. Bazılarına dönmek nasip olmadı.

Bayramda trafikte Azrail´e kol gezdirdiniz. Ben arabama güveniyorum dediniz. Amma arabanız size güvenmedi. Karşıdan gelenle kafa kafaya geldiniz. Başka bir arabaya arkadan vurdunuz. Direksiyon hâkimiyetini kaybettiniz bariyerlere çarptınız. Hayata ben çok biliyorum demeye gelmiyor. O kadar can gitti. O kadar yaralı var. Milli servet gitti. Geride kalanlar bayram gelmiş neyine kan damladı yüreğime demekle yetindiler.

Lütfen şeytana uymayın. Şeytanı devamlı peşinizde koşturmayın. Amma trafik canavarı olmamak için trafik kurallarına uyun. Trafikte birbirinize saygılı olun. Birisi hata yaptı ise onu dövmek veya öldürmekler yerine hatasını söyleyin. Hatamı söyledi diye de? Söyleyene sövüp saymayın. Allah bizlere bir daha böyle acılı bayramlar göstermesin. Tekrar trafik kazasında hayatların kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-08-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44